2017. 10. 18. szerda
Lukács
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

Bemelegítés a szombati motoros estre – Eddig nem látott koncertvideók a kalózok találkozójáról

Illés György Cinó  |  2017. 10. 06., 22:21

Negyed évszázad tapasztalat és töretlen fejlődés áll a foktői Pirates Family MC nyárvégi motoros találkozója mögött. Ez meg is látszik minden tekintetben a rendezvényen, amely a közeli jó barátok szórakoztatására – de országos sztárokkal – eleinte színpad nélkül megtartott koncertdélutánból mára hatalmas tömegeket vonzó rendezvénysorozattá, foktői baráti találkozóból egy országos, sőt nemzetközi hírű fesztivállá érett, amelyet jó ideje már Szeliden tartanak meg, és amelyen fellépni ma már rangot ad a felkért zenekaroknak is.

Ahogy a Pirates Family MC szelidi motoros találkozójáról már évek óta tudósítunk, tavaly is írtunk róla, és most is igyekeztünk az egyre rangosabb találkozóról beszámolni.
Így az idei programról és a fesztiváli benyomásainkról, élményeinkről már több cikket is közöltünk. Legutóbb ebben, a korábbi cikkek linkjeit is tartalmazó cikkben írtunk róla, szintén videóval illusztrálva.

Ebben a cikkünkben a motoros találkozó zenei kínálatából csemegézünk.

Csütörtöki bemelegítés


A háromnapos rendezvény első napján, csütörtökön a nemzeti rock vonalának képviselőié volt a főszerep.
Stratégia zenekar kezdte meg a zenefolyamot, az aznapi kínálatot a Pannónikum zárta, a kettő közt, fő műsoridőben az Ismerős Arcok játszott.
Ezen a napon három koncerttel vett lendületet a közönség a kétnapos rock-maratonra, másnap és harmadnap pedig már négy-négy koncert várta a rockzene rajongóit.

Péntek

Ezen a napon a Hátsó Ajtó kezdett délután, akik már nem voltak ismeretlenek, hiszen tavaly a szombat esti fő műsoridőben léptek föl ugyanitt.

Másodikként a Rumproof lépett színpadra. „Pirate Folk Metal from Pécs” – írják műfaji megjelölésként magáról Facebook oldalán a mindössze hároméves formáció, és ennél jobbat mi sem tudnánk kitalálni.
Esetleg magyaríthatjuk, így: népi kalózmetál Pécsről.
Szóval, produkciójuk mindenképpen illett az alkalomhoz.

Ezen a napon Ganxta Zolee és a Kartel volt a húzónév.
Őket aligha kell bárkinek is bemutatni. Az biztos, hogy a koncert alatt szinte teltház volt, így kérdéses volt, hogy jönnek-e még többen a szombati főnapra, a Tankcsapda koncertjére. Jelentjük, jöttek.

Hogy „Döglégy Zoliék” itt és most mit mutattak, abból pedig itt egy kis ízelítő, de vigyázat, a dalban szókimondó szövegek is elhangzanak! (18+!)

A második nap kínálatát a Soulbreakers együttes éjszakába nyúló koncertje zárta.
A zenekarról, illetve tagjairól több vonatkozásban hallhattak már, akik követik a hazai rockzenei élet történéseit.
Ehhez csak annyit teszünk hozzá, hogy van a zenekarban egy énekeső, egy kicsi lány, bazinagy hanggal, Pleszkán Écska a neve. Mezítláb énekel (legalábbis itt így volt), és amilyen energikusan teszi, azzal olyan benyomást kelt, mintha legalábbis rendszeresen Janis Joplint reggelizne, Tina Turnert vacsorázna, és eleven tüzet inna rá, hogy kicsit szétcsapassa.

Egyik dalukról itt egy videó:

Szombat

A harmadik nap kínálatát a kalocsai Country Road együttes nyitotta, akiket aligha kell bemutatnunk a környékbeli közönségnek, hiszen a közeli falunapok, fesztiválok rendszeres résztvevői, gyakran lépnek föl Kalocsán is.

Őket a Chrome RT követte egy fokozattal keményebb muzsikájukkal, egyben meghozva az étvágyat – a nézőszámból ítélve – az idei találkozó leginkább várt eseményéhez, a Tankcsapda föllépéséhez.

A debreceni csapat jó félórás késlekedése – az egyébként viszonylag feszesen betartott programre tekintettel is – már-már kezdte is volna lelohasztani ezt az étvágyat: sokan már méltatlankodni kezdtek, amiért a tömegben állva annyit kellett várniuk az ország legnagyobb sztárjai közé tartozó trióra.
Ám valószínűleg ez is a show része lehetett, hogy az így fölcsigázott közönséget még nagyobb hevületre gerjesszék, mire elkezdődik a buli, majd a zene mellé látványos lézershow-val és röpködő tűznyelvekkel fokozták a hangulatot.
Mindez azonban az itteni közönségnek már nem volt újdonság, hiszen már tavaly is nagysikerű koncertet adott csapat a szelidi motoros találkozó keretében, sőt, bizonyára olyan is akadt, aki épp emiatt jött el.
A Tankcsapda egyébként jellemzően – kis különbséggel – a tavaly nagy sikerű koncertjük repertoárját vonultatta föl.
Aki ott volt, aki nem, most ezzel a videóval egy kis ízelítőt, illetve emlékeztetőt kaphat a sztárbanda show-műsorából. Elég erősen kezdtek…

Végül – már-már hagyományosnak mondható zárószámként – a részben kalocsai vonatkozású Forró Rágógumi együttes tartott a rendkívül lelkes, épp hozzájuk illő közönségre való tekintettel és annak segítségével talán a tőlük megszokottnál is fergetegesebb rock’n’roll partit.
Ebből már közreadtunk egy rövid ízelítőt korábban is, most egy teljes számról, mégpedig jó ismert klasszikusról készült videót is közlünk:

A KÖZÖNSÉG HÁLÁJA JOGOS A FESZTIVÁLT NEGYEDSZÁZADA TÖRETLEN ERŐVEL ÉS LELKESEDÉSSEL MEGSZERVEZŐ FOKTŐI KALÓZOK IRÁNT, AMIT E HÉTVÉGI JÓTÉKONYSÁGI ESTJÜKÖN IS KIFEJEZHETNEK FELÉJÜK.

Erről ajánlót is írtunk, benne a rendezvény plakátjával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>
2017. 10. 14., 14:15
A helyi színházban december 9-én este hétkor lesz a Kalocsai Thália Társulat következő premierje. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-10-05 08:44:57
 2 Több idő marad a játszóterek felújítására: https://www.youtube.com/watch?v=xOMdO0HWlks

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Pár nappal a Spanyol Légierő Eurofighter Typhoon katasztrófája után újabb repülőgép zuhant le Spanyolországban, a Madrid közeli Torrejon de Ardoz légibázis mellett, ezúttal egy F/A-18 Hornet.
Látványos bemutatókkal színesített családi napot szervezett a dolgozói és családtagjaik részére október 14-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.
Kanada hivatalosan is kifejezte érdeklődését az ausztrál F/A-18A/B Hornetek iránt. A kanadai Királyi Légierő CF-18-ainak ideiglenes pótlására kiváló lehetőséget nyújtanának az ausztrálok használt vadászbombázói.
Mint ahogy arról a közelmúltban már lapunkon is beszámoltunk, megérkezett Szerbiába az a hat MiG-29-es, melyeket Oroszországtól kap déli szomszédunk. Mutatjuk az első fotókat.