2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Bemelegítés a szombati motoros estre – Eddig nem látott koncertvideók a kalózok találkozójáról

Illés György Cinó  |  2017. 10. 06., 22:21

Negyed évszázad tapasztalat és töretlen fejlődés áll a foktői Pirates Family MC nyárvégi motoros találkozója mögött. Ez meg is látszik minden tekintetben a rendezvényen, amely a közeli jó barátok szórakoztatására – de országos sztárokkal – eleinte színpad nélkül megtartott koncertdélutánból mára hatalmas tömegeket vonzó rendezvénysorozattá, foktői baráti találkozóból egy országos, sőt nemzetközi hírű fesztivállá érett, amelyet jó ideje már Szeliden tartanak meg, és amelyen fellépni ma már rangot ad a felkért zenekaroknak is.

Ahogy a Pirates Family MC szelidi motoros találkozójáról már évek óta tudósítunk, tavaly is írtunk róla, és most is igyekeztünk az egyre rangosabb találkozóról beszámolni.
Így az idei programról és a fesztiváli benyomásainkról, élményeinkről már több cikket is közöltünk. Legutóbb ebben, a korábbi cikkek linkjeit is tartalmazó cikkben írtunk róla, szintén videóval illusztrálva.

Ebben a cikkünkben a motoros találkozó zenei kínálatából csemegézünk.

Csütörtöki bemelegítés


A háromnapos rendezvény első napján, csütörtökön a nemzeti rock vonalának képviselőié volt a főszerep.
Stratégia zenekar kezdte meg a zenefolyamot, az aznapi kínálatot a Pannónikum zárta, a kettő közt, fő műsoridőben az Ismerős Arcok játszott.
Ezen a napon három koncerttel vett lendületet a közönség a kétnapos rock-maratonra, másnap és harmadnap pedig már négy-négy koncert várta a rockzene rajongóit.

Péntek

Ezen a napon a Hátsó Ajtó kezdett délután, akik már nem voltak ismeretlenek, hiszen tavaly a szombat esti fő műsoridőben léptek föl ugyanitt.

Másodikként a Rumproof lépett színpadra. „Pirate Folk Metal from Pécs” – írják műfaji megjelölésként magáról Facebook oldalán a mindössze hároméves formáció, és ennél jobbat mi sem tudnánk kitalálni.
Esetleg magyaríthatjuk, így: népi kalózmetál Pécsről.
Szóval, produkciójuk mindenképpen illett az alkalomhoz.

Ezen a napon Ganxta Zolee és a Kartel volt a húzónév.
Őket aligha kell bárkinek is bemutatni. Az biztos, hogy a koncert alatt szinte teltház volt, így kérdéses volt, hogy jönnek-e még többen a szombati főnapra, a Tankcsapda koncertjére. Jelentjük, jöttek.

Hogy „Döglégy Zoliék” itt és most mit mutattak, abból pedig itt egy kis ízelítő, de vigyázat, a dalban szókimondó szövegek is elhangzanak! (18+!)

A második nap kínálatát a Soulbreakers együttes éjszakába nyúló koncertje zárta.
A zenekarról, illetve tagjairól több vonatkozásban hallhattak már, akik követik a hazai rockzenei élet történéseit.
Ehhez csak annyit teszünk hozzá, hogy van a zenekarban egy énekeső, egy kicsi lány, bazinagy hanggal, Pleszkán Écska a neve. Mezítláb énekel (legalábbis itt így volt), és amilyen energikusan teszi, azzal olyan benyomást kelt, mintha legalábbis rendszeresen Janis Joplint reggelizne, Tina Turnert vacsorázna, és eleven tüzet inna rá, hogy kicsit szétcsapassa.

Egyik dalukról itt egy videó:

Szombat

A harmadik nap kínálatát a kalocsai Country Road együttes nyitotta, akiket aligha kell bemutatnunk a környékbeli közönségnek, hiszen a közeli falunapok, fesztiválok rendszeres résztvevői, gyakran lépnek föl Kalocsán is.

Őket a Chrome RT követte egy fokozattal keményebb muzsikájukkal, egyben meghozva az étvágyat – a nézőszámból ítélve – az idei találkozó leginkább várt eseményéhez, a Tankcsapda föllépéséhez.

A debreceni csapat jó félórás késlekedése – az egyébként viszonylag feszesen betartott programre tekintettel is – már-már kezdte is volna lelohasztani ezt az étvágyat: sokan már méltatlankodni kezdtek, amiért a tömegben állva annyit kellett várniuk az ország legnagyobb sztárjai közé tartozó trióra.
Ám valószínűleg ez is a show része lehetett, hogy az így fölcsigázott közönséget még nagyobb hevületre gerjesszék, mire elkezdődik a buli, majd a zene mellé látványos lézershow-val és röpködő tűznyelvekkel fokozták a hangulatot.
Mindez azonban az itteni közönségnek már nem volt újdonság, hiszen már tavaly is nagysikerű koncertet adott csapat a szelidi motoros találkozó keretében, sőt, bizonyára olyan is akadt, aki épp emiatt jött el.
A Tankcsapda egyébként jellemzően – kis különbséggel – a tavaly nagy sikerű koncertjük repertoárját vonultatta föl.
Aki ott volt, aki nem, most ezzel a videóval egy kis ízelítőt, illetve emlékeztetőt kaphat a sztárbanda show-műsorából. Elég erősen kezdtek…

Végül – már-már hagyományosnak mondható zárószámként – a részben kalocsai vonatkozású Forró Rágógumi együttes tartott a rendkívül lelkes, épp hozzájuk illő közönségre való tekintettel és annak segítségével talán a tőlük megszokottnál is fergetegesebb rock’n’roll partit.
Ebből már közreadtunk egy rövid ízelítőt korábban is, most egy teljes számról, mégpedig jó ismert klasszikusról készült videót is közlünk:

A KÖZÖNSÉG HÁLÁJA JOGOS A FESZTIVÁLT NEGYEDSZÁZADA TÖRETLEN ERŐVEL ÉS LELKESEDÉSSEL MEGSZERVEZŐ FOKTŐI KALÓZOK IRÁNT, AMIT E HÉTVÉGI JÓTÉKONYSÁGI ESTJÜKÖN IS KIFEJEZHETNEK FELÉJÜK.

Erről ajánlót is írtunk, benne a rendezvény plakátjával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK