2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Bemelegítés a szombati motoros estre – Eddig nem látott koncertvideók a kalózok találkozójáról

Illés György Cinó  |  2017. 10. 06., 22:21

Negyed évszázad tapasztalat és töretlen fejlődés áll a foktői Pirates Family MC nyárvégi motoros találkozója mögött. Ez meg is látszik minden tekintetben a rendezvényen, amely a közeli jó barátok szórakoztatására – de országos sztárokkal – eleinte színpad nélkül megtartott koncertdélutánból mára hatalmas tömegeket vonzó rendezvénysorozattá, foktői baráti találkozóból egy országos, sőt nemzetközi hírű fesztivállá érett, amelyet jó ideje már Szeliden tartanak meg, és amelyen fellépni ma már rangot ad a felkért zenekaroknak is.

Ahogy a Pirates Family MC szelidi motoros találkozójáról már évek óta tudósítunk, tavaly is írtunk róla, és most is igyekeztünk az egyre rangosabb találkozóról beszámolni.
Így az idei programról és a fesztiváli benyomásainkról, élményeinkről már több cikket is közöltünk. Legutóbb ebben, a korábbi cikkek linkjeit is tartalmazó cikkben írtunk róla, szintén videóval illusztrálva.

Ebben a cikkünkben a motoros találkozó zenei kínálatából csemegézünk.

Csütörtöki bemelegítés


A háromnapos rendezvény első napján, csütörtökön a nemzeti rock vonalának képviselőié volt a főszerep.
Stratégia zenekar kezdte meg a zenefolyamot, az aznapi kínálatot a Pannónikum zárta, a kettő közt, fő műsoridőben az Ismerős Arcok játszott.
Ezen a napon három koncerttel vett lendületet a közönség a kétnapos rock-maratonra, másnap és harmadnap pedig már négy-négy koncert várta a rockzene rajongóit.

Péntek

Ezen a napon a Hátsó Ajtó kezdett délután, akik már nem voltak ismeretlenek, hiszen tavaly a szombat esti fő műsoridőben léptek föl ugyanitt.

Másodikként a Rumproof lépett színpadra. „Pirate Folk Metal from Pécs” – írják műfaji megjelölésként magáról Facebook oldalán a mindössze hároméves formáció, és ennél jobbat mi sem tudnánk kitalálni.
Esetleg magyaríthatjuk, így: népi kalózmetál Pécsről.
Szóval, produkciójuk mindenképpen illett az alkalomhoz.

Ezen a napon Ganxta Zolee és a Kartel volt a húzónév.
Őket aligha kell bárkinek is bemutatni. Az biztos, hogy a koncert alatt szinte teltház volt, így kérdéses volt, hogy jönnek-e még többen a szombati főnapra, a Tankcsapda koncertjére. Jelentjük, jöttek.

Hogy „Döglégy Zoliék” itt és most mit mutattak, abból pedig itt egy kis ízelítő, de vigyázat, a dalban szókimondó szövegek is elhangzanak! (18+!)

A második nap kínálatát a Soulbreakers együttes éjszakába nyúló koncertje zárta.
A zenekarról, illetve tagjairól több vonatkozásban hallhattak már, akik követik a hazai rockzenei élet történéseit.
Ehhez csak annyit teszünk hozzá, hogy van a zenekarban egy énekeső, egy kicsi lány, bazinagy hanggal, Pleszkán Écska a neve. Mezítláb énekel (legalábbis itt így volt), és amilyen energikusan teszi, azzal olyan benyomást kelt, mintha legalábbis rendszeresen Janis Joplint reggelizne, Tina Turnert vacsorázna, és eleven tüzet inna rá, hogy kicsit szétcsapassa.

Egyik dalukról itt egy videó:

Szombat

A harmadik nap kínálatát a kalocsai Country Road együttes nyitotta, akiket aligha kell bemutatnunk a környékbeli közönségnek, hiszen a közeli falunapok, fesztiválok rendszeres résztvevői, gyakran lépnek föl Kalocsán is.

Őket a Chrome RT követte egy fokozattal keményebb muzsikájukkal, egyben meghozva az étvágyat – a nézőszámból ítélve – az idei találkozó leginkább várt eseményéhez, a Tankcsapda föllépéséhez.

A debreceni csapat jó félórás késlekedése – az egyébként viszonylag feszesen betartott programre tekintettel is – már-már kezdte is volna lelohasztani ezt az étvágyat: sokan már méltatlankodni kezdtek, amiért a tömegben állva annyit kellett várniuk az ország legnagyobb sztárjai közé tartozó trióra.
Ám valószínűleg ez is a show része lehetett, hogy az így fölcsigázott közönséget még nagyobb hevületre gerjesszék, mire elkezdődik a buli, majd a zene mellé látványos lézershow-val és röpködő tűznyelvekkel fokozták a hangulatot.
Mindez azonban az itteni közönségnek már nem volt újdonság, hiszen már tavaly is nagysikerű koncertet adott csapat a szelidi motoros találkozó keretében, sőt, bizonyára olyan is akadt, aki épp emiatt jött el.
A Tankcsapda egyébként jellemzően – kis különbséggel – a tavaly nagy sikerű koncertjük repertoárját vonultatta föl.
Aki ott volt, aki nem, most ezzel a videóval egy kis ízelítőt, illetve emlékeztetőt kaphat a sztárbanda show-műsorából. Elég erősen kezdtek…

Végül – már-már hagyományosnak mondható zárószámként – a részben kalocsai vonatkozású Forró Rágógumi együttes tartott a rendkívül lelkes, épp hozzájuk illő közönségre való tekintettel és annak segítségével talán a tőlük megszokottnál is fergetegesebb rock’n’roll partit.
Ebből már közreadtunk egy rövid ízelítőt korábban is, most egy teljes számról, mégpedig jó ismert klasszikusról készült videót is közlünk:

A KÖZÖNSÉG HÁLÁJA JOGOS A FESZTIVÁLT NEGYEDSZÁZADA TÖRETLEN ERŐVEL ÉS LELKESEDÉSSEL MEGSZERVEZŐ FOKTŐI KALÓZOK IRÁNT, AMIT E HÉTVÉGI JÓTÉKONYSÁGI ESTJÜKÖN IS KIFEJEZHETNEK FELÉJÜK.

Erről ajánlót is írtunk, benne a rendezvény plakátjával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 22., 10:01
Szombaton tartott „fogadóórát” – lényegében választási fórumot – Suhajda Krisztián, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Kalocsán, akinek vendége a párt EP-képviselője volt. A két politikus bemutatta a párt programját, a főbb kampánytémákat Suhajda ismertette, vendége főképp az országos politikai helyzetet elemezte. Szóba került Morvai Krisztina újabban tapasztalt különutas politikája és annak jobbikos megítélése, illetve a koalíciós kormányzás, vagy az esetleges alkotmányos válság lehetősége is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.