2017. 12. 18. hétfő
Auguszta
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Bemelegítés a szombati motoros estre – Eddig nem látott koncertvideók a kalózok találkozójáról

Illés György Cinó  |  2017. 10. 06., 22:21

Negyed évszázad tapasztalat és töretlen fejlődés áll a foktői Pirates Family MC nyárvégi motoros találkozója mögött. Ez meg is látszik minden tekintetben a rendezvényen, amely a közeli jó barátok szórakoztatására – de országos sztárokkal – eleinte színpad nélkül megtartott koncertdélutánból mára hatalmas tömegeket vonzó rendezvénysorozattá, foktői baráti találkozóból egy országos, sőt nemzetközi hírű fesztivállá érett, amelyet jó ideje már Szeliden tartanak meg, és amelyen fellépni ma már rangot ad a felkért zenekaroknak is.

Ahogy a Pirates Family MC szelidi motoros találkozójáról már évek óta tudósítunk, tavaly is írtunk róla, és most is igyekeztünk az egyre rangosabb találkozóról beszámolni.
Így az idei programról és a fesztiváli benyomásainkról, élményeinkről már több cikket is közöltünk. Legutóbb ebben, a korábbi cikkek linkjeit is tartalmazó cikkben írtunk róla, szintén videóval illusztrálva.

Ebben a cikkünkben a motoros találkozó zenei kínálatából csemegézünk.

Csütörtöki bemelegítés


A háromnapos rendezvény első napján, csütörtökön a nemzeti rock vonalának képviselőié volt a főszerep.
Stratégia zenekar kezdte meg a zenefolyamot, az aznapi kínálatot a Pannónikum zárta, a kettő közt, fő műsoridőben az Ismerős Arcok játszott.
Ezen a napon három koncerttel vett lendületet a közönség a kétnapos rock-maratonra, másnap és harmadnap pedig már négy-négy koncert várta a rockzene rajongóit.

Péntek

Ezen a napon a Hátsó Ajtó kezdett délután, akik már nem voltak ismeretlenek, hiszen tavaly a szombat esti fő műsoridőben léptek föl ugyanitt.

Másodikként a Rumproof lépett színpadra. „Pirate Folk Metal from Pécs” – írják műfaji megjelölésként magáról Facebook oldalán a mindössze hároméves formáció, és ennél jobbat mi sem tudnánk kitalálni.
Esetleg magyaríthatjuk, így: népi kalózmetál Pécsről.
Szóval, produkciójuk mindenképpen illett az alkalomhoz.

Ezen a napon Ganxta Zolee és a Kartel volt a húzónév.
Őket aligha kell bárkinek is bemutatni. Az biztos, hogy a koncert alatt szinte teltház volt, így kérdéses volt, hogy jönnek-e még többen a szombati főnapra, a Tankcsapda koncertjére. Jelentjük, jöttek.

Hogy „Döglégy Zoliék” itt és most mit mutattak, abból pedig itt egy kis ízelítő, de vigyázat, a dalban szókimondó szövegek is elhangzanak! (18+!)

A második nap kínálatát a Soulbreakers együttes éjszakába nyúló koncertje zárta.
A zenekarról, illetve tagjairól több vonatkozásban hallhattak már, akik követik a hazai rockzenei élet történéseit.
Ehhez csak annyit teszünk hozzá, hogy van a zenekarban egy énekeső, egy kicsi lány, bazinagy hanggal, Pleszkán Écska a neve. Mezítláb énekel (legalábbis itt így volt), és amilyen energikusan teszi, azzal olyan benyomást kelt, mintha legalábbis rendszeresen Janis Joplint reggelizne, Tina Turnert vacsorázna, és eleven tüzet inna rá, hogy kicsit szétcsapassa.

Egyik dalukról itt egy videó:

Szombat

A harmadik nap kínálatát a kalocsai Country Road együttes nyitotta, akiket aligha kell bemutatnunk a környékbeli közönségnek, hiszen a közeli falunapok, fesztiválok rendszeres résztvevői, gyakran lépnek föl Kalocsán is.

Őket a Chrome RT követte egy fokozattal keményebb muzsikájukkal, egyben meghozva az étvágyat – a nézőszámból ítélve – az idei találkozó leginkább várt eseményéhez, a Tankcsapda föllépéséhez.

A debreceni csapat jó félórás késlekedése – az egyébként viszonylag feszesen betartott programre tekintettel is – már-már kezdte is volna lelohasztani ezt az étvágyat: sokan már méltatlankodni kezdtek, amiért a tömegben állva annyit kellett várniuk az ország legnagyobb sztárjai közé tartozó trióra.
Ám valószínűleg ez is a show része lehetett, hogy az így fölcsigázott közönséget még nagyobb hevületre gerjesszék, mire elkezdődik a buli, majd a zene mellé látványos lézershow-val és röpködő tűznyelvekkel fokozták a hangulatot.
Mindez azonban az itteni közönségnek már nem volt újdonság, hiszen már tavaly is nagysikerű koncertet adott csapat a szelidi motoros találkozó keretében, sőt, bizonyára olyan is akadt, aki épp emiatt jött el.
A Tankcsapda egyébként jellemzően – kis különbséggel – a tavaly nagy sikerű koncertjük repertoárját vonultatta föl.
Aki ott volt, aki nem, most ezzel a videóval egy kis ízelítőt, illetve emlékeztetőt kaphat a sztárbanda show-műsorából. Elég erősen kezdtek…

Végül – már-már hagyományosnak mondható zárószámként – a részben kalocsai vonatkozású Forró Rágógumi együttes tartott a rendkívül lelkes, épp hozzájuk illő közönségre való tekintettel és annak segítségével talán a tőlük megszokottnál is fergetegesebb rock’n’roll partit.
Ebből már közreadtunk egy rövid ízelítőt korábban is, most egy teljes számról, mégpedig jó ismert klasszikusról készült videót is közlünk:

A KÖZÖNSÉG HÁLÁJA JOGOS A FESZTIVÁLT NEGYEDSZÁZADA TÖRETLEN ERŐVEL ÉS LELKESEDÉSSEL MEGSZERVEZŐ FOKTŐI KALÓZOK IRÁNT, AMIT E HÉTVÉGI JÓTÉKONYSÁGI ESTJÜKÖN IS KIFEJEZHETNEK FELÉJÜK.

Erről ajánlót is írtunk, benne a rendezvény plakátjával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!
2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén!

Még több friss hír

2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017-12-13 23:11:15
Gépgyártó vállalkozók figyelem! A múlt csütörtöki közmeghallgatáson állt elő ajánlatával Varga János, fajszi feltaláló, aki találmányának prototípusa elkészítéséhez keres műszaki partnert. A használatos gépekkel szemben törődésmentesen, kevesebb terményszórással dolgozna a gép, amelyet kisüzemben is ideálisan használhatnának.
2017-12-13 22:44:53
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy hamarosan akasszák majd a hóhért, ugyanis Kohány Balázsból, a pengés egykori dunaújvárosi, majd bajai és kalocsai focistából immár edző lesz, azaz az ő kezében lesz már a korbács, ő tart majd ínszaggató edzéseket egykori csapattársainak. Igaz, a KFC jelenlegi helyzetében azért mint játékosra is szüksége lenne még a klubnak, de a tavaszt – ha ideje engedi –, Géderlakon akarja még pályán tölteni.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 12. 17., 11:26
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt Még >>>
2017. 12. 15., 16:18
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt december 14-én Soltvadkert közelében, amelyben egy idős férfi életét vesztette, a balesetnek pedig egy súlyos sérültje is van. Az eset kapcsán napvilágot látott információk szerint, annak kialakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy a kanyarban kisodródott Suzukin, nyári gumik voltak Még >>>
2017. 12. 15., 15:30
A karácsonyhoz és az ünnepi készülődéshez ugyanúgy hozzá tartozik a mézeskalács, mint a fenyőfa, vagy épp egy mennyei gőzölgő halászlé. Önmagában a sütemény is nagyon karácsonyi, fűszeres illata és különleges íze miatt. A készítése pedig kellemes készülődés az ünnepre. Még >>>
2017. 12. 14., 11:44
A hétvégén, vagyis December 15. és december 17. között fokozott rendőri ellenőrzésre számíthatnak a közlekedők az ország területén. Az ittas vagy bódult állapotban vezető sofőröket akarják kiszűrni a TISPOL akció keretében. Még >>>
2017. 12. 14., 10:00
Boda József, akit sokan a Paprikából ismernek, többen pedig a focistaként emlegetik. Közösségi oldalán tette közzé ezt az emlékét, amin csapatképe látszik, ahogy írja is: "Ha ránézek erre a csapatképre öröm és bánat jár át. Öröm, hogy láthatom volt munkatársaimat, felidézhetem a megélt emlékeket, de bánat is, mert a játékosok közül már többen nincsenek közöttünk...eltelt 54 év." Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 botkormány
 2017-11-30 11:43:23
 2 Először: a "Művház" szót kisbetűvel kell írni, mert ebben a formában nem tulajdonnév. (Az már csak apróság, hogy a pont is hiányzik a köz...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Az afganisztáni misszióra történő felkészülés keretében magashegyi harcászati repülőkiképzésen vettek részt a szolnoki szállítóhelikopter-zászlóalj pilótái, fedélzeti technikusai és műszaki katonái a horvátországi Zadarban.
2017. december 1-én elkezdődött Ulan-Udenszki Repülőgépgyár (U-UAZ) által modernizált Mi-171E berepülése. Az „Orosz Helikopterek” holdingba tartozó üzemben a modernizálás során új hajtómű és módosított forgószárny-mechanizmus került a helikopterbe.
A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy elnyerte az Aviation 100 „Az Év Európai Légitársasága” címet.
Egy F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép kiképzési repülés közben - pilótahibából – még 2012 májusában súlyosan megsérült leszállás közben. A légierő hat év után kapta vissza a javításból.