2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Föllobbant az első gyertya az adventi koszorún – A díszvilágítás mellett vers és énekszó emelte az ünnep fényét

Föllobbant az első gyertya az adventi koszorún – A díszvilágítás mellett vers és énekszó emelte az ünnep fényét
Illés György Cinó  |  2019. 12. 03., 09:31

Városunk hagyományai szerint bensőséges ünnepély keretében gyújtották meg vasárnap este a sétálóutcában fölállított adventi koszorú első gyertyáját, a város karácsonyfájának fényeit és a főutcai ünnepi díszkivilágítást. Szavalat, énekes számok, valamint a pünkösdi egyház lelkészének szónoklata emelte az évről-évre egyre nagyobb érdeklődés mellett zajló rendezvény ünnepélyességét.

A minden korábbinál nagyobb számban összegyűlt érdeklődőket az alkalom konferansziéja, Lakatosné Jambrik Ibolya köszöntötte, majd György Viktória Klára Ádvent című versét Ábrahám Attila, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, a Kalocsai Thália Társulat tagja mondta el.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Ezt követően Bálint Miklós, a Magyar Pünkösdi Egyház kalocsai gyülekezetének lelkipásztora mondott ünnepi beszédet, majd fölkapcsolta a főutcai fasorokon elhelyezett égősorokat, a város karácsonyfájának fényeit és az adventi koszorú első gyertyáját.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Az idei első adventi gyertyagyújtó ünnepélyen a Liszt Ferenc AMI ének tanszakának hallgatói adtak műsort. Felkészítő tanáruk Kerekesné Geri Zsuzsanna.


Ezen a felvételen Farkas Dorina és Kovács Emma énekli a jól ismert, Csendes éj című karácsonyi dalt, Farkas Ferenc feldolgozásában.


Ezt követően Csondor Kata Add tovább című dalát adta elő Jagicza Zsófia.


A továbbiakban Kocsák Tibor Karácsony esti dala hangzott el, amelyet Benedek Viktória énekel.


A magyar nyelven előadott darabok mellett egy angol nyelvű zeneszám is fölcsendült: Howard Blake Hóember című számát Rácz Daniella Fanni énekelte el.


Végül Wolf Péter Ave Maria című szerzeménye hangzott el Rácz Dominika előadásában:


Az ünnepséget követően a rendezvényt szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár munkatársai lilahagymával földobott zsíros kenyérrel, meleg teával és forralt borral kínálták az érdeklődőket. Sokan álltak sorba a meleg italokért és az egyszerűségében nagyszerű uzsonnáért is, a karácsonyfa mellett fölépített kürtöskalácsos bódénál pedig a fények kigyulladása után még jó ideig kígyózó sorban álltak az emberek a mindig népszerű, de télen talán még kelendőbb, édes csemegéért.

Jövő héten, a második gyertya meggyújtása előtt Gera-Csontos Hajnalka, a kalocsai református felekezet lelkésze mond ünnepi beszédet, és Kiss ZsuzsaKiss Tibor és Tóth Viktor ad majd műsort, amelyre a fellépők és a szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK