2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Föllobbant az első gyertya az adventi koszorún – A díszvilágítás mellett vers és énekszó emelte az ünnep fényét

Föllobbant az első gyertya az adventi koszorún – A díszvilágítás mellett vers és énekszó emelte az ünnep fényét
Illés György Cinó  |  2019. 12. 03., 09:31

Városunk hagyományai szerint bensőséges ünnepély keretében gyújtották meg vasárnap este a sétálóutcában fölállított adventi koszorú első gyertyáját, a város karácsonyfájának fényeit és a főutcai ünnepi díszkivilágítást. Szavalat, énekes számok, valamint a pünkösdi egyház lelkészének szónoklata emelte az évről-évre egyre nagyobb érdeklődés mellett zajló rendezvény ünnepélyességét.

A minden korábbinál nagyobb számban összegyűlt érdeklődőket az alkalom konferansziéja, Lakatosné Jambrik Ibolya köszöntötte, majd György Viktória Klára Ádvent című versét Ábrahám Attila, a Polgármesteri Hivatal munkatársa, a Kalocsai Thália Társulat tagja mondta el.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Ezt követően Bálint Miklós, a Magyar Pünkösdi Egyház kalocsai gyülekezetének lelkipásztora mondott ünnepi beszédet, majd fölkapcsolta a főutcai fasorokon elhelyezett égősorokat, a város karácsonyfájának fényeit és az adventi koszorú első gyertyáját.

Képgaléria megtekintése (19 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Az idei első adventi gyertyagyújtó ünnepélyen a Liszt Ferenc AMI ének tanszakának hallgatói adtak műsort. Felkészítő tanáruk Kerekesné Geri Zsuzsanna.


Ezen a felvételen Farkas Dorina és Kovács Emma énekli a jól ismert, Csendes éj című karácsonyi dalt, Farkas Ferenc feldolgozásában.


Ezt követően Csondor Kata Add tovább című dalát adta elő Jagicza Zsófia.


A továbbiakban Kocsák Tibor Karácsony esti dala hangzott el, amelyet Benedek Viktória énekel.


A magyar nyelven előadott darabok mellett egy angol nyelvű zeneszám is fölcsendült: Howard Blake Hóember című számát Rácz Daniella Fanni énekelte el.


Végül Wolf Péter Ave Maria című szerzeménye hangzott el Rácz Dominika előadásában:


Az ünnepséget követően a rendezvényt szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár munkatársai lilahagymával földobott zsíros kenyérrel, meleg teával és forralt borral kínálták az érdeklődőket. Sokan álltak sorba a meleg italokért és az egyszerűségében nagyszerű uzsonnáért is, a karácsonyfa mellett fölépített kürtöskalácsos bódénál pedig a fények kigyulladása után még jó ideig kígyózó sorban álltak az emberek a mindig népszerű, de télen talán még kelendőbb, édes csemegéért.

Jövő héten, a második gyertya meggyújtása előtt Gera-Csontos Hajnalka, a kalocsai református felekezet lelkésze mond ünnepi beszédet, és Kiss ZsuzsaKiss Tibor és Tóth Viktor ad majd műsort, amelyre a fellépők és a szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-19 08:51:33
Ünnepi szentmise és a községi díj átadása mellett számos más programlehetőség várja az érdeklődőket, úgy is mint lovasbemutató, bábelőadás, operettműsor valamint egészségügyi állapotfelmérésen vehet részt bárki. Délután 5 órától Nótár Mary lép fel a nagyszínpadon, majd a Varga Miklós Band után pár órával később lézershow veszi kezdetét.
2022-08-17 08:49:06
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés