2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Sorra érkeznek a konténerek, épül az irodaház

2021. 02. 09., 13:00

Rövidesen az utolsó konténer is helyére kerül az Erőmű-beruházási Központ területén. A jelenleg üzemelőket felváltó két blokk létesítésével kapcsolatos munka jó ütemben halad, a Paks II. projekt megszerzett engedélyeinek száma is folyamatosan nő, már elérte az ötszázat.

Konténerekből épül kétszintes, modern irodaház a Paks II. Zrt. műszaki gárdája számára közvetlenül a blokkok számára kijelölt terület mellett. Az Erőmű-beruházási Központ hozzávetőleg 250 konténerből áll majd. Ezek az elmúlt hetekben is folyamatosan érkeztek és rövidesen az utolsó is a helyére kerül. Az egyes elemeket daruval emelték a helyükre, s illesztették őket egymáshoz.

Érkeznek a konténerek az Erőmű-beruházási Központ épületéhez

 

A szakemberek ezt követően haladéktalanul hozzáfogtak a belső munkálatokhoz. A keleti épületszárnyban a belső szerelési munkák több mint felét elvégezték már.  

A konténer-irodaházak ugyanazt a komfortot nyújtják, mint a hagyományos épületek, de költséghatékonyabbak – mutatott rá Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. Tájékoztatása szerint az Erőmű-beruházási Központot várhatóan az év második felében vehetik birtokba a Paks II. Zrt. dolgozói.

Az új atomerőmű építési-szerelési bázisán is folyamatos a munka. Ezen a 60 hektáros területen az új erőműblokkok építéséhez szükséges épületek és építmények komplexuma készül el, innen történik majd az építkezés kiszolgálása. Mittler István elmondta, hogy épületegyüttest alakítanak ki egyebek között a betonozási, hidraulikai, a mechanikai és termikus, illetve gépészeti, villamos szerelési, valamint a hőszigetelési, korrózióvédelmi és földmunkák kiszolgálására, támogatására. 

Az elmúlt év végén megkapta az építési engedélyt a korróziógátló munkálatok komplexuma, amely hat létesítményből áll: homokfúvó- és fémbevonó-épületből, valamint festőműhelyből, raktárakból és öltözőépületből. Az Országos Atomenergia Hivatal kiadta a betonkeverő üzem létesítményeinek építési engedélyét is, ennek a komplexumnak a kivitelezése a területelőkészítéssel meg is kezdődött.

Az építési-szerelési bázison mintegy 120 épületet és építményt kell létesíteni 

– ezek között vannak üzemek, műhelyek, raktárak, öltözők, parkolók és utak egyaránt. Az engedélyköteles létesítmények jó részénél az Országos Atomenergia Hivatal adja ki az építési engedélyt. Összesen 77 ilyen épület és építmény lesz, ezek közel egyharmada – 24 létesítmény – esetében a Paks II. Zrt. már meg is kapta az engedélyt. 

A projekt már ebben az évben is kapott kézhez engedélyeket, így azok száma elérte az ötszázat."– összegezte a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK