2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Sorra érkeznek a konténerek, épül az irodaház

2021. 02. 09., 13:00

Rövidesen az utolsó konténer is helyére kerül az Erőmű-beruházási Központ területén. A jelenleg üzemelőket felváltó két blokk létesítésével kapcsolatos munka jó ütemben halad, a Paks II. projekt megszerzett engedélyeinek száma is folyamatosan nő, már elérte az ötszázat.

Konténerekből épül kétszintes, modern irodaház a Paks II. Zrt. műszaki gárdája számára közvetlenül a blokkok számára kijelölt terület mellett. Az Erőmű-beruházási Központ hozzávetőleg 250 konténerből áll majd. Ezek az elmúlt hetekben is folyamatosan érkeztek és rövidesen az utolsó is a helyére kerül. Az egyes elemeket daruval emelték a helyükre, s illesztették őket egymáshoz.

Érkeznek a konténerek az Erőmű-beruházási Központ épületéhez

 

A szakemberek ezt követően haladéktalanul hozzáfogtak a belső munkálatokhoz. A keleti épületszárnyban a belső szerelési munkák több mint felét elvégezték már.  

A konténer-irodaházak ugyanazt a komfortot nyújtják, mint a hagyományos épületek, de költséghatékonyabbak – mutatott rá Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója. Tájékoztatása szerint az Erőmű-beruházási Központot várhatóan az év második felében vehetik birtokba a Paks II. Zrt. dolgozói.

Az új atomerőmű építési-szerelési bázisán is folyamatos a munka. Ezen a 60 hektáros területen az új erőműblokkok építéséhez szükséges épületek és építmények komplexuma készül el, innen történik majd az építkezés kiszolgálása. Mittler István elmondta, hogy épületegyüttest alakítanak ki egyebek között a betonozási, hidraulikai, a mechanikai és termikus, illetve gépészeti, villamos szerelési, valamint a hőszigetelési, korrózióvédelmi és földmunkák kiszolgálására, támogatására. 

Az elmúlt év végén megkapta az építési engedélyt a korróziógátló munkálatok komplexuma, amely hat létesítményből áll: homokfúvó- és fémbevonó-épületből, valamint festőműhelyből, raktárakból és öltözőépületből. Az Országos Atomenergia Hivatal kiadta a betonkeverő üzem létesítményeinek építési engedélyét is, ennek a komplexumnak a kivitelezése a területelőkészítéssel meg is kezdődött.

Az építési-szerelési bázison mintegy 120 épületet és építményt kell létesíteni 

– ezek között vannak üzemek, műhelyek, raktárak, öltözők, parkolók és utak egyaránt. Az engedélyköteles létesítmények jó részénél az Országos Atomenergia Hivatal adja ki az építési engedélyt. Összesen 77 ilyen épület és építmény lesz, ezek közel egyharmada – 24 létesítmény – esetében a Paks II. Zrt. már meg is kapta az engedélyt. 

A projekt már ebben az évben is kapott kézhez engedélyeket, így azok száma elérte az ötszázat."– összegezte a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>
2021. 11. 25., 13:46
Így vették birtokukba a gyerekek a kalocsai koripályát - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei