2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Új felületeken jelenik meg a Paks II. Zrt. a közösségi médiában

2021. 04. 23., 17:25

Instagram- és Twitter-fiókot indított a Paks II. Zrt. – Az indulás dátuma okkal esett április 22-re, vagyis a Föld napjára. Ezzel is hangsúlyozzuk, hogy az atomenergia az áramtermelés egyik legtisztább módja – nyilatkozta Mittler István, a társaság kommunikációs igazgatója. (x)


A két új paksi blokk megvalósítását koordináló projektcég megalakulása óta jelen van az interneten: a társasági honlap mellett Facebook- és Linkedin-oldalt is üzemeltet. – Az évszázad legnagyobb hazai beruházásának előrehaladása indokolttá tette, hogy újabb felületeken, Instagramon és Twitteren is megjelenjünk – közölte Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

A most elindult hivatalos Instagram-oldal révén elsősorban ismét a fiatalok felé nyit a cég. – A Paks II.-nél dolgozók átlagéletkora 40 év, a fiatal szakemberek aránya a projektben mintegy 40 százalék. Ezekből a számokból is látszik, hogy fiatal a csapat, a több évtizedes tapasztalattal bíró szaktekintélyek és a tehetséges ifjú szakemberek közösen dolgoznak a beruházáson. Fontosnak tartjuk, hogy az ő nyelvükön is megszólaljon a cég a közösségi médiában.

A kommunikációs igazgató kitért arra is, hogy a társaság angol nyelven indított Twitter-csatornáján elsősorban a nukleáris ipar nemzetközi szereplőit és a hírügynökségeket tájékoztatja a projekt előrehaladásáról. – Nemcsak hazánkban, de az egész világon figyelemmel kísérik a paksi projektet. Ezért is működtetünk angol nyelvű honlapot és ezért jelenünk meg most angol nyelven a Twitteren – fogalmazott. Mittler István kiemelte: okkal választották az indulás dátumaként április 22-t, vagyis a Föld napját.

– Ezzel is hangsúlyozzuk, hogy az atomenergia az áramtermelés egyik legtisztább, legfentarthatóbb módja. A nukleáris alapú energiatermelés a klímaváltozás elleni küzdelem egyik fontos eszköze. Ezt nemcsak a nukleáris szakma állítja, erre a következtetésre jutott nemrégiben az Európai Bizottság független tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont (Joint Research Centre, JRC) is, amely megállapította: a szél-, a víz- és a nukleáris energiatermelési ágazatok rendelkeznek a legkisebb üvegházhatásúgáz-kibocsátással.

A kommunikációs igazgató hozzátette: a JRC által végzett, tudományosan megalapozott elemzések eredményei alapján kimondható, hogy a nukleáris energiatermelés nem jár jelentősebb humán és környezeti kockázattal, mint más, a jelentésben megtalálható megújuló és nem megújuló villamosenergia-termelési technológiák – szögezte le a kommunikációs igazgató.

 

 

* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK