2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Új felületeken jelenik meg a Paks II. Zrt. a közösségi médiában

2021. 04. 23., 17:25

Instagram- és Twitter-fiókot indított a Paks II. Zrt. – Az indulás dátuma okkal esett április 22-re, vagyis a Föld napjára. Ezzel is hangsúlyozzuk, hogy az atomenergia az áramtermelés egyik legtisztább módja – nyilatkozta Mittler István, a társaság kommunikációs igazgatója. (x)


A két új paksi blokk megvalósítását koordináló projektcég megalakulása óta jelen van az interneten: a társasági honlap mellett Facebook- és Linkedin-oldalt is üzemeltet. – Az évszázad legnagyobb hazai beruházásának előrehaladása indokolttá tette, hogy újabb felületeken, Instagramon és Twitteren is megjelenjünk – közölte Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

A most elindult hivatalos Instagram-oldal révén elsősorban ismét a fiatalok felé nyit a cég. – A Paks II.-nél dolgozók átlagéletkora 40 év, a fiatal szakemberek aránya a projektben mintegy 40 százalék. Ezekből a számokból is látszik, hogy fiatal a csapat, a több évtizedes tapasztalattal bíró szaktekintélyek és a tehetséges ifjú szakemberek közösen dolgoznak a beruházáson. Fontosnak tartjuk, hogy az ő nyelvükön is megszólaljon a cég a közösségi médiában.

A kommunikációs igazgató kitért arra is, hogy a társaság angol nyelven indított Twitter-csatornáján elsősorban a nukleáris ipar nemzetközi szereplőit és a hírügynökségeket tájékoztatja a projekt előrehaladásáról. – Nemcsak hazánkban, de az egész világon figyelemmel kísérik a paksi projektet. Ezért is működtetünk angol nyelvű honlapot és ezért jelenünk meg most angol nyelven a Twitteren – fogalmazott. Mittler István kiemelte: okkal választották az indulás dátumaként április 22-t, vagyis a Föld napját.

– Ezzel is hangsúlyozzuk, hogy az atomenergia az áramtermelés egyik legtisztább, legfentarthatóbb módja. A nukleáris alapú energiatermelés a klímaváltozás elleni küzdelem egyik fontos eszköze. Ezt nemcsak a nukleáris szakma állítja, erre a következtetésre jutott nemrégiben az Európai Bizottság független tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont (Joint Research Centre, JRC) is, amely megállapította: a szél-, a víz- és a nukleáris energiatermelési ágazatok rendelkeznek a legkisebb üvegházhatásúgáz-kibocsátással.

A kommunikációs igazgató hozzátette: a JRC által végzett, tudományosan megalapozott elemzések eredményei alapján kimondható, hogy a nukleáris energiatermelés nem jár jelentősebb humán és környezeti kockázattal, mint más, a jelentésben megtalálható megújuló és nem megújuló villamosenergia-termelési technológiák – szögezte le a kommunikációs igazgató.

 

 

* Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei