2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Itt az érsekcsanádi, mézédes, családi! –Megtaláltuk az egyetlen termelői dinnyeárust Kalocsán

Itt az érsekcsanádi, mézédes, családi! –Megtaláltuk az egyetlen termelői dinnyeárust Kalocsán
Illés György Cinó  |  2020. 08. 12., 16:08

Az érsekcsanádi Kovács család fő profilja évtizedek óta a dinnyetermesztés. Ferenc, a családi vállalkozás vezetője már gyermekkora óta űzi. Tevékenységük áthidalja a teljes folyamatot a magvetéstől a nyugtaadásig. A sokéves tapasztalat „meghozza gyümölcsét” – az eredmény magáért beszél, csak meg kell kóstolni! A Markó Cukrászda udvarán árulják, a Heller-saroknál. Évek óta ott árulnak, és aki már vett tőlük dinnyét, az valószínűleg nem is fog máshol kockáztatni, most, hogy szóltunk, hogy újra kapható. A többieknek ajánljuk figyelmébe ezt a cikket! Jó, mindenki látja az ikszet, hogy támogatott tartalom, de ez a dinnye – kóstoltuk – tényleg nagyon finom! (X)

A kínálathoz igazodó, rugalmas nyitvatartással, de reggel nyolctól ötig minden hétköznap, hétvégén a forgalomtól függően, de legalább délután három óráig várja a vásárlókat a Markó Cukrászda udvarán kialakított dinnyeárusító hely, ahol a családi gazdálkodás keretében megtermelt dinnyét nagymama és unokája árulja – legalábbis ott jártunkkor így volt.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A fajtaválasztékban találhatunk kétféle sötét héjú és kétféle csíkos héjú görögdinnyét, mellé kétféle sárgadinnyével.
Ami közös:

MIND TÖKÉLETESEN ÉRETT, MÉZÉDES, FRISS, ROPOGÓS, ZAMATOS DINNYE, A LEGJOBB ÁLLAPOTÁBAN SZÜRETELVE, OLYAN ILLATTAL ÉS ÍZVILÁGGAL, AMILYENNEL NAGYON RITKÁN LEHET MÁSHOL TALÁLKOZNI.

Itt viszont ez a természetes.
Kovácsék minden nap a saját termőföldjeikről frissen szedett gyümölcsökkel töltik föl a készletet, amely – mivel az ilyen jó dinnye mindig kapós – gyakran teljesen kimerül zárórára.
Szóval,

ÉRDEMES SIETNI, HOGY ODAÉRJÜNK, AMIKOR MÉG LEHET VÁLASZTANI!

Reggel nyolc-kilenc órakor azonban még zavarba ejtő a választék, annyi sok– és sokféle – dinnye közül sokszor alig tudjuk kiválasztani a nekünk leginkább tetszőt. Ám ebben készséggel segítenek Kovács Ferencné szakavatott kezei és fülei-szemei, így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobbat kapjuk.
De, ahogy elnéztük a véletlenszerűen félbe vágott dinnyéket, úgy látszott:

ITT NEM LEHET MELLÉNYÚLNI!

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Pedig a dinnyére meglehetősen rossz évet élünk: későn melegedett föl eléggé a talaj és a levegő is, aztán rövidebb időszakokra újra visszahűlt, amit a nagy hőigényű dinnye növények nem jól viselnek – akár hetekre „elalszik” a palánta, azaz leáll a fejlődésben.
Az érési időszakban is jöttek szokatlanul hűvös napok, ami hátráltatta az érést.
Ezért Kovácsék is később hozták el Kalocsára az első idei dinnyéiket,

CSAK KÉT HETE KEZDŐDÖTT ADINNYSZEZON, ÉS MOST PÖRGÖTT CSÚCSRA – MOST ÉRDEMES DINNYÉT VENNI, HA A LEGFINOMABB ÉRETTSÉGÉBEN AKARJUK FOGYASZTANI EZT A KITŰNŐ GYÜMÖLCSÖT!

Amint megtudtuk, augusztus végéig biztosan árusítják a lédús nyári csemegét – a továbbiak az időjárás kegyein múlnak:

ha a hőmérséklet 10 fok alá süllyed, akkor a dinnyének vége…”A dinnye egyébként rendkívül egészséges gyümölcs, és az ilyen forró napokban szükséges, a szokásosnál is fontosabb folyadékpótlásnak talán a legkellemesebb módja.
Úgyhogy

ITT A DINNYESZEZON! MOST EGYEN MNDENKI MINÉL TÖBB MÉZÉDES DINNYÉT!
VEGYE EGYENESEN AZ ÉRSEKCSANÁDI TERMELŐ KEZÉBŐL A KOSSUTH LAJOS UTCA ÉS A PATAJI ÚT KERESZTEZŐDÉSE KÖZELÉBEN TALÁLHATÓ MARKÓ CUKRÁSZDA UDVARÁN!

Egészségére!


Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK