2022. 11. 30. szerda
András, Andor
: 408 Ft   : 394 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Itt az érsekcsanádi, mézédes, családi! –Megtaláltuk az egyetlen termelői dinnyeárust Kalocsán

Itt az érsekcsanádi, mézédes, családi! –Megtaláltuk az egyetlen termelői dinnyeárust Kalocsán
Illés György Cinó  |  2020. 08. 12., 16:08

Az érsekcsanádi Kovács család fő profilja évtizedek óta a dinnyetermesztés. Ferenc, a családi vállalkozás vezetője már gyermekkora óta űzi. Tevékenységük áthidalja a teljes folyamatot a magvetéstől a nyugtaadásig. A sokéves tapasztalat „meghozza gyümölcsét” – az eredmény magáért beszél, csak meg kell kóstolni! A Markó Cukrászda udvarán árulják, a Heller-saroknál. Évek óta ott árulnak, és aki már vett tőlük dinnyét, az valószínűleg nem is fog máshol kockáztatni, most, hogy szóltunk, hogy újra kapható. A többieknek ajánljuk figyelmébe ezt a cikket! Jó, mindenki látja az ikszet, hogy támogatott tartalom, de ez a dinnye – kóstoltuk – tényleg nagyon finom! (X)

A kínálathoz igazodó, rugalmas nyitvatartással, de reggel nyolctól ötig minden hétköznap, hétvégén a forgalomtól függően, de legalább délután három óráig várja a vásárlókat a Markó Cukrászda udvarán kialakított dinnyeárusító hely, ahol a családi gazdálkodás keretében megtermelt dinnyét nagymama és unokája árulja – legalábbis ott jártunkkor így volt.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A fajtaválasztékban találhatunk kétféle sötét héjú és kétféle csíkos héjú görögdinnyét, mellé kétféle sárgadinnyével.
Ami közös:

MIND TÖKÉLETESEN ÉRETT, MÉZÉDES, FRISS, ROPOGÓS, ZAMATOS DINNYE, A LEGJOBB ÁLLAPOTÁBAN SZÜRETELVE, OLYAN ILLATTAL ÉS ÍZVILÁGGAL, AMILYENNEL NAGYON RITKÁN LEHET MÁSHOL TALÁLKOZNI.

Itt viszont ez a természetes.
Kovácsék minden nap a saját termőföldjeikről frissen szedett gyümölcsökkel töltik föl a készletet, amely – mivel az ilyen jó dinnye mindig kapós – gyakran teljesen kimerül zárórára.
Szóval,

ÉRDEMES SIETNI, HOGY ODAÉRJÜNK, AMIKOR MÉG LEHET VÁLASZTANI!

Reggel nyolc-kilenc órakor azonban még zavarba ejtő a választék, annyi sok– és sokféle – dinnye közül sokszor alig tudjuk kiválasztani a nekünk leginkább tetszőt. Ám ebben készséggel segítenek Kovács Ferencné szakavatott kezei és fülei-szemei, így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobbat kapjuk.
De, ahogy elnéztük a véletlenszerűen félbe vágott dinnyéket, úgy látszott:

ITT NEM LEHET MELLÉNYÚLNI!

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Pedig a dinnyére meglehetősen rossz évet élünk: későn melegedett föl eléggé a talaj és a levegő is, aztán rövidebb időszakokra újra visszahűlt, amit a nagy hőigényű dinnye növények nem jól viselnek – akár hetekre „elalszik” a palánta, azaz leáll a fejlődésben.
Az érési időszakban is jöttek szokatlanul hűvös napok, ami hátráltatta az érést.
Ezért Kovácsék is később hozták el Kalocsára az első idei dinnyéiket,

CSAK KÉT HETE KEZDŐDÖTT ADINNYSZEZON, ÉS MOST PÖRGÖTT CSÚCSRA – MOST ÉRDEMES DINNYÉT VENNI, HA A LEGFINOMABB ÉRETTSÉGÉBEN AKARJUK FOGYASZTANI EZT A KITŰNŐ GYÜMÖLCSÖT!

Amint megtudtuk, augusztus végéig biztosan árusítják a lédús nyári csemegét – a továbbiak az időjárás kegyein múlnak:

ha a hőmérséklet 10 fok alá süllyed, akkor a dinnyének vége…”A dinnye egyébként rendkívül egészséges gyümölcs, és az ilyen forró napokban szükséges, a szokásosnál is fontosabb folyadékpótlásnak talán a legkellemesebb módja.
Úgyhogy

ITT A DINNYESZEZON! MOST EGYEN MNDENKI MINÉL TÖBB MÉZÉDES DINNYÉT!
VEGYE EGYENESEN AZ ÉRSEKCSANÁDI TERMELŐ KEZÉBŐL A KOSSUTH LAJOS UTCA ÉS A PATAJI ÚT KERESZTEZŐDÉSE KÖZELÉBEN TALÁLHATÓ MARKÓ CUKRÁSZDA UDVARÁN!

Egészségére!


Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.
2022-11-23 13:47:00
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 29., 09:13
A Merriam-Webster az év szavát az online felületén végzett keresések alapján választja ki, miután kizárta a versenyből a minden évben gyakran keresett, örökzöld szavakat. Még >>>
2022. 11. 29., 08:59
A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. Még >>>
2022. 11. 28., 14:46
2022. december 6., kedd, 16:30-kor ünnepélyes szalagavatással megnyitja kapuit és vár minden érdeklődőt az Alapszolgáltatási Központ udvarán (Solt, Posta Utca 10) a városi Mikulás Udvar. Még >>>
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK