2022. 08. 18. csütörtök
Ilona
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Újra itt az érsekcsanádi, mézédes, családi! – Nem kedvez az aszály a dinnyének, addig vegyék, amíg lehet!

Illés György Cinó  |  2022. 07. 18., 12:35

Az érsekcsanádi Kovács család fő profilja évtizedek óta a dinnyetermesztés. Ferenc, a családi vállalkozás vezetője már gyermekkora óta űzi. A magvetéstől a nyugtaadásig mindent a család tagjai végeznek, ami már becsülendő ritkaság. Sőt, a dinnye mellett más kabakosok, főzőtök és cukkini is szerepel a kínálatukban. A korábbi évekhez hasonlóan a Markó Cukrászda teraszán árusított dinnyék mézédes zamatában a sokéves termesztői és kereskedői tapasztalat mutatkozik meg – meg kell kóstolni! Aki már vett tőlük dinnyét, azt valószínűleg nem kell rábeszélni. Mi is megkóstoltuk, mennyei! (x)

A kereslethez igazodó, rugalmas nyitvatartással, de reggel nyolctól ötig minden hétköznap, hétvégén a forgalomtól függően, de legalább délután három óráig, néha négyig-ötig is várja a vásárlókat a Markó Cukrászda udvarán kialakított dinnyeárusító hely, ahol a családi gazdálkodás keretében megtermelt dinnyét leggyakrabban nagymama és unokája árulja, vagy aki épp a családból ráér.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A MÉZÉDES TERMELŐI DINNYÉJÜKET NEM CSAK ITT, A HELLER-SAROKNÁL, HANEM SZERDÁN ÉS SZOMBATON A PIACON IS MEGVÁSÁROLHATJUK, AMÍG A KÉSZLET TART.

Az idei fajtaválasztékban három görögdinnyefajta – egy hagyományos, sötétzöld héjú, kerekded, illetve egy csíkos héjú, piros belű hosszúkás formájú magvas, valamint egy zöld héjú, piros belű, gömbölyű és magszegény fajta.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Sárgadinnyéből is kétféle közül választhatunk, az egyik bordás, hosszúkás sárgabelű, a másik gömbölyű, zöldbelű, mézédes cukordinnye.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Ami mindben közös:

MIND TÖKÉLETESEN ÉRETT, MÉZÉDES, FRISS, ROPOGÓS, ZAMATOS DINNYE, A LEGJOBB ÁLLAPOTÁBAN SZÜRETELVE, OLYAN ILLATTAL ÉS ÍZVILÁGGAL, AMILYENNEL NAGYON RITKÁN LEHET TALÁLKOZNI, NE IS KOCKÁZTASSON MÁSHOL!

Kuriózum ugyanis, hogy a család – a környékben ma már egyedül – saját maguk által termelt dinnyét árulnak. A többi dinnyeárus ma már szinte kivétel nélkül viszonteladó, ami magában hordoz némi bizonytalanságot a minőséggel kapcsolatban.
Kovácsék viszont

MINDEN NAP A SAJÁT TERMŐFÖLDJEIKRŐL FRISSEN SZEDETT GYÜMÖLCSÖKKEL TÖLTIK FÖL A KÉSZLETET,

amely – mivel az ilyen jó dinnye mindig kapós – gyakran teljesen kimerül zárórára.
Tehát:

ÉRDEMES SIETNI, HOGY ODAÉRJÜNK, AMIKOR MÉG LEHET VÁLASZTANI!

Délelőtt még zavarba ejtő a választék, sokszor alig tudjuk kiválasztani a nekünk leginkább tetszőt. Ám ebben készséggel segítenek Kovács Ferencné szakavatott kezei és fülei-szemei, így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobbat kapjuk.
De, ahogy elnéztük a véletlenszerűen félbe vágott dinnyéket, úgy látszott:

ITT NEM LEHET MELLÉNYÚLNI!

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Pedig ez az év sem kedvezett igazán a dinnyetermesztőknek.
Az utóbbi napokban tapaszt, az évszakhoz képest hűvösebb időnek, főleg a hideg éjszakáknak sem örült a dinnye, és

A TAVALY ŐSZ ÓTA TARTÓ, RETTENETES ASZÁLY FOKOZOTTAN SÚJTJA A NAGY VÍZIGÉNYŰ KULTÚRÁKAT, ÍGY A DINNYÉT IS.

Ezzel a szárazsággal már öntözéssel sem lehet lépést tartani, sok dinnye apró mérettel kényszerérett, ahogyan már nem kerülhet a piacra, ugyanis ide csak a tökéletes árut hozzák el.
Ezért

VÁRHATÓ, HOGY A SZEZON RÖVIDEBB LESZ A SZOKÁSOSNÁL.

De nem azért, mert az idő hűvösre fordul, hanem mert elfogy a dinnye.

A KÜSZBÖN ÁLLÓ HŐSÉGBEN GYORSABBAN IS LEFUT AZ ÉRÉS, LE NE MARADJUNK AZ „IGAZIRÓL”!
NE HABOZZUNK TEHÁT, ITT A DINNYESZEZON, MOST KELL VÁSÁROLNI!


Annál is inkább, mert

MÁTÓL AKCIÓ!
mINDEN GÖRÖGDINNYE ÉS A SÁGABELŰ SÁRGADINNYE MÁR 250 FORITÉRT KAPHATÓ!

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Azért megnyugtatásképpen annyit elárulhatunk, hogy augusztus végéig biztosan árusítják a Markó Cukrászda udvarán ezt a lédús nyári csemegét.

A dinnye egyébként rendkívül egészséges gyümölcs, és az ilyen forró napokban szükséges, a szokásosnál is fontosabb folyadékpótlásnak talán a legkellemesebb módja.
Úgyhogy

ITT A DINNYESZEZON!
MOST EGYEN MNDENKI MINÉL TÖBB MÉZÉDES DINNYÉT!

VEGYÉK EGYENESEN AZ ÉRSEKCSANÁDI TERMELŐ KEZÉBŐL, A KOSSUTH LAJOS UTCA ÉS A PATAJI ÚT KERESZTEZŐDÉSE KÖZELÉBEN TALÁLHATÓ MARKÓ CUKRÁSZDA UDVARÁN!

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Hazabeszélünk?
Hát persze! Ott az iksz, amely jelzi, hogy támogatott tartalom…
Pont mint tavaly.
De

HA NEM VOLNA IGAZ, AMIT ÍRTUNK, AKKOR VAJON KAPOTT-E VOLNA A CIKKÜNK 181 KEDVELÉST?!

Ha kóstolta és ízlett, ossza meg és lájkolja Ön is!
Támogatott tartalom

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 10:14
A program keretében szegregált élethelyzetben élő tinédzser és felnőtt korosztály számára a Pünkösdi Egyház Imaházában lelki gondozáson, önismereti és társismeret fejlesztési, istentiszteleteken, dicsőítéseken vesznek részt roma emberek
2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022. 08. 17., 08:49
A TOP-5.2.1-15 –BK1-2020-00009 azonosítási számú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” megnevezésű pályázat keretében 2022 augusztus 22-26-ig három helyszínen 15-15 roma származású gyermeket táboroztat a kalocsai Önkormányzat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>
2022. 08. 17., 17:17
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik Magyarország államhatárának védelmére elhivatottak. Még >>>
2022. 08. 17., 08:31
Az árverésre bocsátott termékeket előzetesen augusztus 17-én és 18-án Budaörsön lehet megnézni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés