2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Győzelemmel nyitott debütáló sakkcsapatunk

Győzelemmel nyitott debütáló sakkcsapatunk
Tamás Ferenc  |  2023. 04. 06., 14:25

A mindössze kétcsapatos Bács-Kiskun vármegyei első osztályú sakk-csapatbajnokság tavaszi első fordulóját április 2-án, vasárnap délelőtt tíz órától a Művelődési Ház kamaratermében tartották, ahol Seres László versenybíró adta meg a jelet a sakkórák indítására.

A bajnoki küzdelmekre jelentkező két csapat egyike az újonnan alakuló hazaiak Kalocsa Sakk Klub néven jegyzett együttese volt, míg a második résztvevőt, a megyeszékhelyiek Tóth László SE III. néven induló játékosai adták. A vendégekről azt is tudni kell, hogy színeikben NBI-es, NBII-es és megyei csapat is indult, így a kiírás szerint a megyében való szereplésük csupán formalitás. Tehát az újonnan alakult kalocsai csapatunk tét nélkül ült asztalhoz a nyitányon, de a megyében is játszaniuk kellett ahhoz, hogy ősztől az NBII-ben szerepeljenek.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek


A vasárnapi mérkőzést a megyei kiírás szerint nyolc táblán rendezték, az április 2-i, kalocsai párosítások eredményei a következők:

1. tábla: Ruppáner János (Kalocsa) - Ábel Lajos (Kecskemét) 0-1
2. tábla: Molnár Krisztián (Kalocsa) - Andriska Zsolt (Kecskemét) 0-1
3. tábla: Nagy Imre (Kalocsa) - Bodó Tibor (Kecskemét) 0,5-0,5 (remi)
4. tábla: Lukács Albert (Kalocsa) - Szabó Balázs (Kecskemét) 1-0
5. tábla: dr. Czibulka Zoltán (Kalocsa) - Tamás Gergő (Kecskemét) 1-0
6. tábla: Antal Dániel (Kalocsa) - Polgár Márk (Kecskemét) 1-0
7. tábla: Nagy Lajos (Kalocsa) - Csikai Zsófia (Kecskemét) 1-0
8. tábla: Fekete Antal (Kalocsa) - Csikai Gabriella (Kecskemét) 0-1

Ezzel a végeredmény 4,5-3,5 lett a Kalocsa javára.

Csapatunk szereplésével kapcsolatosan mindenképpen megemlítendő, hogy az első két táblán - Ruppáner és Molnár - a vártnál könnyebben veszített, míg a harmadikon Nagy Imre erős pozícióharc után döntetlenben egyezett meg Bodóval. A negyedik táblán Lukács Albert játszotta kalocsai szempontból a játéknap legszínvonalasabb partiját.
A mérkőzése szinte mindent vitt! Szellemes, kreatív “bábuvezetés”, amelyben a jól felépített stratégiája és taktikus játékának közös sikere volt a nap - kalocsai szempontból legszebb partija. De dícséret illeti még a szintén nyerni tudó, dr. Czibulkát (5.tábla), a hetediken Nagy Lajost, vagy a hatodik táblán a fiatal Antal Dánielt, aki többször is hibázásra kényszerítette ellenfelét. Fekete Antal ifjú kora ellenére érett játékkal mutatkozott be élete második versenyén, ám előtte még a jövő, csak ne adja fel sakkszeretetét!

A csapatbajnoki mérkőzés visszavágóját április 16-án, vasárnap rendezik majd Kecskeméten, de a Kalocsa megszerezte már az indulási jogát az NBII-ben, a magasabb osztályban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK