2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ismét nagy siker volt a foktői Sport és Családi nap

Tamás Ferenc  |  2019. 09. 24., 14:31

Szeptember 21-én, szombaton délelőttől már felbolydult méhkashoz kezdett hasonlítani a foktői focipálya, ahol különböző sportágak képviselői kezdték berendezni bemutatóik helyszínét, várva a gyerekeket és a családokat egy sportágválasztó napra, illetve sok-sok mozgással és látványossággal átszőtt szombati sportpiknikre.

A cél nem is lehetett más, minthogy minél közelebb hozza a gyerekeket és a község lakóit a sportolás, a sportágak megismeréséhez és számtalan lehetőségéhez.

Szeptember 21-én, szombaton a Főnix Foktői SE és a civil szervezetek közös szervezésében tartották azt a népünnepéllyel felérő sportpikniket, amellyel a község apraját és nagyját kívánták tevékenységbe vinni a szervezők a hangulatos sportági bemutatók során.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

Az eseménynek a foktői focipálya adott otthont, ahol a résztvevő bemutatkozók már lelkesen készülődtek az érdeklődők fogadására. Lefektették a tatamit, felállították az ugrálóvárat, a TEQBALL-asztalt, az íjász célokat és lassan befutottak a technikai sportágak autói, motorjai, quadjai is.

Közel egy tucat sportág vonult ki a bemutatókra,

hogy kapacitálják a látogatókat egy kis testmozgásra, megismertessék velük a sportágukat. A küzdősportokat – Shinkendo (Szekszárd), Judo (Homokmégy Kodokan Judo Egyesület), Aikido (Kalocsai aikido dozso), Brazil Jiu Jitsu (Küzdősport Egyesület Kalocsa) képviselték.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

A technikai sportok – off-road, motorcross, quad – is számos érdeklődőt vonzottak, pedig akkor még csak „hangolódtak”. A TEQBALL-bemutató és az íjászat is népszerű volt a látogatók körében, ahol próbára is tették ügyességüket az érdeklődők.

A gazdag kínálatból először a Takács Renáta által vezetett Piloxing torna tárházából összeállított gyakorlatanyag ragadtatta tapsra a nézőket, miközben a helyszínről is mintegy tucat próbázó állt a csapatba, hogy kellemes zenére gyakorlatozzon közel fél órán át.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

A szervező házigazda Főnix Foktői Sportegyesület elnökét, Markó Ferencet kérdeztük, aki segítőivel együtt immár a második Sport és Családi napot szervezte a község lakóinak. Arra kértük avassa be portálunkat, a megyei mércével mérve is gazdag kínálat létrejöttébe.

– Tavaly ilyenkor jött az ötlet, hogy szervezzünk a község lakóinak egy tartalmas sportnapot a helyi civil szervezetekkel karöltve, amely mindenképpen a gyerekekről szóljon és a sportról. A már több évtizede működő sportbaráti kör jó alapot jelentett arra, hogy mindebbe bátran belevágjunk, amelyhez csatlakoztak még nyugdíjas klubunk lelkes tagjai is.

A közös összefogásnak és a tettrekész együttműködésnek aztán azonnal jött a kézzelfogható eredménye is, hiszen a közös ügy, a gyerekek sportra nevelése, a mozgás örömének a megismertetése és megszerettetése azonnal befogadó közegre talált.

A „megcélzottak” azonnal ráéreztek, hogy a csak otthon ülök és számítógépezek programnál, kint a szabadban mozogni és tevékenyen sportolni azért jóval többet jelent.

A mai kínálatunk is a sport különböző területeinek széles spektrumát öleli át, amellyel közönségünknek is szerettünk volna kedveskedni.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc

Ezúton szeretném megköszönni támogatóinknak a segítségadását is, amelyek a következők: községünk Önkormányzata, a Főnix SE aktív tagjai és pártolói, a nyugdíjas klub tagjainak és nem utolsó sorban László Jánosnak a Kunság KFT. vezetőjének, aki már hagyományosan támogatja rendezvényeinket.

Tervezzük, hogy a rendezvényünket kiszélesítve a környező települések fiataljait is bevonjuk a sportrendezvények forgatagába, hogy ők is bemutatkozzanak, illetve toborozzanak ezen a sportágválasztó fiesztán” – fejezte be tájékoztatóját Markó Ferenc, a Főnix Foktői Sportegyesület vezetője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés