2021. 10. 26. kedd
Dömötör
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Jogászok a küzdőtéren: Kiskőrös – Kalocsa vetélkedés

Tamás Ferenc  |  2021. 10. 13., 09:41

Évtizedes hagyományokat élesztettek újra október 1-jén délután Kalocsa és Kiskőrös jogásztársadalmának azon kiválasztottjai, akik megidézve az egykori legendás orvos-jogász helyi derbik hangulatát, ezúttal kispályás labdarúgásban és teniszben vetélkedtek egymással a Molnár Ferenc Sport-és Szabadidő Központ pályáin.

A borvárosi jogászdelegációt dr. Pirisi Levente, a Kiskőrös Járásbíróság elnöke vezette, míg a vendéglátó kalocsai törvénytudó szakemberek nevében dr. Kálóczi Norbert, a Kalocsai Járásbíróság elnöke köszöntötte a vendégeket.

Előbb a teniszezők mérték össze tudásukat párosmeccseken. Kalocsai színekben a dr. Bóta Zoltándr. Katona János duónk mellett két szenior teniszezőnk, Illés Attila korábbi miskei polgármester és Kálóczi Tibor a tenisz egyesületünk egyik vezetője segített be a mieinknek. A vendégek végül is 3:1 arányban nyertek a kalocsai párosok elleni négy összecsapáson. Az egy győzelmünket a dr. Bóta/dr. Katona duónk nyerte.


Forrás: Kalocsa TV


Közben a „szomszédban” – a műfüves centrumban – kezdetét vette az örömfoci. A kőrösiek ugyan sportszerűségből elhozták a vándorkupát, de azt Pirisi bíró úr haza is vihette az irodája vitrinjébe, mert heroikus küzdelemben a kőrösi igazlátók 5–4-re nyerték a mérkőzést.

Kalocsai színekben pályára léptek: dr. Filvig Géza, dr. Kálóczi Norbert, dr. Simon Zoltán, dr. Tóth Sándor, dr. Szabadi Péter, dr. Tóth-Kovács Ádám, Istella Zsolt, Szigeti Tamás.


Forrás: Kalocsa TV


A „harmadik félidőt” már az ugyancsak szomszédos Judit Vendéglő impozáns éttermében tartották, ahol koccintottak a találkozás örömére a sportbarátság jegyében.

A játék, mint mindig, ezúttal is végtelenül sportszerű és kollegiális volt mindkét sportág küzdőterén. Ha a találkozó másnapján a mérkőző felek izomlázon kívül kisebb sérüléseket is észleltek volna, azoknak ezúton is mielőbbi jobbulást kíván hírportálunk a nemes versengés után.


Forrás: Kalocsa TV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!