2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Középdöntőig jutott a megye sárkányhajó csapata – Nemzeti Regatta Siófokon

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 06., 09:32

Az elmúlt hétvégén a Balatoni Hajózási Zrt. és a társszervezők közreműködésével negyedik alkalommal rendezték meg Siófokon a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A Bács-Kiskun megyei csapat a vitorlás versenyen nem ért el számottevő eredményt, de a csapat tagjai a sárkányhajóval egészen a középdöntős futamig eveztek az 50 résztvevős mezőnyben. A színpadi megjelenések versenyében Bács-Kiskun képviseletében az első helyet Csík János és a Mezzo zenekar szerezte meg.

Mint megtudtuk, a megyei stand népszerűsítéséhez a Települési Ízek versenyén Hajósnak köszönhetően az autentikus sváb gombócleves, a Duna Borrégió Borút Egyesület borai, a császártöltési Szemerey Borászat termékei és a lajosmizsei Gárdonyi Teaház finomságai járultak hozzá.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A látogatók körében kivételes népszerűségnek örvendett a megyei nyereményjáték, amelynek szerencsés nyertesei magukkal vihették a Bács-kiskunban előállított termékeket és népszerűsítő kiadványokat.

Amint azt a szervezőktől megtudtuk, a vitorlás fesztiválon való részvétellel Bács-Kiskun megmutatta, nem csak az Alföldön, de a magyar tengeren is helyt állnak.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A kétnapos esemény alapját az amatőr vitorlásverseny adta, melynek keretében a települések által kiállított hétfős legénységek egy profi kormányossal kiegészülve szálltak vízre a helyszínen biztosított vitorlásokkal. A legénységet nem minden esetben alkották profi vitorlázók, több települési csapatban közéleti személyeket is köszönthettek.

Szombaton három, a partról, nézőhajóról és óriás kivetítőről is egyaránt jól követhető vitorlás előfutam zajlott, 50 település részvételével. Vasárnap két 12 csapatos negyeddöntővel folytatódott a verseny.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Idén rekordszámú, 22 nevezés érkezett a sárkányhajó versenyre. Újításképpen a sárkányhajó futamon induló településeket 6 csoportba sorsolták a szervezők. Vasárnap egyenes kieséses menetrend szerint zajlott a verseny, a csapatonként mért időeredmények alapján

Első helyen a vízi városként is ismert Baja csapata végzett, maga mögé utasítva Nyim és Szentendre sárkányait.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A kétnapos fesztivál középpontjában nem csupán a vitorlás verseny és a sárkányhajó futamok álltak. A közönség körében nagy sikert aratott a Települési Ízek Utcája, ahol a települési csapatok a főző tudásukat is megcsillanthatták.

Az 50-ből 36 település 3 szempont alapján próbálta a legfinomabb ízeket összehozni Ügyelni kellett a tálalásra és az ízvilágra, de a profi zsűritagok összbenyomása is szerepet játszott a végeredmény alakulásában. A rendkívül szoros verseny miatt a zsűri több különdíjat is kiosztott.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A települési ízek versenyének helyezettjei között is ott volt Baja, a legszínvonalasabb vendéglátás részeként „füstölt harcsa - ahogy a bácskaiak szeretik” ételt készítették.

A vasárnap délutáni eredményhirdetésen adták át a Nemzeti Regatta Fődíját, melyet a szervezők annak a csapatnak ítéltek oda, amely minden versenyszámban elindult és kiváló eredményeket ért el.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Idén a fődíjas győztes összesen 16 település közül kerülhetett ki, ők voltak a legaktívabb, minden versenyszámban indulók az 50 település közül. Az összetett fődíjat végül Nyim település csapatának vezetője vehette át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK