2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Középdöntőig jutott a megye sárkányhajó csapata – Nemzeti Regatta Siófokon

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 06., 09:32

Az elmúlt hétvégén a Balatoni Hajózási Zrt. és a társszervezők közreműködésével negyedik alkalommal rendezték meg Siófokon a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A Bács-Kiskun megyei csapat a vitorlás versenyen nem ért el számottevő eredményt, de a csapat tagjai a sárkányhajóval egészen a középdöntős futamig eveztek az 50 résztvevős mezőnyben. A színpadi megjelenések versenyében Bács-Kiskun képviseletében az első helyet Csík János és a Mezzo zenekar szerezte meg.

Mint megtudtuk, a megyei stand népszerűsítéséhez a Települési Ízek versenyén Hajósnak köszönhetően az autentikus sváb gombócleves, a Duna Borrégió Borút Egyesület borai, a császártöltési Szemerey Borászat termékei és a lajosmizsei Gárdonyi Teaház finomságai járultak hozzá.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A látogatók körében kivételes népszerűségnek örvendett a megyei nyereményjáték, amelynek szerencsés nyertesei magukkal vihették a Bács-kiskunban előállított termékeket és népszerűsítő kiadványokat.

Amint azt a szervezőktől megtudtuk, a vitorlás fesztiválon való részvétellel Bács-Kiskun megmutatta, nem csak az Alföldön, de a magyar tengeren is helyt állnak.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A kétnapos esemény alapját az amatőr vitorlásverseny adta, melynek keretében a települések által kiállított hétfős legénységek egy profi kormányossal kiegészülve szálltak vízre a helyszínen biztosított vitorlásokkal. A legénységet nem minden esetben alkották profi vitorlázók, több települési csapatban közéleti személyeket is köszönthettek.

Szombaton három, a partról, nézőhajóról és óriás kivetítőről is egyaránt jól követhető vitorlás előfutam zajlott, 50 település részvételével. Vasárnap két 12 csapatos negyeddöntővel folytatódott a verseny.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Idén rekordszámú, 22 nevezés érkezett a sárkányhajó versenyre. Újításképpen a sárkányhajó futamon induló településeket 6 csoportba sorsolták a szervezők. Vasárnap egyenes kieséses menetrend szerint zajlott a verseny, a csapatonként mért időeredmények alapján

Első helyen a vízi városként is ismert Baja csapata végzett, maga mögé utasítva Nyim és Szentendre sárkányait.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A kétnapos fesztivál középpontjában nem csupán a vitorlás verseny és a sárkányhajó futamok álltak. A közönség körében nagy sikert aratott a Települési Ízek Utcája, ahol a települési csapatok a főző tudásukat is megcsillanthatták.

Az 50-ből 36 település 3 szempont alapján próbálta a legfinomabb ízeket összehozni Ügyelni kellett a tálalásra és az ízvilágra, de a profi zsűritagok összbenyomása is szerepet játszott a végeredmény alakulásában. A rendkívül szoros verseny miatt a zsűri több különdíjat is kiosztott.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A települési ízek versenyének helyezettjei között is ott volt Baja, a legszínvonalasabb vendéglátás részeként „füstölt harcsa - ahogy a bácskaiak szeretik” ételt készítették.

A vasárnap délutáni eredményhirdetésen adták át a Nemzeti Regatta Fődíját, melyet a szervezők annak a csapatnak ítéltek oda, amely minden versenyszámban elindult és kiváló eredményeket ért el.


Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Idén a fődíjas győztes összesen 16 település közül kerülhetett ki, ők voltak a legaktívabb, minden versenyszámban indulók az 50 település közül. Az összetett fődíjat végül Nyim település csapatának vezetője vehette át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK