2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rekkenő hőségben szelték a habokat – A Sárkányhajó Kupa diákversenyei ezúttal is nagy közönségsikert arattak

Tamás Ferenc  |  2018. 06. 08., 21:36

A csütörtöki edzésnap után pénteken reggeltől az általános iskolások vették birtokukba a Vajas belvárosi szakaszát az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Sárkányhajó Kupa kalocsai regattán, majd délutántól már a középiskolák egységei korbácsolták a vizet a Kubikus park előtti folyamszakaszon.

A kitartóbbak több mint harminc futamot izgulhattak végig a verseny során, ahol csupán csak centiméterek és tizedek döntöttek egy-egy párharc során.

Az általános iskolások mezőnyébe idén tizenkét 20 fős csapat nevezett a négy intézményből, amelyek a következők: Betonkacsák (Eperföld), Bosszúállók (Katolikus), Belvárosi Sárkányölők, Belvárosi Tűzokádók (Belvárosi Tagiskola), Tűzsárkányok, Tűzokádók, Tucskos Üvegbaglyok, Winners, RBHB, Hínárok, Retúr Jegy, Fekete Gyöngy (valamennyien Kertváros).

Képgaléria megtekintése (92 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A résztvevők közel ötórás versengés után döntöttek a végső sorrendről, ahol az időfutamok után kieséses párharcok következtek, mire meglett a legjobb négy mezőnye.

Az elődöntőben a Retúr Jegy „lehúzta” az RBHB csapatát, míg az eperföldi Betonkacsák meglepetésre lehajózta az addig jobb időket menő Fekete Gyöngy csapatát. Így, Kertváros-Eperföld ütközetet hirdettek a hangosbemondóban, ám a Fekete Gyöngy óvott a vereségük után, aminek a zsűri helyt adott, a Betonkacsákat pedig kizárták.

A bronzéremért az RBHB egyedül jött le a pályán a célig, míg a döntőben a kertvárosi élcsapat a nevéhez illő „Retúr győzelmet” aratott.

A középiskolások délutáni, kánikulai melegben megtartott futamai alatt már igencsak benépesült a Vajas-part, ám itt nyolc hajóegység harcolt a dobogóért és a minél jobb helyezésekért.

Képgaléria megtekintése (92 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az időfutamok után itt is a kieséses szakasz következett, az induló együttesek bizarr elnevezései a következők: Gimix, Zsalmalevek, Noé gyermekei, A győztes, Stúdiós Brigád, Rákocskák, Kossuthosok, Fárajók.

A futamok során már látni lehetett a profibb beülőkkel induló hajók töretlen siklását, a dobogós helyezettek pedig a következők:
1. Fárajók (Dózsa)
2. Zsalmaleves (Gimi)
3. Noé gyermekei (Katolikus)
4. Kossuthosok

Képgaléria megtekintése (92 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Szombaton a felnőttek versenyével - az itt megírt menetrendben - folytatódik majd a „vízicsata”, érdemes lesz kilátogatni egy juniális minden „kellékével” ellátott Kubikus parki családi piknikezésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés