2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Rekkenő hőségben szelték a habokat – A Sárkányhajó Kupa diákversenyei ezúttal is nagy közönségsikert arattak

Tamás Ferenc  |  2018. 06. 08., 21:36

A csütörtöki edzésnap után pénteken reggeltől az általános iskolások vették birtokukba a Vajas belvárosi szakaszát az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Sárkányhajó Kupa kalocsai regattán, majd délutántól már a középiskolák egységei korbácsolták a vizet a Kubikus park előtti folyamszakaszon.

A kitartóbbak több mint harminc futamot izgulhattak végig a verseny során, ahol csupán csak centiméterek és tizedek döntöttek egy-egy párharc során.

Az általános iskolások mezőnyébe idén tizenkét 20 fős csapat nevezett a négy intézményből, amelyek a következők: Betonkacsák (Eperföld), Bosszúállók (Katolikus), Belvárosi Sárkányölők, Belvárosi Tűzokádók (Belvárosi Tagiskola), Tűzsárkányok, Tűzokádók, Tucskos Üvegbaglyok, Winners, RBHB, Hínárok, Retúr Jegy, Fekete Gyöngy (valamennyien Kertváros).

Képgaléria megtekintése (92 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A résztvevők közel ötórás versengés után döntöttek a végső sorrendről, ahol az időfutamok után kieséses párharcok következtek, mire meglett a legjobb négy mezőnye.

Az elődöntőben a Retúr Jegy „lehúzta” az RBHB csapatát, míg az eperföldi Betonkacsák meglepetésre lehajózta az addig jobb időket menő Fekete Gyöngy csapatát. Így, Kertváros-Eperföld ütközetet hirdettek a hangosbemondóban, ám a Fekete Gyöngy óvott a vereségük után, aminek a zsűri helyt adott, a Betonkacsákat pedig kizárták.

A bronzéremért az RBHB egyedül jött le a pályán a célig, míg a döntőben a kertvárosi élcsapat a nevéhez illő „Retúr győzelmet” aratott.

A középiskolások délutáni, kánikulai melegben megtartott futamai alatt már igencsak benépesült a Vajas-part, ám itt nyolc hajóegység harcolt a dobogóért és a minél jobb helyezésekért.

Képgaléria megtekintése (92 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az időfutamok után itt is a kieséses szakasz következett, az induló együttesek bizarr elnevezései a következők: Gimix, Zsalmalevek, Noé gyermekei, A győztes, Stúdiós Brigád, Rákocskák, Kossuthosok, Fárajók.

A futamok során már látni lehetett a profibb beülőkkel induló hajók töretlen siklását, a dobogós helyezettek pedig a következők:
1. Fárajók (Dózsa)
2. Zsalmaleves (Gimi)
3. Noé gyermekei (Katolikus)
4. Kossuthosok

Képgaléria megtekintése (92 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Szombaton a felnőttek versenyével - az itt megírt menetrendben - folytatódik majd a „vízicsata”, érdemes lesz kilátogatni egy juniális minden „kellékével” ellátott Kubikus parki családi piknikezésre.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.
2023-02-01 13:13:44
Filvig Géza polgármester a legutóbbi képviselő-testületi ülés végén elmondott tájékoztatójában a tavalyi forrásokból elért megtakarítás mellett szólt a múlt héten megjelent önkormányzati évértékelő kiadványról, valamint a meszesi Duna-parton tervezett beruházásról is – ez utóbbiról közösségi médiás közvélemény-kutatást is indított – link a cikkben!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK