2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Tök jó futás” Kalocsán, immáron harmadszor – A részvételhez nem gyorsnak, hanem ügyesnek kellett lenni

Illés György Cinó  |  2019. 10. 28., 10:48

Szombaton délután ötórai kezdettel tartották meg a Kalocsai Futóbarátok szervezésében az immár harmadik Tök jó futást”. A mostani alkalom annyiban rendhagyó volt, hogy a mintegy száz résztvevőnek nem csak fürge lábúnak, de ügyes kezűnek is kellett lennie, hiszen a „nevezési díj” egy saját kézzel faragott tök volt.

Ezzel a nevezési díjjal az otthoni szorgoskodást és a kreativitást is ösztönözni akartuk. Megjegyzem, nagyon sokan hozták is becsületesen a halloween-töklámpásokat, amelyek a futópálya útvonalának kijelölésére is szolgáltak. A kifaragott töklámpásokat végül a nézőtér előtti „célegyenesben” lehetett megcsodálni.”

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Kalocsai Futóbarátok

– nyilatkozta portálunknak a futóalkalom után Török Töce Tibor főszervező.

AZ ESEMÉNYRE AZ ORSZÁGBÓL SOKFELŐL ÉRKEZTEK A SPORTOLNI VÁGYÓK, LEGTÁVOLABBRÓL DEBRECENBŐL JÖTT FUTÓ. A LEGFIATALABB RÉSZTVEVŐ ALIG NÉGYÉVES VOLT, Ő ANYUKÁJÁVAL TELJESÍTETTE A TÁVOT.

A „Tök jó futás” igazi örömfutás volt, nem verseny, még megadott táv sem volt: a szűk egy kilométeres pályán minden futó annyi kört teljesített, amennyihez kedve vagy energiája volt. Az utóbbi pótlására a kalocsai Eper zöldség-gyümölcs bolt jóvoltából készült sült tök és más finomságok szolgáltak, a szomjuk oltására is finom, 100 százalékos gyümölcslével kínálták a résztvevőket.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Kalocsai Futóbarátok

A remek hangulatra és szép őszi időre nem lehetett panasz: közel 25 fokos meleg volt, ezért kicsiktől a nagyokig mindenki jól érezte magát.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Kalocsai Futóbarátok

A remek futóélmény mellé minden nevező egy-egy egyedi, kézzel készített, mosolygós tökformájú érmet kapott, amire Farkasné Terike néni a Reptéri Éjszakai Futáshoz hasonlóan ismét különleges kalocsai mintát festett a futók nagy örömére.

A KÖZEL SZÁZ NEVEZŐ LÉTSZÁMREKORDNAK MONDHATÓ A KALOCSAI „TÖK JÓ FUTÁS” TÖRTÉNETÉBEN, DE MÉG BENNE VAN A TOVÁBBI FEJLŐDÉS LEHETŐSÉGE IS.

Jövőre talán még többen jelentkeznek majd a futás kalocsai és környékbeli szerelmesei közül faragott tököcskéikkel.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Forrás: Kalocsai Futóbarátok

A futók közül sokan már a hatodik „Jótékonysági Mikulás-futásról” is érdeklődtek. Ők megtudhatták, hogy arra idén december 7-én kerül majd sor.

Köszönöm a segítőknek és a támogatóknak, kiemelten az Eper zöldség-gyümölcsboltnak, valamint Farkasné Terike néninek hogy az esemény színvonalát emelték, a vállalkozó szellemű futóknak pedig, hogy idén is velünk tartottak, méghozzá minden korábbinál nagyobb létszámban! Találkozunk december 7-én, a „Jótékonysági Mikulás-futáson”! Addig is: minden időben, futócipőben!”– búcsúzott a rendezvénytől Török Töce Tibor, egyben már előre jelezve a folytatást is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés