2022. 01. 25. kedd
Pál
: 361 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Tisztára jupijéé” – Cserenkó Gábor könyvbemutatója a Tomori Könyvtár udvarán

„Tisztára jupijéé” – Cserenkó Gábor könyvbemutatója a Tomori Könyvtár udvarán
Illés György Cinó  |  2021. 06. 23., 09:01

Múlt csütörtökön a Tomori Pál Könyvtár udvarán tartották Cserenkó Gábor, a könyvtár dolgozója legutóbbi kötetének bemutatóját. A még decemberben megjelent kisregény bemutatóját a járványhelyzet miatt kellett halasztani.

A kötetről – annak 2020. decemberi megjelenését követően – már írtunk az év elején. Akkor azonban a járványhelyzet miatt hagyományos könyvbemutatót tartani nem lehetett. Ezt most, június 17–én, csütörtökön délután öt órakor a Tomori Pál Könyvtár udvarán pótolták, ahol a népes közönség előtt a szerzővel Vörös István irodalomtanár, újságíró, kritikus, valamint a könyv kiadójának, a Hungarovox Könyvkiadónak a vezetője, Kaiser László beszélgetett, aki egyébként nem csak kiadóként vesz részt a kortárs irodalom alakításában, hanem író- és költőként is, hiszen számos saját kötete is megjelent már.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

A könyvbemutatón jelen volt Farkas Tibor szobrászművész is, akinek ceruzarajzai illusztrálják a kötetet, és a címlapján is az ő egyik alkotásának, a Tárogatós című szobornak egy részlete látható.

A könyv sajátos, kiélezett élethelyzeteket vetít az olvasó elé, megtörtént eseteket feldolgozva. Prostitúció és alkoholizmus, széteső család és kallódó, hányattatott sorsú gyermek jelenik meg a történetben.

Hogy mi ezen a jupijéé? – Ezért is érdemes elolvasni a könyvet, ugyanis elidegenedett, anyagias, felületes világunkat, a benne kialakuló, kiélezett helyzeteket a történet gyermek szereplőjének sajátos nézőpontjából mutatja be a szerző, a gyermek szavaival, sokszor naiv, a menthetetlen helyzetekben is jóindulatú, elfogadó hozzáállásával természetes, magától értetődő dolognak láttatva az iszonyatot.
A történetből annyit tudunk meg, és úgy, amit és ahogy a gyermek monológjában elmond. De az olvasó érti, átlátja a helyzetet, mögé lát az eseményeknek, érti a szándékokat, az okokat, és el tudja képzelni a következményeket is.
Jupijéé? Döntse el ki-ki, maga!

Az alkalom fényét emelte, hogy Kaiser László, valamint a könyvtár munkatársa, Kállai Sándor részleteket adott elő a kisregényből, amelynek példányait a helyszínen jelentős kedvezménnyel árulták, és azokat a szerző egyből dedikálta is, amiért hosszú sorban álltak az irodalomkedvelők.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A dedikálás előtt, meglepetésként a Kalocsai Thália Társulat két tagja, Lakatosné Jambrik Ibolya és Kopasz Zoltán adott elő egy részletet Cserenkó Gábor egy újabb, jelenleg készülő drámájából.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>
2022. 01. 25., 13:19
Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 5409-es út 2-es kilométerénél, Kiskunmajsa közelében. Még >>>
2022. 01. 25., 11:55
A Dunapatajhoz tartozó tó és környezete, az elmúlt néhány év során soha nem látott, többszáz millió forintos fejlesztésen esett át, de még átadásra sem kerül egy-egy beruházás eredménye, Dusnoki Csaba polgármester és csapata már a következőt tervezi. Még >>>
2022. 01. 25., 09:35
A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett az illetékes ügyészségen. Még >>>
2022. 01. 24., 17:59
Számos médium közölte a gyászhírt, a Kossuth Rádió adását megszakítva tájékoztatott olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászunk halálhíréről. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés