2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„Tisztára jupijéé” – Cserenkó Gábor könyvbemutatója a Tomori Könyvtár udvarán

„Tisztára jupijéé” – Cserenkó Gábor könyvbemutatója a Tomori Könyvtár udvarán
Illés György Cinó  |  2021. 06. 23., 09:01

Múlt csütörtökön a Tomori Pál Könyvtár udvarán tartották Cserenkó Gábor, a könyvtár dolgozója legutóbbi kötetének bemutatóját. A még decemberben megjelent kisregény bemutatóját a járványhelyzet miatt kellett halasztani.

A kötetről – annak 2020. decemberi megjelenését követően – már írtunk az év elején. Akkor azonban a járványhelyzet miatt hagyományos könyvbemutatót tartani nem lehetett. Ezt most, június 17–én, csütörtökön délután öt órakor a Tomori Pál Könyvtár udvarán pótolták, ahol a népes közönség előtt a szerzővel Vörös István irodalomtanár, újságíró, kritikus, valamint a könyv kiadójának, a Hungarovox Könyvkiadónak a vezetője, Kaiser László beszélgetett, aki egyébként nem csak kiadóként vesz részt a kortárs irodalom alakításában, hanem író- és költőként is, hiszen számos saját kötete is megjelent már.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

A könyvbemutatón jelen volt Farkas Tibor szobrászművész is, akinek ceruzarajzai illusztrálják a kötetet, és a címlapján is az ő egyik alkotásának, a Tárogatós című szobornak egy részlete látható.

A könyv sajátos, kiélezett élethelyzeteket vetít az olvasó elé, megtörtént eseteket feldolgozva. Prostitúció és alkoholizmus, széteső család és kallódó, hányattatott sorsú gyermek jelenik meg a történetben.

Hogy mi ezen a jupijéé? – Ezért is érdemes elolvasni a könyvet, ugyanis elidegenedett, anyagias, felületes világunkat, a benne kialakuló, kiélezett helyzeteket a történet gyermek szereplőjének sajátos nézőpontjából mutatja be a szerző, a gyermek szavaival, sokszor naiv, a menthetetlen helyzetekben is jóindulatú, elfogadó hozzáállásával természetes, magától értetődő dolognak láttatva az iszonyatot.
A történetből annyit tudunk meg, és úgy, amit és ahogy a gyermek monológjában elmond. De az olvasó érti, átlátja a helyzetet, mögé lát az eseményeknek, érti a szándékokat, az okokat, és el tudja képzelni a következményeket is.
Jupijéé? Döntse el ki-ki, maga!

Az alkalom fényét emelte, hogy Kaiser László, valamint a könyvtár munkatársa, Kállai Sándor részleteket adott elő a kisregényből, amelynek példányait a helyszínen jelentős kedvezménnyel árulták, és azokat a szerző egyből dedikálta is, amiért hosszú sorban álltak az irodalomkedvelők.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


A dedikálás előtt, meglepetésként a Kalocsai Thália Társulat két tagja, Lakatosné Jambrik Ibolya és Kopasz Zoltán adott elő egy részletet Cserenkó Gábor egy újabb, jelenleg készülő drámájából.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK