2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Második nekifutás – Kedden tárgyalhatják a költségvetést

Illés György Cinó  |  2017. 01. 30., 15:53

A kalocsai önkormányzat héttagú pénzügyi bizottságának hat tagja jelenlétében megtartott, a múlt csütörtöki testületi ülés döntéseit előkészítő ülésén nem kapott kellő támogatást a város és intézményei 2017. évi költségvetésének és a költségvetési kitekintő határozatának megalkotására irányuló javaslat. Az indoklás szerint újabb javaslatok érkeztek a költségek lefaragására, ezeknek a költségvetési tervezetbe történő beépítése előtt célszerűtlen lett volna vitára bocsátani a költségvetést. Egyes költségvetés-módosító tényezőkről már határoztak is a képviselők legutóbb, de holnap (kedden) újra összeülnek.

Magát a szikár tényt, hogy a legnagyobb horderejű döntés, a város költségvetése – több más közt – nem került napirendre a múlt csütörtöki testületi ülésen, már megírtuk. Akkor azonban csak az általunk nagy várakozással övezett, a reptérre tervezett beruházáshoz kapcsolódó döntés elhalasztásának okát részleteztük.
Most a költségvetés vitájának elhalasztásához vezető okokat vizsgáljuk, de a Vagyonhasznosítási Kft. üzleti terve elfogadásának elnapolására is visszatérünk.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Miért nem támogatta a szakbizottság?

Megtudtuk: az önkormányzat illetékes szakbizottsága, a pénzügyi bizottság három támogató szavazat mellett három tartózkodással hozott bizottsági döntése értelmében nem támogatta kellő arányban a költségvetés múlt csütörtöki előterjesztését. Megkerestük Katus Attila bizottsági elnököt, hogy az okokról kérdezzük.

Katus Attila elmondta, hogy az utolsó pillanatban is érkeztek megfontolást érdemlő javaslatok a költségvetés egyes tételeinek lefaragására. Ezért az előterjesztő polgármestert a bizottság döntéséről tájékoztatva egyúttal javaslatot tett a napirend visszavonására, majd a fölvetődő takarékossági lépések hatásának átvezetése utáni előterjesztésére. Az ülés tanulságai szerint a polgármester ezt a javaslatot magáévá tette.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Bálint József a testületi ülésen bejelentette

A KÖLTSÉGVETÉS ELŐTERJESZTÉSÉNEK ÉS MEGTÁRGYALÁSÁNAK HOLNAPI, JANUÁR 31., KEDDI IDŐPONTJÁT,

amelyre már az azt megelőző nap délután kiküldték a meghívókat. Az ülést délután egy órakor tartják, mi ott leszünk.

A Parkgondozó Kft. üzleti tervéről és önkormányzati támogatási igényéről szóló döntéshozatalkor Szabó Balázs kifejtette: a megszavazott 143 millió tizenkétszer 180 ezerrel, plusz járulékaival kevesebb is lehet – ennyit kapott a kettős ügyvezetésért a Parkgondozó és a Vagyonhasznosító Kft. egyszemélyi vezetője. Szabó Balázs becsületről és erkölcsről beszélt az ülésen, és örült az egyetértésnek, de sajnos félreértett valamit…
bővebben ...


MÚLT CSÜTÖRTÖKÖN EGYÉBKÉNT TÖBB OLYAN DÖNTÉS, ILLETVE BEJELENTÉS LÁTOTT NAPVILÁGOT, AMELYEK BEFOLYÁSOLHATJÁK A KÖLTSÉGVETÉS SZÁMAIT.

Ilyen a Parkgondozó ügyvezetői munkabér-csökkenésének ügye, amely áttételesen, a társaság kisebb támogatási igényében jelentkezhet, de a polgármester is talált néhány lefaragható milliót. E közérdeklődésre számot tartó részletekre hamarosan visszatérünk, ahogyan azt is kíváncsian várjuk, hol találtak még mozgásteret a költségvetési tervezet készítői.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK