2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megérkezett a komoly vevő a volt szovjet repülőtérre? – Eddigi legnagyobb árajánlatról beszél a polgármester

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 18., 18:27

„Ha ez az üzlet létrejön, a következő polgármesternek nem sok gondja lesz” – mondattal vezette fel dr. Bálint József polgármester a két testületi ülés közötti eseményekről szóló tájékoztatását a képviselő-testület április 18-i, csütörtöki ülésén. Érthető, hogy egy ilyen felütés hallatán mindenki hegyezte a fülét a képviselő-testület és a hallgatóság soraiban, majd amikor a hatásszünet véget ért, a polgármester annyit mondott: a Kalocsát, Foktőt és Uszódot érintő – majd kiderül, valóban az „évszázad üzletének” tekinthető ügyben – a nagyon komolynak tűnő ajánlatot tevő Gloder Capital LLP nevű cég az-e, amelyre eddig vártunk.

A polgármester szerint a Gloder Capital euróban egy nagyon komoly összeget jelölt meg vételárként, és ennek a fedezetéről szóló banki igazolást is megküldte. A társaság repülőtér és logisztikai központ céljára vásárolná meg a területet.

Dr. Bálint József portálunknak elmondta, amíg a foktői és az uszódi polgármesterekkel nem tárgyal, több információt nem kíván megosztani a közvéleménnyel. Dr. Bálint József szerint várhatóan április 23-án, jövő héten ül le a polgármesterekkel, hogy az üzletről tárgyaljanak. Ám még előtte lépéseket tett annak érdekében, hogy a cégről nyilvánosan megszerezhető információkat gyűjtsék össze.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint elhangzott, a szakminisztériumtól felkérés érkezett, hogy egy újabb kínai befektető csoportot fogadjon a város a repülőtér hasznosítása ügyében. Ám azt válaszolta, hogy amíg ezt az ajánlatot nem járják körbe, nem zárják le, nem látja értelmét annak, hogy a három település másik kínai csoportot fogadjon.

A rendelkezésre álló cégnév alapján utána néztünk, a Gloder Capital LLP Kanadában, Brit Kolumbia tartományban, Richmond városban van bejegyezve, de magyarországi képviselettel is rendelkezik.

A polgármester azt ígérte, amint konkrét információk lesznek az ügyben, természetesen a nyilvánosság tájékoztatásával sem késlekednek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Páratlan adottságú repülőtér 

Mint legutóbb január 24-én beszámoltunk róla, a három település, Foktő, Uszód, kisebb részben, legfeljebb 5 százalékban Kalocsa tulajdonában lévő volt szovjet repülőtér páratlan adottságokkal rendelkezik, de mindeddig, talán éppen kivételes adottságai, mérete és a tulajdonosok száma miatt, nehéz volt rá komoly befektetőt találni. Az új fejlemények tükrében úgy látszik, ez most inkább csak haszonnal járhat.

„Ahogy a Paks II beruházás és a hozzá kötődő Duna-híd építésénél megtörténnek az első kapavágások, a volt szovjet repülőtér 250 hektárnyi területe, az azt keresztülszelő, 3,2 kilométer hosszú felszállópálya iránt a tavasz kezdetével megnő majd az érdeklődés, ezzel együtt az ingatlan értéke” – vélekedtek januárban az érintett polgármesterek.

Azóta járt itt egy kínai befektetőkből álló csoport, és arról sem feledkezhetünk meg, hogy két hete jelentették be, rendelkezésre áll a Kalocsa-Paks Duna-híd jogerős építése engedélye.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK