2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Miféle büntetőfeljelentés? – Megkérdeztük Bálint József polgármestert

Illés György Cinó  |  2015. 12. 03., 21:58

Az október végi testületi ülésen hozta szóba a polgármester, hogy a Kalocsa Security Kft., illetve annak ügyvezetője ellen eljárást indított (vagy indíthat?) a NAV. Később ezt az adóhatóság sajtóosztálya és a Security Kft. volt ügyvezetője is cáfolta. Megkérdeztük, honnan jött az infó.

A bejelentésről már a szóban forgó testületi ülés másnapján írtunk érintőlegesen, majd e hét hétfői cikkünkben közöltük az érintett ügyvezető álláspontját, valamint a NAV kérésünkre kiadott, hivatalos tájékoztatását is „egy 100%-os önkormányzati tulajdonban álló, kalocsai székhelyű őrző védő, illetve biztonságtechnikai társaság” ügyében [konkrét, megnevezett cégről ugyanis nem adhatnak tájékoztatást, elég, ha mi tudjuk, hogy nincs több ilyen – A szerk.].
Az ellentmondónak tűnő állítások közti logikai feszültség föloldására – ígéretünkhöz híven – megkérdeztük a polgármestert.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Megkeresésünkre dr. Bálint József elmondta: az október végi testületi ülésen tett bejelentésére a végelszámoló jelzése alapján került sor, aki a NAV berkeiből kapott informális tájékoztatást arról, hogy a végelszámolás alatt álló társaság ellen – folyamatban lévő nyomozás kapcsán – eljárás indulhat. [Ezt megerősítette portálunknak a hivatkozott végelszámoló is, akit telefonon sikerült elérnünk – A szerk.]
Azonban az azóta eltelt egy hónapban ezt hivatalos formában felé nem erősítették meg, de nem is cáfolták – tette hozzá a polgármester.

Dr. Bálint József ennél többet a kérdésről nem kívánt elmondani, csupán annyit tett hozzá, hogy a NAV majd eldönti, mit kezd a különböző vizsgálatok során összegyűjtött adatokkal.

Miféle adatokkal?

Máshonnan származó, nem hivatalos információink szerint a NAV vizsgálatokat folytat(ott) egy országosan tevékenykedett, munkaerő-közvetítéssel, illetve más tevékenységek mellett épülettakarítási és személybiztonsági szolgáltatással foglalkozott vállalatnál, amely társaság információink szerint a Security Kft. partnercége, alvállalkozója volt. E céggel szembeni nyomozás kapcsán, az érintett vállalkozás számos partnercégeinek egyikeként kerülhetett szóba a kalocsai önkormányzati társaság, ez azonban csak föltételezés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Ágika
2015-12-08 08:42:53
Ez a mocskolódás, személyek lejáratása már jegyző korában is jellemzője volt a bólogatónak!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK