2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Miféle büntetőfeljelentés? – Megkérdeztük Bálint József polgármestert

Illés György Cinó  |  2015. 12. 03., 21:58

Az október végi testületi ülésen hozta szóba a polgármester, hogy a Kalocsa Security Kft., illetve annak ügyvezetője ellen eljárást indított (vagy indíthat?) a NAV. Később ezt az adóhatóság sajtóosztálya és a Security Kft. volt ügyvezetője is cáfolta. Megkérdeztük, honnan jött az infó.

A bejelentésről már a szóban forgó testületi ülés másnapján írtunk érintőlegesen, majd e hét hétfői cikkünkben közöltük az érintett ügyvezető álláspontját, valamint a NAV kérésünkre kiadott, hivatalos tájékoztatását is „egy 100%-os önkormányzati tulajdonban álló, kalocsai székhelyű őrző védő, illetve biztonságtechnikai társaság” ügyében [konkrét, megnevezett cégről ugyanis nem adhatnak tájékoztatást, elég, ha mi tudjuk, hogy nincs több ilyen – A szerk.].
Az ellentmondónak tűnő állítások közti logikai feszültség föloldására – ígéretünkhöz híven – megkérdeztük a polgármestert.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Megkeresésünkre dr. Bálint József elmondta: az október végi testületi ülésen tett bejelentésére a végelszámoló jelzése alapján került sor, aki a NAV berkeiből kapott informális tájékoztatást arról, hogy a végelszámolás alatt álló társaság ellen – folyamatban lévő nyomozás kapcsán – eljárás indulhat. [Ezt megerősítette portálunknak a hivatkozott végelszámoló is, akit telefonon sikerült elérnünk – A szerk.]
Azonban az azóta eltelt egy hónapban ezt hivatalos formában felé nem erősítették meg, de nem is cáfolták – tette hozzá a polgármester.

Dr. Bálint József ennél többet a kérdésről nem kívánt elmondani, csupán annyit tett hozzá, hogy a NAV majd eldönti, mit kezd a különböző vizsgálatok során összegyűjtött adatokkal.

Miféle adatokkal?

Máshonnan származó, nem hivatalos információink szerint a NAV vizsgálatokat folytat(ott) egy országosan tevékenykedett, munkaerő-közvetítéssel, illetve más tevékenységek mellett épülettakarítási és személybiztonsági szolgáltatással foglalkozott vállalatnál, amely társaság információink szerint a Security Kft. partnercége, alvállalkozója volt. E céggel szembeni nyomozás kapcsán, az érintett vállalkozás számos partnercégeinek egyikeként kerülhetett szóba a kalocsai önkormányzati társaság, ez azonban csak föltételezés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 1 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (1 db)
Ágika
2015-12-08 08:42:53
Ez a mocskolódás, személyek lejáratása már jegyző korában is jellemzője volt a bólogatónak!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK