2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Munkaidőben is elbírtak a hóval – Helyreállt az ügyeleti rendszer

Illés György Cinó  |  2018. 01. 16., 20:55

Január 3-án tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Loibl László, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője, hogy az üzleti tervében igényelt támogatás megkurtítása, majd kompromisszumos javaslatai elutasítása miatt – a hiányzó forrás ellentételezésére – az éjszakai és hétvégi hóügyelet szüneteltetését rendelte el. Bármilyen hihetetlennek tűnt még egy hete is, tegnap és ma is havazással indult a nap. Ennek kapcsán kerestük meg az ügyvezetőt telefonon, azt tudakolva, hogy okozott-e bármilyen fejtörést ennek a kisebb hónak az eltakarítása, tekintettel az ügyeleti rend változásaira. Az ügyvezetővel emellett a cég jövőbeni sorsa alakulásának lehetőségeiről is beszélgettünk.

Az ügyvezető a hóhelyzetre vonatkozó kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy ennek a hónak az eltakarítása semmilyen gondot nem jelentett a cég munkatársai számára. Egyszerű alásózással meg lehetett oldani a feladatot, így nem volt szükség az éjszakai készenlétesek munkájára.
Annál is inkább nem volt rá szükség, mert

TEGNAP ÉS MA IS MUNKANAPON, MUNKAIDŐBEN, RÁADÁSUL ANNAK IS AZ ELEJÉN HAVAZOTT.

Ennek okairól eljutottak hozzánk találgatások, Napi gyors rovatunkban meg is írtuk , bár nem gondoljuk, hogy túlságosan komolyan kellene venni az ilyen szóbeszédet.

Most azonban Loibl László azt is elmondta munkatársunknak, hogy sajtótájékoztatóját követően egy levelet kapott a polgármestertől, amelyben dr. Bálint József kifejtette, hogy az ügyelet felfüggesztése elfogadhatatlan, ezt a feladatot mindenképpen el kell látnia a cégnek. Ezért utasította őt az ügyeleti rend visszaállítására, ám egyúttal ígéretet kapott arra, hogy szeptember harmincadikával fölülvizsgálják a társaság önkormányzati támogatásának mértékét.
Ezt az álláspontját egyébként az üggyel összefüggésben a polgármester a nyilvánosság előtt is ismertette.

Ekkor a vállalatot terhelő feladatok közül a kiemelkedő súlyúakon – köztük a város nagyrendezvényeivel összefüggő szolgáltatásokon, nyári viharkárokon és fűnyíráson – már túl leszünk, így látható lesz a cég várható eredménye, ezért az is, hogy elegendő-e a már megítélt önkormányzati finanszírozás. Amennyiben akkor is hiány mutatkozik a cég költségvetésének forrásoldalán, akkor kiegészítik majd a támogatást – tájékoztatott az ügyvezető a polgármesteri ukázról és ígéretről, amely szerint az addig jelentkező esetleges likviditási gondokat pedig a későbbi hónapokra szánt finanszírozási keret idő előtti folyósításával lehet majd szükség esetén orvosolni.

Loibl László hozzátette, hogy a fentiek folyományaként

már sajtótájékoztatója MÁSNAPján AZ ÜGYELETI RENDSZER VISSZAÁLLÍTÁSRÓL RENDELKEZETT.

A cég üzleti tervének elfogadásáról a képviselő-testület tavalyi utolsó ülésén folytatott vita során a Kft. jövője is szóba került. Több képviselő és maga az ügyvezető is azt vizionálta, hogy a pénzügyi megszorítások útján az intézménnyé alakítás felé halad a vállalat.
Akkor erre a polgármester hangsúlyozta:

A TÁRSASÁG INTÉZMÉNNYÉ ALAKÍTÁSA TERVBEN SEM VOLT, A KÉT CÉG – A PARKGONDOZÓ És A VAGYONHASZNOSÍTÁSI KFT. – ÖSSZEOLVADÁSÁRÓL VOLT CSAK SZÓ.

Ennek kapcsán megkérdeztük az ügyvezetőt – aki korábban, amint emlékezetes, a Vagyonhasznosítót is vezette – hogy ebben a változtatásban látna-e ésszerűséget.
Loibl László elmondta, hogy erre korábban ő maga is javaslatot tett.

Az ügyvezető fölidézte, hogy a jelenlegi városvezetéstől kapott egy fölkérést arra, hogy egy tanulmányban foglalja össze a két cég esetleges egyesülésének következményeit, különös tekintettel az e lépés által elérhető megtakarítások mértékére.
Loibl elmondta:

SZÁMÍTÁSA SZERINT MINTEGY 20 MILLIÓ FORINT MEGTAKARÍTÁSSAL JÁRNA A KÉT KFT. ÖSSZEVONÁSA,

aminek legnagyobb része személyzeti költségek csökkenésében jelentkezne. Loibl úgy vélte, 4-5 fő munkája biztosan megtakarítható volna a megfelelő átszervezésekkel, elsősorban adminisztratív vonalon.

LOIBL RÖVID TELEFONBESZÉLGETÉSÜNK SORÁN FÁJLALTA, HOGY ERRE A BEADVÁNYRA MÉG VÁLASZT SEM KAPOTT, ÉS A FÚZIÓ ELŐKÉSZÍTÉSÉRE SEM TÖRTÉNT TUDOMÁSA SZERINT SEMMILYEN LÉPÉS.

Arra a fölvetésünkre, hogy a 4-5 dolgozó leépítése a pénzügyi megtakarítás mellett esetleg szociális feszültséget eredményezhetne, Loibl elmondta, hogy ettől nem tart, mivel a közelmúltban is több spontán kilépés volt a cégnél – egy fő nyugdíjba vonult, egy másik önként távozott a cégtől, más területen keresve az érvényesülést –, így a kilépők helyét egyszerűen nem kellene feltölteni új munkaerővel, de nem volna szükség leépítésre abban az értelemben, hogy bármelyik dolgozójukat el kellene küldeni a cégtől.

Ja, igen! Majdnem elfelejtettük!
Azt is megkérdeztük az ügyvezetőtől, hogy hogyan csinálta, mi volt a trükkje a havazás pompás időzítésére.
MIndent tagad, és leplezésül úgy tesz, mintha számára örömteli meglepetés lett volna csak az egész.
Naná! Véletlen! Pont most!

Nagyon gyanús...

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés