2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

ÖTVEN: ennyi milliós pert vesztett Kalocsa – HATVAN: ez a város is bukta az Öveges-pert

Illés György Cinó  |  2018. 09. 30., 19:08

A korábbi, a kalocsai önkormányzat által vitatott döntés alapján már korábban visszafizetett félszáz millió forintért pereskedett Kalocsa városa a Magyar Állam ellen. Megszületett a bírói döntés: elúszott a pénz, nem kapja vissza a város a Szent István Gimnáziumban néhány éve épült Öveges-labor létesítéséhez kapott pályázati forrásból már visszafizetett összeget.

Emlékezetes: a Szent István Gimnáziumban 2014-ben adták át egy akkori országos program, az Öveges-program keretében kialakított természettudományos laboratóriumot.
Tavaly év végén érkezett a hír, amely szerint

KÜLÖNBÖZŐ SZABÁLYTALANSÁGOK MIATT 48 MILLIÓ FORINTOT KELLETT VISSZAFIZETNIE A VÁROSNAK A TÁMOGATÁS ÖSSZEGÉBŐL.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Később ezt peres eljárás keretében kívánta visszaszerezni a város, azonban a pert elbukta. Akkor egyetértés volt a képviselőtestületben afelől, hogy – tekintettel a pertárgyérték nagyságra is – érdemes fellebbezni.

A FELLEBBEZÉS BENYÚJTÁSÁRÓL IDÉN MÁJUSBAN HATÁROZOTT A KÉPVISELŐTESTÜLET, EGYHANGÚLAG, 12 IGEN SZAVAZATTAL TÁMOGATVA A JOGI ÚT FOLYTATÁSÁT.

Bátorította a döntéshozókat, hogy a nyárra precedensértékű ítélet ígérkezett Hatvan városának hasonló ügye vonatkozásában, és úgy hírlett, hogy nem áll rosszul a felperes hatvani önkormányzat szénája a bíróság előtt.

Később azonban ez csalfa reménynek bizonyult…

A PER ELVESZTÉSÉNEK HÍRÉT DR. BÁLINT JÓZSEF POLGÁRMESTER JELENTETTE BE

a legutóbbi képviselőtestületi ülésen tett polgármesteri tájékoztatója keretében, múlt csütörtök délután a Városháza dísztermében.

Elszállt a pénzünk, tehát nem kapjuk vissza az ötvenmillió forintunkat. Tudomásul kell venni, hogy minden egyes pályázatnál a pályázó, tehát a kedvezményezett vállalja be az összes terhét. Függetlenül attól, hogy ki a hibás. Nem polgárjogi jogviszony alapján bírálják el, kormányrendelet alapján. Innentől kezdve az irányító hatóság kivonja magát. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a felelősség mindig a kedvezményezetté. – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy ez jó tanulság volt, de a pénzt kifizetni nem kell, mert már kifizettük.

Csak próbálkoztunk, volt egy próbaperünk, mert úgy nézett ki, hogy Hatvan is megnyeri, de Hatvan is elbukta, úgyhogy ezzel szemben rájöttünk, hogy az állammal szemben nem szabad pereskednünk – foglalta össze lakonikusan a per tanulságait a polgármester.Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés