2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán csobbantak a csapatok – Még az idén mérkőzést kell nyernünk!

2016. 01. 25., 14:37

Január 23-án, szombaton a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület volt a házigazdája a 2015/16-os Ifjúsági Nemzetközi Vidékbajnokság csoportköre második fordulójának, amelyet a városi uszodában rendeztek.

Immár a harmadik évadot játsszák ebben a bajnoki rendszerben a kalocsai pólósok – ezúttal a Baja, Békéscsaba, Nagyvárad, Szentes csapataival karöltve –, és amit a három év távlatából azonnal leszögezhetünk, hogy

évről évre izmosodik és erősödik a Tompai Gábor edzette kalocsai legénység csapatjátéka.

Amíg korábban akár 30 kapott góllal kapituláltak a kezdő mieink, az mára lassan megfeleződött, miközben végigússzák, végigbirkózzák, végigharcolják a négy negyedet, ami már önmagában véve is valódi sportteljesítmény.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az első forduló Szentesen, foghíjas legénységgel

Az évad első fordulóját novemberben Szentesen tartották. Ott a Baja ellen szoros mérkőzésen, végül négy góllal maradtunk alul. A vereségben közrejátszott az is, hogy a mieink a csapatot megtizedelő betegséghullám miatt mindössze két cserével rendelkeztek az ideális hat-hét tartalékos helyett, és a kezdőcsapatból is csak öten tudtak jelen lenni. Ez után, a második aznapi mérkőzésükre már fáradtabban állt ki a kalocsai gárda, és cserejátékosaik száma is egy főre apadt, így nem csoda, hogy az erős rivális Békéscsaba ellen nagyobb arányú vereséget szenvedtek.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A második forduló Kalocsán

A bajnoki versengés január 23-i, második fordulójában aztán hazai medencében szállt vízbe a csapat, a megjelenteket dr. Bálint József Miklós városunk polgármestere és dr. Filvig Géza az egyesület elnöke köszöntötte. A nyitótalálkozót a mieink a csoportmásodik szentesiek ellen vívták, ahol a Csongrád megyeiek ízelítőt adtak az iskolázott játéktudásukból, és meggyőző fölénnyel győztek le bennünket.

Kalocsa – Szentes 3–14 (0–3, 2–4, 1–5, 0–2)

Együttesünk következő mérkőzésén a csoport éllovasával, a nagyváradi armadával hadakozott. A vendégek aztán a vízilabdasport valamennyi játékelemének sava-borsából bemutatóztak, de a tavalyi 31 adott góljuknál már jóval kevesebbel szórták meg a házigazda Kalocsát.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Nagyvárad – Kalocsa 18–1 (4–0, 3–0, 6–1, 5–0)

A Kalocsai Vízilabda Egyesület a következő játékoskerettel szerepelt:

Greksa Gábor, Szabó Tamás, Jánosi Milán, Raffai András, Zsinka Áron, Katona Tamás, Matos Balázs, Tímár Bence, Perity Viktor, Varga Bence, Markó Tibor, Bondor Milán, Tamás Hunor, Busa Dóra.

A mieink közül Greksa Gábor kapusteljesítményét dicsérte Tompai edző, míg góljainkon Szabó Tamás, Matos Balázs és Katona Tamás osztoztak.

Nyert mérkőzés: reális cél?

A mostani mérkőzések kapcsán munkatársunkkal folytatott beszélgetése során Tompai Gábor edző szólt a jövő várakozásairól is, és elárulta nekünk a csapat elé az idei évre kitűzött nagyratörő, de elérhető célt is:

– Ebben az idényben meg kel szereznünk első győzelmünket! Erre a Nagyváradon tartandó, következő fordulóban lehetőségünk is nyílik. Ott ugyanis a Baja ellen fogunk játszani, és épp ők azok, akiket idén le kell győznünk, hiszen ellenük reális eséllyel indulunk. Legutóbb ugyan négy góllal kikaptunk tőlük, de ha teljes lesz a csapat, akkor nyerhetünk, hiszen egy Baján rendezett tornán, tehát nekik hazai pályán már játszottunk velük egy döntetlent, edzőmérkőzéseken pedig le is győztük őket – mondta.

– A cél elérésében a határozottan fejlődő csapatjáték, javuló állóképesség és a töretlen lelkesedés mellett a statisztikákban már eddig is megmutatkozó egyéni teljesítmények is segítségünkre lesznek. A szabaddobásból szerzett gólok tabellájának első két helyén a mi játékosaink, Szabó Tamás és Raffai András állnak, közülük Szabó Tomi a büntetőgólok listáján is hatodik a 63 gyerek közül. Labdaszerzésben Zsinka Áron a hetedik, és Jánosi Milán is az első tízben van az akcióból szerzett gólok tekintetében – mutatott rá az edző, aki a feltételek javításának szükségességességéről és lehetőségéről is szólt:

– Három idény után már jól ismerjük az ellenfelek körülményeit, és sajnos azt kell mondanom, ezek nálunk a legrosszabbak. Szűkösebb a hely, kevesebb időt tudnak medencében tölteni a játékosaink. De minden egyéb fölszerelés tekintetében is mi állunk a leggyengébben, és ezen idén szeretnénk is változtatni. Ebben az évben először megpróbálunk TAO-forrás bevonásával javítani a föltételeinken, amit fölszerelések vásárlására fordítanánk – nyilatkozta Tompai Gábor, aki a részletekről azonban korainak tartotta volna nyilatkozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés