2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 616.2 Ft/l   Dízel: 625.0 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsán csobbantak a csapatok – Még az idén mérkőzést kell nyernünk!

2016. 01. 25., 14:37

Január 23-án, szombaton a Kalocsai Úszó és Vízilabda Egyesület volt a házigazdája a 2015/16-os Ifjúsági Nemzetközi Vidékbajnokság csoportköre második fordulójának, amelyet a városi uszodában rendeztek.

Immár a harmadik évadot játsszák ebben a bajnoki rendszerben a kalocsai pólósok – ezúttal a Baja, Békéscsaba, Nagyvárad, Szentes csapataival karöltve –, és amit a három év távlatából azonnal leszögezhetünk, hogy

évről évre izmosodik és erősödik a Tompai Gábor edzette kalocsai legénység csapatjátéka.

Amíg korábban akár 30 kapott góllal kapituláltak a kezdő mieink, az mára lassan megfeleződött, miközben végigússzák, végigbirkózzák, végigharcolják a négy negyedet, ami már önmagában véve is valódi sportteljesítmény.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Az első forduló Szentesen, foghíjas legénységgel

Az évad első fordulóját novemberben Szentesen tartották. Ott a Baja ellen szoros mérkőzésen, végül négy góllal maradtunk alul. A vereségben közrejátszott az is, hogy a mieink a csapatot megtizedelő betegséghullám miatt mindössze két cserével rendelkeztek az ideális hat-hét tartalékos helyett, és a kezdőcsapatból is csak öten tudtak jelen lenni. Ez után, a második aznapi mérkőzésükre már fáradtabban állt ki a kalocsai gárda, és cserejátékosaik száma is egy főre apadt, így nem csoda, hogy az erős rivális Békéscsaba ellen nagyobb arányú vereséget szenvedtek.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

A második forduló Kalocsán

A bajnoki versengés január 23-i, második fordulójában aztán hazai medencében szállt vízbe a csapat, a megjelenteket dr. Bálint József Miklós városunk polgármestere és dr. Filvig Géza az egyesület elnöke köszöntötte. A nyitótalálkozót a mieink a csoportmásodik szentesiek ellen vívták, ahol a Csongrád megyeiek ízelítőt adtak az iskolázott játéktudásukból, és meggyőző fölénnyel győztek le bennünket.

Kalocsa – Szentes 3–14 (0–3, 2–4, 1–5, 0–2)

Együttesünk következő mérkőzésén a csoport éllovasával, a nagyváradi armadával hadakozott. A vendégek aztán a vízilabdasport valamennyi játékelemének sava-borsából bemutatóztak, de a tavalyi 31 adott góljuknál már jóval kevesebbel szórták meg a házigazda Kalocsát.

Képgaléria megtekintése (49 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Nagyvárad – Kalocsa 18–1 (4–0, 3–0, 6–1, 5–0)

A Kalocsai Vízilabda Egyesület a következő játékoskerettel szerepelt:

Greksa Gábor, Szabó Tamás, Jánosi Milán, Raffai András, Zsinka Áron, Katona Tamás, Matos Balázs, Tímár Bence, Perity Viktor, Varga Bence, Markó Tibor, Bondor Milán, Tamás Hunor, Busa Dóra.

A mieink közül Greksa Gábor kapusteljesítményét dicsérte Tompai edző, míg góljainkon Szabó Tamás, Matos Balázs és Katona Tamás osztoztak.

Nyert mérkőzés: reális cél?

A mostani mérkőzések kapcsán munkatársunkkal folytatott beszélgetése során Tompai Gábor edző szólt a jövő várakozásairól is, és elárulta nekünk a csapat elé az idei évre kitűzött nagyratörő, de elérhető célt is:

– Ebben az idényben meg kel szereznünk első győzelmünket! Erre a Nagyváradon tartandó, következő fordulóban lehetőségünk is nyílik. Ott ugyanis a Baja ellen fogunk játszani, és épp ők azok, akiket idén le kell győznünk, hiszen ellenük reális eséllyel indulunk. Legutóbb ugyan négy góllal kikaptunk tőlük, de ha teljes lesz a csapat, akkor nyerhetünk, hiszen egy Baján rendezett tornán, tehát nekik hazai pályán már játszottunk velük egy döntetlent, edzőmérkőzéseken pedig le is győztük őket – mondta.

– A cél elérésében a határozottan fejlődő csapatjáték, javuló állóképesség és a töretlen lelkesedés mellett a statisztikákban már eddig is megmutatkozó egyéni teljesítmények is segítségünkre lesznek. A szabaddobásból szerzett gólok tabellájának első két helyén a mi játékosaink, Szabó Tamás és Raffai András állnak, közülük Szabó Tomi a büntetőgólok listáján is hatodik a 63 gyerek közül. Labdaszerzésben Zsinka Áron a hetedik, és Jánosi Milán is az első tízben van az akcióból szerzett gólok tekintetében – mutatott rá az edző, aki a feltételek javításának szükségességességéről és lehetőségéről is szólt:

– Három idény után már jól ismerjük az ellenfelek körülményeit, és sajnos azt kell mondanom, ezek nálunk a legrosszabbak. Szűkösebb a hely, kevesebb időt tudnak medencében tölteni a játékosaink. De minden egyéb fölszerelés tekintetében is mi állunk a leggyengébben, és ezen idén szeretnénk is változtatni. Ebben az évben először megpróbálunk TAO-forrás bevonásával javítani a föltételeinken, amit fölszerelések vásárlására fordítanánk – nyilatkozta Tompai Gábor, aki a részletekről azonban korainak tartotta volna nyilatkozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 10., 10:06
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Zrt. szakmai gyakorlati programja iránt, amelybe idén nyáron huszonöten kapcsolódtak be. A fiatalok Magyarország különböző egyetemeiről érkeztek. Tapasztalatszerzésüket, munkájukat mentorok segítik minden szakterületen. (x)
2024. 07. 09., 11:21
A nukleáris iparban alkalmazott tudásmenedzsmentről, a tudásmegosztásról és a humánerőforrás-fejlesztésről rendezett konferenciát a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség. Az esemény nyitónapján elhangzott, hogy a Paks II. projektben felhasználják az üzemelő blokkokon felhalmozott több mint negyven évnyi tapasztalatot. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 12., 15:09
Korábbi, a választások hivatalos oldalán megjelent információra alapuló cikkünkben valószínűleg tévesen közöltük, hogy jogerős a kalocsai polgármester-választás végeredménye, mivel ennek ellentmondó értesülések jutottak szerkesztőségünk birtokába. De ki lát már itt tisztán? Még >>>
2024. 07. 12., 11:44
Ma reggelre frissült a valasztas.hu oldala. >>> Frissítve! valószínűleg téves választásközlő oldal jelzése! Még >>>
2024. 07. 12., 08:44
Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntett gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Még >>>
2024. 07. 11., 14:39
2024. 07. 11., 10:00
Egy olyan étteremnél kezdtek vizsgálódni, amely nemcsak helyben fogyasztást kínál, hanem kiszállítást is. Még >>>
2024. 07. 08., 09:54
Ez a videó akár életet is menthet, mondanivalója életbe vágó és sajnos nem avul el... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK