2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Holnap: nyílt nap! – A kalocsai szakgimnáziumok, szakközépiskolák várják a továbbtanulás előtt álló diákokat

Holnap: nyílt nap! – A kalocsai szakgimnáziumok, szakközépiskolák várják a továbbtanulás előtt álló diákokat
Helyszín: Kalocsa, Dózsa Asztrik téri épülete
Dátum: 2019. november 15., péntek 07:30

A Bajai Szakképzési Centrum égisze alá tartozó két kalocsai középiskola, a Dózsa György Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, illetve a Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola holnap, azaz november 15-én, pénteken tartja meg nyílt napját, amelyen az oktatási intézményekben elsajátítható szakmákkal, hivatásokkal, illetve kiemelten a hozzájuk kapcsolódó gyakorlati képzéssel ismerkedhetnek az érdeklődők. A rendezvényre elsősorban a nyolcadik osztályos tanulókat várják – hiszen nekik kell leghamarabb dönteniük arról, hogy hogyan tovább –, de szívesen látják a hetedikeseket is, valamint, amennyiben idejük engedi, az érintett diákok szüleit is.

A nyílt nap immár hagyományosnak mondható, azt minden évben ilyenkor, az őszi időszakban szokták megrendezni a kalocsai középiskolák. Így történt ez tavaly is, amiről akkor portálunk is tudósított, ahogyan tavalyelőtt is írtunk a rendezvényről.

A program most is ugyanazt kínálja, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy most a szakképzésben azóta történt újdonságokkal is ismerkedhetnek a továbbtanulás előtt álló diákok. Márpedig ilyen újdonságok szép számmal vannak a kalocsai iskolákban is, hiszen a szakképzés néhány évvel ezelőtti átszervezésének épp az volt a célja, hogy a szakemberek kiművelése minél jobban kövesse a munkaerőpiac megújuló igényeit, és minél rugalmasabban reagáljon a műszaki, tudományos és szakmai újdonságokra.

A program a reggel fél nyolctól nyolc óráig tartó regisztrációval kezdődik a Dózsa Asztrik téri épületében reggel nyolctól, majd nyolc órától arról kapnak tájékoztatást a diákok, hogy milyen szakmák közül választhatnak, akik a kalocsai középiskolákban kívánják folytatni tanulmányaikat a jövő évtől, akár szakgimnáziumi, akár a hároméves szakképzést nyújtó szakokon.

A program keretében nyolc órától tízig a Dózsa kínálatával ismerkedhetnek a tanulók, majd tanári kísérettel szervezetten vonulnak át a másik iskolába, ahol fél tizenegytől fél egyig az ottani lehetőségek bemutatásával folytatódik a rendezvény. Annak során nemcsak információkkal látják el az érdeklődő fiatalokat, hanem a tanműhelyekben a gyakorlatban is kipróbálhatják az egyes szakirányok csínját-bínját, sőt a rendezvénynek épp ez utóbbi áll a középpontjában, hogy a tanulókat ne érje kellemetlen meglepetés, amikor kezükbe veszik az adott munkához való szerszámokat, és személyes tapasztalatuk által mérhessék föl gyakorlati rátermettségüket is a számukra szimpatikus szakirányok vonatkozásában.

A nyílt napon részt vevő, mindkét intézményt fölkereső diákok igazolást kapnak majd, amelyet az általános iskolák természetesen elfogadnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés