2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

Legális szórakozóhelynek álcázva működött a Sükösdön felszámolt bordélyház

Zsiga Ferenc  |  2017. 07. 04., 21:41

Legális vállalkozásnak, szórakozóhelynek álcázva, vagy a hivatalosan engedélyezett „italszolgáltatás” mellett, mintegy kiegészítő tevékenységként működött a Sükösdön június 20-án a rendőrség által felszámolt bordélyház. Hogy melyik „üzletág” hozott többet, azt majd a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozása fogja kideríteni. Minden esetre a hivatalos cégnyilvántartás adatai számos olyan érdekességről árulkodnak, amelyek szerint a tevékenységi – és a tulajdonosi kör összeért.

Amint arról a június 27-én megjelent cikkünkben írtunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói június 20-án éjszaka a TEK bevonásával indítottak összehangolt akciót a gyanú szerint prostitúcióval összefüggő tevékenységet folytató bajai S. István és sükösdi társa ellen, akiket lakásukban őrizetbe vettek.

Ezzel párhuzamosan a sükösdi Ady Endre utcában bordélyházként működtetetett fogadóból három hölgyet állítottak elő. A trió tagjai a férfiak előzetes letartóztatásának tükrében immár több mint gyaníthatóan kulcsszereplői voltak a pasikat rács mögé juttató eseményeknek.

Még ha nem is büntetik őket, a gyanú szerint ők űzték, velük űzették az ősi mesterséget.Az illetékes nyomozási bíró az ügyészség indítványára a 61 éves bajai S. Istvánnak és 67 éves sükösdi társának előzetes letartóztatását június 23-án rendelte el. Az előzetes letartóztatást, mint a legsúlyosabb kényszerintézkedést persze nem szokás szíre - szóra elrendelni. Az általános feltételeken túl különös jogi oknak is fenn kellett állnia ahhoz, hogy a most még gyanúsítottak akár a jogerős ítéletig rács mögött maradjanak.

Ez a feltételezés még inkább megágyaz annak a cikkünk megjelenése óta tovább erősödő pánikhangulatnak, ami Baján, Kalocsán, Hajóson és a vonzáskörzetükben élő egykori kuncsaftok között ütötte fel a fejét.

Mind többen tartanak attól, hogy egyszer csak idézést kapnak a rendőrségtől és tanúként faggatják őket. Mindez könnyen meglehet, hiszen a két lekapcsolt férfi híváslistája akár évekre visszamenően rendelkezésre áll, ha hivatalosan lekérik.  


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Csak az asszony meg ne tudja!


Félelemnek azonban inkább csak morális alapja van, mert ha részükről a szexuális szolgáltatás igénybe vétele nem 18 év alatti hölggyel történt, mint kuncsaftok sem szabálysértésért, sem bűncselekményért nem vonható felelősségre.

Ám térjünk vissza oda, mi is van ezzel az inkriminált „fedő” céggel?

Azt viszonylag könnyen kiderítettük, hogy a felszámolt bordélyháznak helyet adó fogadót egy az olaszból magyarra fordítva „szerelem” nevű, sükösdi székhelyű, még 1995. január 23-án, 15 ezer forint tőkével alapított betéti társaság üzemeltette. Mi több, papíron még üzemelteti, hiszen a cégnyilvántartásból a rendőrségi akció ellenére nem törölték. Más kérdés, hogy a fogadó bejáratában az van kiírva:

”Technikai okok miatt nem üzemel.”


A cég adatait böngészve, az ismerős nevet látva azonnal lejött: a betéti társaság alapító atyja nem más, mint az a jelenleg kültagként nyilvántartott bajai S. István, akit a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezett. A másik letartóztatott viszont hivatalosan nem tagja a cégnek.

Amint az adatsorokból kiviláglik: hosszú éveken át nem volt változás a társaság életében, de idén január 19.-e óta a beltag, egyben ügyvezető, egy az ötvenes évei végén járó bajai asszony.

Könnyen lehet, hogy csak papíron ő a „főnök”, ugyanis a cégnyilvántartásban, az elérhetőség címszó alatt S. István e-mail-címe szerepel.A Bács-Kiskun Megyei Cégbíróság nyilvános, tehát bárki által hozzá férhető további adatai szerint az áfa-körbe tartozó, adószámmal, cégnyilvántartási számmal rendelkező társaság fő tevékenysége az „Italszolgáltatás”. A helyi iparűzési adót (kéretik a szót ezúttal eredeti jelentése szerint értelmezni) a sükösdi önkormányzatnak fizetik. A nyilvántartás arról is árulkodik, hogy a társaságnak a 2016.12.31-i pénzügyi beszámoló szerint tavaly nettó 10 millió 302 ezer forint volt az árbevétele.

Hogy a hosszú évek alatt pontosan mennyi volt az illegálisan befolyt összeg, azt valószínűleg már ezer öregasszony és legalább ennyi nyomozó sem tudja majd megmondani.

Az eset azért arra is felhívta a figyelmet, hogy kis hazánkban a prostitúcióval összefüggő tevékenységnek mennyire érdekes a jogi megítélése. Legfőbb, talán sokak által nem ismert kitétel, hogy alapesetben Magyarországon a prostitúció, más néven szexmunka a törvényi előírások betartása mellett legális.
Hazánk ebben a kérdésben az úgynevezett reglementációs modellt követi: a tevékenység szabadon folytatható, a törvény kizárólag a „holdudvart”, vagyis a szexmunkásokat kihasználókat, rajtuk élősködőket rendeli büntetni.

Ebből következik, hogy Magyarországon bordélyházat, vagy más, ilyen jellegű intézményt nem lehet üzemeltetni. Az ilyen helyek tulajdonosait, üzemeltetőit a Büntető törvénykönyv a prostitúció elősegítése tényállással fenyegeti, bizonyítottság esetén bünteti.  
Ugyanígy büntetendő a kitartottság, azaz a „futtatói”, más néven strici jellegű magatartás, vagy a kerítés. Utóbbi annak a személynek a cselekménye, aki a szexmunkás részére maga szerzi a vendégeket.

A büntetési tételek attól függően nagy szórást mutatnak, hogy prostitúció elősegítéséről, kitartottságról vagy kerítésről beszélünk. Aztán még ott vannak a minősített esetek, mint például a bűnszövetkezetben, üzletszerűen, 18 év alatti személy sérelmére megvalósuló bűncselekmény.

Egy valami azonban közös: a Btk. kétszázzal kezdődő paragrafusai között: csak úgy röpködnek a súlyos évek, az egy évtől öt évig, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel való fenyegetések.

Ám az európai jogi normákkal összefüggésben mindez csak azokra nézve veszélyes, akik a szexmunkásokon gazdagodnak, rajtuk élősködnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 19:35
Múlt hét csütörtökön az El Camino és számos más nagy sikerű könyv szerzője Sándor Anikó volt a Városi Könyvtár vendége. Az írónő színes előadásában ismerhettük meg könyvei keletkezésének és magának az írói indulásnak a történetét.
2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-18 20:55:05
Egy francia kutatócsoport azt állítja, hogy megtalálták a diszlexia okát. A gyógyíthatónak látszó kiváltó okot az emberi szem fényérzékelő sejtjeinek apró hibája okozhatja. A diagnózis viszonylag egyszerűen felállítható: csak meg kell vizsgálni a páciens szemét.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 18., 21:03
Kati László, dr. Angeli Gabriella és Balogh Imre lemondtak tiszteletdíjukról. Még >>>
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 kisbéta
 2017-10-19 10:38:16
 3 Milyen játszóterek ? Azonkívül, hogy fodrászhoz jár , nem nagyon csinál semmit . A körzetében lakom, de nem nagyon hívott össze lakosság...

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. október 17-én 2 darab F-22 Raptor és egy KC-135 Stratotanker landolt a lengyelországi Powidz légibázison. A Raptorok kiszolgálásra egy 10 fős műszaki csapat is érkezett.
Negatív következményekkel jár a pilóták motivációját tekintve a bolgár parlament illetékes bizottságának azon döntése, mely szerint újra kell tárgyalni a vadászgéptendert.
A Lufthansa Csoport légitársaságai mintegy 12,7 millió utast szállítottak 2017 szeptemberében, 17,8%-kal többet, mint az előző év hasonló időszakában. A rendelkezésre álló utaskilométerek száma 11%-kal haladta meg az előző évit, miközben az árbevétel 12,9%-kal nőtt.
Az Iraki Légierő pilótáinak harmadik csoportja is végzett az L-159-es elméleti átképzéssel a Prága melletti Aero Vodochody üzemben. Az átképzés most a műszaki szakemberek és az oktató pilóták felkészítésével folytatódik.