2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ismertették az Agrár- Hungarikum Konferencia, Paprika Piknik, Halott Pénz koncert részleteit – Kalocsa ilyen nagy volumenű koncertet még nem szervezett

Ismertették az Agrár- Hungarikum Konferencia, Paprika Piknik, Halott Pénz koncert részleteit – Kalocsa ilyen nagy volumenű koncertet még nem szervezett
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 07., 07:17

Kalocsa hagyományosan legnagyobb, háromnapos őszi rendezvényének részleteiről tartottak sajtótájékoztatót szeptember 6-án, hétfőn a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. tárgyalójában. Az eseményen dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán, a KIK igazgatója, Szigeti Tamás, az Agrár- Hungarikum Konferencia főszervezője, valamint Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója ült a sajtó képviselői elé, hogy a hétvégi programokról adjon áttekintő, majd minden részlétre kiterjedő tájékoztatást.

Mint beszámoltunk róla: miután a pandémia lecsengése rövid időn belül nem várható, a városi képviselő-testület az egyes szakmai bizottságok véleményének kikérését követően, alapos mérlegelés után úgy döntött: az önkormányzat a hagyományos Paprika Fesztivál időpontjában megörvendezteti a város védettségi igazolvánnyal rendelkező lakóit azzal, hogy a járvány kemény szorításából szabadulva egy jó hangulatú, remélhetően emlékezetes, Paprika Piknikre keresztelt hétvégét töltsenek együtt. Ennek fő attrakciója a repülőtéren tartott, várhatóan távolabbi településeken élők körében is érdeklődést kiváltó Halott Pénz koncert lesz. A főtéren folyó munkálatok miatt - mint a jelenleg egyedül lehetséges helyszínen - a repülőtéren lesz a TOP-zenekar fellépése. A szervezők a koncert zökkenőmentes lebonyolítása érdekében mind a megközelítés, mind az ott tartózkodás, majd a távozás részleteit is alaposan kidolgozták. Mivel az érsekkerti Paprika Pikniken sem garantálható, hogy azt 500-nál kevesebben látogatják, így az érsekkertben két színpadra tervezett programok is csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók.

A sajtótájékoztatót megnyitó dr. Filvig Géza polgármester elöljáróban elmondta: „Elkezdődött egy olyan félreértés, találgatás a védettségi kártyával kapcsolatosan, hogy miért szorítjuk ki azokat a rendezvényeinkről, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Nos, ezt törvény írja elő – hangsúlyozta a polgármester, majd a jogszabály rendelkezéseit részletesen is ismertette.

A részvétel szabályai

Covid – szabályok

A rendezvény szervezőjének felelőssége, hogy meggyőződön a résztvevők védettségéről (vagyis a védettségi igazolvány meglétéről) vagy életkorukról, így ők joggal kérhetik a védettségi és személyi igazolvány felmutatását. Aki ezt megtagadja, vagy akinek nincs védettségi igazolványa, azt a helyszínre tilos beengedniük – idézett a jogszabályból dr. Filvig Géza, majd azzal folytatta:

„Nem zenés-táncos, hanem kulturális eseménynek minősülnek azok az előadások, amikre előre váltott ülőhelyre szóló jeggyel lehet bemenni. Ilyenek lehetnek elsősorban a komolyzenei koncertek, színházi, cirkuszi vagy táncelőadások.

Falunapon, ami olyan rendezvény, amelyet 5000 főnél nem nagyobb népességű település önkormányzata szervez, és a rendezvényt szabadtéren tartják védettségi igazolvány nélkül is lehet tartózkodni, de csak legfeljebb 1500 főnek.

Minden más rendezvény, ami nem kulturális rendezvény; sportrendezvény; zenés-táncos rendezvény; családi vagy magánrendezvény, lakodalom, temetés; falunap egyéb rendezvénynek minősül és következő szabályok szerint tartható meg. 

Szabad téren:

  • 500 főnél kevesebb résztvevő esetén védettségi igazolvánnyal nem rendelkező is részt vehet
  • 500 főnél több résztvevő esetén csak védettségi igazolvánnyal rendelkező (és a felügyelete alatt lévő 18 év alatti kiskorú) vehet részt”


Zárt térben:

  • Létszámtól függetlenül csak védettségi igazolvánnyal rendelkező (és a felügyelete alatt lévő 18 év alatti kiskorú) vehet részt


A rendezvény szervezőjének felelőssége, hogy meggyőződjön a résztvevők védettségéről (vagyis a védettségi igazolvány meglétéről), kiskorúak esetén pedig az életkorukról. Ehhez joggal kérhetik a védettségi igazolvány vagy az életkort igazoló irat felmutatását. Aki ezt megtagadja, vagy akinek nincs igazolványa, azt a helyszínre tilos beengedniük.

A fentiek alapján:

  • Az Érsekkertben megrendezésre kerülő Csíplek Kalocsa Paprika Piknik csak védettségi igazolvánnyal látogatható, mert: 500 főnél több résztvevő lesz jelen
  • A reptéri Halott Pénz koncert csak védettségi igazolvánnyal látogatható, mert 500 főnél több résztvevő lesz jelen” –


hangzott el a polgármesteri tájékoztatóban, amelyet dr. Filvig Géza azzal zárt: mindenkit tisztelettel kér a szabályok betartására, a szervezőkkel való harmonikus együttműködésre.


A polgármester azt is megosztotta az újságírókkal, hogy

a Paprika Pikniket Nagy István agrárminiszter, Font Sándor országgyűlési képviselő és dr. Filvig Géza polgármester pénteken, az Agrár-Hungarikum Konferenciát követően nyitja meg ünnepélyesen az érsekkerti nagyszínpadon.”Szigeti Tamás - Agrár-Hungarikum Konferencia (Színház, szeptember 10.)

Szigeti Tamás, a pénteken kezdődő Agrár-Hungarikum konferencia főszervezője arról számolt be:

Kalocsa Város Önkormányzata a Kalocsai Innovációs Központtal együttműködve szervezi meg idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal az Agrár-Hungarikum Konferenciát. A szakmai tanácskozás a tervek szerint a mindenkori Paprika Napok agrár szakmai rendezvénye lesz.

A kalocsai színházba pénteken délután 13:45-től várjuk a környékbeli gazdákat és érdeklődőket."A szakmai konferencia fő témakörei a vidékfejlesztési aktualitásokon és támogatásokon túl a fenntartható gazdálkodás, öntözés és a térségünk leghíresebb hungarikumának, a fűszerpaprikának a jövője lesz.

Ezzel kapcsolatban egy meghatározó bejelentéssel is készülünk, ha a jó Isten is úgy akarja, emellett pedig gépbemutatóval várjuk a gazdákat a Negyvennyolcasok terén.”

A megnyitó beszédet Font Sándor Országgyűlési képviselő és dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere mondja. A szakmai esemény három modulból áll. Az elsőben tíz tematikus szakmai előadás hallhat a közönség. A konferencia második részében kerekasztal beszélgetéssel készülünk a legaktuálisabb vidékfejlesztési témakörök érintésével. A konferencia záró részeként pedig a már említett bejelentést tervezzük.

Az eseményre olyan nagynevű vendégek fogadták el a meghívásunkat, mint Dr. Nagy István Agrárminiszter, Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor, Papp Zsolt György helyettes államtitkár, Cseh Tibor András MAGOSZ főtitkár. Az esemény regisztrációhoz kötött, de védettségi igazolványhoz nem.”A szakmai rendezvényre elsősorban gazdálkodók érkezését várjuk sok szeretettel – zárta tájékoztatását Szigeti Tamás főszervező.


Zsikó Zoltán – Ertl Péter Paprika Piknik (Érsekket, szeptember 10 -11 -12)

A továbbiakban Zsikó Zoltán és Ertl Péter ismertette a Paprika Piknik érsekkerti programját, szólt az egyes fellépők érdemeiről, majd a Halott Pénz koncerttel kapcsolatos részletes tudnivalókat Zsikó Zoltán osztotta meg az újságírókkal.

Péntek – 20:30
Rendezvénytér Kert Színpad
Szalonna és Bandája Koncert

A zenekar tagjai jelenleg a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Koncertjeiken megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái. Fontosnak tartják a hagyomány megőrzését, ezért a koncertezés mellett a népzeneoktatásban is nagy szerepet vállalnak. Néhány évvel ezelőtt megalapították a kárpátaljai népzenei képzést.

Rendszeres résztvevői Magyarország legnagyobb fesztiváljainak, emellett az elmúlt években felléptek mind Európában mind a tengerentúlon.

Péntek -22:00
Rendezvénytér Kert Színpad
Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület Táncháza

Azt hiszem, ha valakit itt Kalocsán, Őket biztosan nem kell bemutatni!

Szombat
Kalocsai Fúvósok és a Mezei Virágok Népdalkör hangulatos zenélése az Érsekkert Sétányon a Bográcsozó baráti társaságoknak a délelőtt folyamán.

Azt hiszem őket sem kell bemutatni!

Szombat-10:00

Érsekket sétányon kezdődik a baráti társaságok Paprika Piknik főzése. Erre előzetesen kell jelentkezni, a cikkünk végén található e-mail címen, illetve jelentkezési lappal. Egyedüli kitétel, hogy nem robbanó gázpalackot a Vagyonhasznosítási Kft-től kell bérelni. Minden egyéb, a főzéshez szükséges kelléket, alapanyagot a főzőtársaságok hozzák magukkal.

Szombat- 11:00
Szabadtéri Nagyszínpad
Duna Művészegyüttes

Az 1957-ben alakult együttes 24 fős tánckarból 5 tagú népi zenekarból áll, tagjai hivatásos néptáncosok és hangszeres művészek. A mellettük működő Duna Táncműhely lehetőséget nyújt az alkotói kísérletezésre, a néptánc színházi megjelenítésére. Az együttest kísérő Göncöl Zenekar pedig önálló koncerteket is ad, amelyek elsősorban az autentikus népzenére épülnek.

Hamupipőke gyermekelőadás

A Ghymes zenéjére készült lendületes koreográfiákban elevenedik meg a királyi udvar élete, a mostohák civódása, az elveszett cipő gazdájának keresése és a szerelmesek egymásra találása. A táncos-zenés forma kifejezően közvetíti a történetben rejlő érzelmeket, emberi értékeket. A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból (Skandináviától a Balkánig) merítve hozta létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos és derűs, ugyanakkor tanulságos előadását.

Szombat – 14:00
Rendezvénytér Kert Színpad
Kalocsai Liszt Ferenc AMI Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület előadása

Remélem sokan leszünk hiszen itt szerepelnek a jövő táncosai akik által a kalocsai népművészet egyik Hungarikumunk tovább élése biztosított!

Szombat-15:30
Rendezvénytér Kert Színpad
Gypo Cirkus

„2011 őszén öt, gyökeresen eltérő zenei és társadalmi háttérrel rendelkező muzsikus létrehozta a „Gypo Circus”-t. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, ezzel bár stílust nem teremtve, Magyarországon eddig nem hallott hangzást felépítve.”

Szombat – 18:00
Rendezvénytér Kert Színpad
Jazz and Tool

Kalocsán nem kell őket bemutatni.

Ahogy magukról vallják, ez a zenekar pusztán abból a célból alakult, hogy örömüket leljék a közös zenélésben. Mindezt a smooth jazz, jazz-rock, soul, jazz-hop stílusokban találták meg. Számaikon keresztül adják át nekünk az érzéseiket, történeteiket...

Szombat – 19:30
Szabadtéri Nagyszínpad
Héttorony című előadás

Tíz éve hunyt el a magyar organikus építészet mestere. A Duna Művészegyüttes Héttorony című táncszínházi előadása arra vállalkozik, hogy Makovecz gondolkodásmódját, műveinek komplexitását a tánc nyelvén fogalmazza meg.

Ebben segít nekik Kiss Ferenc zeneszerző, Novák Péter és az Etnofon, valamit a Göncöl zenekar.

1992-ben épült fel Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, amely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. A pavilon zenéjét Kiss Ferenc szerezte, amely a magyar világzenei szcéna egyik emblematikus alkotásává vált. Erre a muzsikára és a zeneszerző egyéb sikeres darabjaira született meg a Héttorony c. előadás.

A Héttorony legenda szimbolikája számos alkalommal feltűnt a magyar kultúrtörténetben. A Kárpát-medence népi műveltsége, kollektív emlékezete és kreativitása, valamint a nagy elődök szellemi hagyatéka jelentik azt a kincset, amit a Héttorony magában rejt Bécs, Kassa, Munkács, Brassó, Újvidék, Zágráb és Maribor tornyainak ölelésében. E kincsek között tartjuk számon Makovecz Imre életművét is. Nem véletlen, hogy a 2002-óta megrendezésre kerülő, Makovecz épületeiben zajló építészeti és világzenei fesztivál is a Héttorony nevet viseli.

Duna Művészegyüttes, Novák Péter és az Etnofon

A Duna Művészegyüttesről már volt szó, Novák Péter és az Etnofon nemrég adott ugyan itt koncertet az EZ ZENE program keretében.

A világzenei szcéna patinás, de folyton újító csapata az Etnofon. A külföldön is híres Kolinda és Vízöntő együttesek frontembere, Kiss Ferenc alapította 1992-ben, elsősorban saját művei megszólaltatásának szándékával. A népzene elfeledettnek vélt és élő hagyományaira alapozva egy olyan autonóm zenei stílust alakított ki az évtizedek során, melyben egy elementáris, ősi lét üzenetei találkoznak a modern ember bonyolult élményvilágával. Az ETNOFON hangzásvilágában a korszerű elektronika használata mellett jelentős szerepet kapnak az akusztikus népi hangszerek, a tradicionális játék- és díszítéstechnikák. A dalok szövegeiben pedig az archaikus költészet.

Szombat – 21:00
Rendezvénytér Kert Színpad
No Limit Zenekar koncert

Hitvallásuk: Zene határok nélkül!

Ahogy lenni szokott. Poros pince, pálinkás- és borosüvegek, szétgyepált kezdő hangszerek, recsegő hangtechnika, bizonytalan ujjak, sok nevetés és a felfedezés öröme. Szóval minden adott volt! Innen indultunk el zenei kalandozásunkra. Első számunknak nagyon örültünk, azután megállás nélkül jött a többi. Rengeteg fellépésen, élményeken, tapasztalatokon vagyunk túl. Tisztán örömzenélés hosszú éve, ami nem fakul – mondják magukról.

REPÜLŐTÉR SZOMBAT 17:00 – VASÁRNAP 1:00 óráig
HALOTT PÉNZ KONCERT - 21:00 -tól
Előtte, utána HAMVAI P.G. Exkluzív 2X2 órás DJ est

A hétvége, egyben Kalocsa eddigi legnagyobb rendezvényéről szólva Zsikó Zoltán elmondta:

„Alapvetően az a szándék és az elképzelés, hogy általában a történelmi belváros, a főtér adjon helyet a szabadtéri nagykoncerteknek. Az építkezés miatt ez most nem lehetséges, ezért egy másik helyszínt kellett keresni.

Kalocsán egyedül a repülőtér alkalmas arra, hogy egy időben akár 10 ezer ember vegyen részt egy koncerten.”Azt el kell, hogy mondjam: egy ilyen rendezvény megszervezésekor nagyon sok jogszabálynak, biztonsági követelménynek kell megfelelni. Az engedélyt nagyon sok szakhatóság adja ki, a végleges engedély a hatóságok és a szervezők szoros együttműködése alapján születik meg.

A cikk a programajánló után folytatódik!


Hogy számokat is mondjak:

a Halott Pénz koncert megszervezéséhez 800 méternél is több kordonra van szükség, több, mint 90 biztonsági őr fogja segíteni a munkánkat, így három megye biztonsági őr szolgálata fog szolgálatot teljesíteni. Több, mint 50 darab mobil WC szükséges, és még hosszasan sorolhatnám. ”Talán ebből is látszik, hogy egy ilyen nagy fesztiválnak a megszervezéséhez óriási infrastruktúrára van szükség. A Halott Pénz koncertnek egy 10X12 méteres nagyszínpad fog helyet adni.

17:00 órakor van kapunyitás. Azért hangsúlyozom a 17 órát, mert ugyan 21 órakor indul a koncert, de ahhoz, hogy akkor elinduljon, biztonságosan, hatékonyan kell beléptetni a közönséget, hogy az érdeklődők kordonon belül tudják magukat. Ehhez az kell, hogy nagyon szervezetten és fegyelmezetten, lehetőleg 17 órától, és ne az utolsó pillanatban érkezzenek, mert 21 óra után nem tudunk senkit beléptetni."
Arra kérek mindenkit, hogy minél előbb próbálja elfoglalni a helyét, mert nagy érdeklődésre számítunk, és le kell tudni menedzselni ennek a nagy tömegnek a biztonságos érkezését és kezelését.

Körülbelül 1000-1500 autónak tudunk parkolóhelyet biztosítani a repülőtér területén.

Aki nem autóval érkezik, az buszokkal is kijöhet. A rendőrség és a biztonsági őrök fogják majd irányítani a forgalmat, de irányjelző táblákat is kihelyezünk.

Arra kérek mindenkit, amennyiben erre lehetősége van, vegye igénybe a buszos szolgáltatásunkat, mert a Malomtól négy buszt fogunk indítani. 16:45-től ezek szállítják a közönséget, 10 percenkénti indulással a repülőtérre. Ez a szolgáltatás, ahogy a koncert is, ingyenes. Ezzel a busszal biztonságosan vissza is tudnak majd jönni, de itt már nem lesz tíz perces terminus, hanem amikor egy-egy busz megtelik, akkor indul a városba.”Szeretném hangsúlyozni, hogy természetesen védettségi igazolvánnyal lehet a fesztivált és a koncertet is látogatni – mind az érsekkertben, mind a repülőtéren.

Amikor otthonról elindulnak, vagy a buszhoz megérkeznek, nézzék meg, náluk van-e a védettségi igazolvány, mert ha nincs, nem tudnak majd belépni. A buszokkal 16:45-től 20:45-ig tudnak elindulni.”Aki korábban kiérkezik, vagy a koncert után még maradni akar, arra is minőségi szórakozás vár, ugyanis a Hamvai DJ-t kértük fel, hogy a Halott Pénz koncert előtt és után szórakoztassa a közönséget.


Ezen kívül három kiváló kalocsai vendéglátó fog kitelepülni, tehát lesz lehetőség étel és ital fogyasztására is. A gyerekeseknek vidámparkkal is készülünk, hogy az érdeklődők a látszólag hosszú órákat is megfelelően el tudják majd tölteni” - fejezte be a Halott Pénz koncerttel kapcsolatos tájékoztatását Zsikó Zoltán.


Vasárnap - 11.00
Szabadtéri Nagyszínpad
Holló Jankó gyermekelőadás

A „színházba-szoktatás”, a színházlátogatók következő generációjának „fel- és benevelése” szempontjából sem utolsó dolog, ha a kicsik olyan darabot láthatnak, ami megfog, megpörget, majd a pörgésen túli világból mutat valami szépet… és szerencsére a Holló Jankó pontosan ilyen előadás!

Viharsarok Táncszínház

A Viharsarok Táncszínház 2020. júliusában alakult Békéscsabán. A társulat célja, hogy megőrizve a magyar néptánckultúra gondolatiságát és formavilágát, azt a színházi életbe átemelve egy új, értékteremtő műfajt hozzon létre. Hisznek abban, hogy a néptáncnak, úgymint technikának és kifejező formának helye van a színpadon és alkalmas egész estés előadások létrehozására a szélesebb közönség számára is. Éppen ezért darabjaikban nagy hangsúlyt fordítanak a próza megjelenésére is. Természetesen más táncstílusok felé is nyitottak, azokat ötvözik saját tánckultúrájukkal.

Vasárnap -14.00
Szabadtéri Nagyszínpad

Kalocsai Liszt Ferenc AMI Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és Hagyományőrző Népi Egyesület közös előadása.

Vasárnap -16:00
Rendezvénytér - Kert Színpad
Crazy Little QueenTribute zenekar koncertje

A Crazy Little Queen az elmúlt 4 év alatt az ország legnépszerűbb, legtöbb követővel rendelkező, legtöbb koncertet adó Queen tribute zenekarává nőtte ki magát, és az összes magyar tribute között is ott van a top 5-ben. Koncertjeik különlegesek, mert hatalmas hangsúlyt fektetnek az élő zene minőségére, erejére és hangulatára. A régi és a leendő Queen rajongóknak olyan élményt nyújtanak, amit azok újra és újra át akarnak élni. Teszik ezt műbajusz nélkül viszont a Queen legnagyobb slágereivel és olyan dalokkal is, amit Freddie Mercury-val már nem tudott élőben előadni a zenekar. Korra és nemre való tekintet nélkül mindenkit megmozgatnak, mert zseniális dalokat játszanak szívvel-lélekkel!

Vasránap - 17.00
Rendezvénytér Kert Színpad
The Minds

A 4 fős pécsi The Minds pop-rock zenekari formáció 10 éve alakult. Különböző stílusokba belekóstolva, angol és magyar nyelvű dalaikkal a régió egyik kedvelt fesztivál- és klubzenekara. A The Minds a koncertjein saját szerzemények mellett előszeretettel nyúl vissza a 70-80-as évek ismert dalaihoz. A zenekar számos városban, fesztiválon, klubban adott és ad koncertet, határon innen és túl, valamint több ismert hazai együttes előtt is játszott már előzenekarként, úgy, mint az Omega, Hooligans, Neoton, Charile, Piramis, vagy az Anna And The Barbies.

Vasárnap -19:00
Szabadtéri Nagyszínpad
Magyar Nemzeti Táncegyüttes
Kalotaszeg

Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, Dr. Martin György eredeti táncgyűjtéseinek ihletésére, a nagyszerű tudós munkássága előtt tisztelegve indította el néhány évvel ezelőtt Élő Martin Archívum sorozatát. A sorozat forradalmasította a magyar színpadi néptáncművészetet és példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, a „tiszta forrást” megtartva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni. Ezek a műsorok amellett, hogy bemutatják egy- egy vidék legmélyebben, legaprólékosabban megismert és elsajátított autentikus táncfolyamatait, kiemelkedő táncos egyéniségeit; lehetőséget adnak arra, hogy a nézők rácsodálkozzanak saját tánc és zenei kultúrájuk gazdagságára és szépségére. Az előadások mély és őszinte pillanatainak mindegyike egy- egy vallomás az alkotó elkötelezett szeretetéről a népi kultúra iránt.

Ennek a sorozatnak az egyik tagja a Kalotaszeg.

Magyar Nemzeti Táncegyüttes

Fontosnak érzik, hogy már egészen korán, gyermekkorban megismerje minden ember a saját népének tánc- és zenei kultúráját – mert igazán csak azt tudjuk megszeretni, amit ismerünk –, s hogy ezen ismeretek révén minden fiatal megtanulja és megtapasztalja a közösséghez, a nemzethez tartozás felemelő érzését.

Együttesi munkájuk, valamint színpadi feldolgozásaik alapja és anyanyelve az eredeti, hagyományos néptánc- és népzenei kultúra, amellyel hosszú évek óta igyekeznek maradandó élményt nyújtani közönségüknek – zárta a sajtótájékoztatót Zsikó Zoltán, a KIK igazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK