2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikafesztivál helyett háromnapos Paprika Piknik a Halott Pénzzel – A kalocsai repülőtér ad helyet a koncertnek

Paprikafesztivál helyett háromnapos Paprika Piknik a Halott Pénzzel – A kalocsai repülőtér ad helyet a koncertnek
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 25., 22:34

A nyári tanácskozási szünet utáni első, augusztus 25-én, szerdán megtartott városi képviselő-testületi ülésen fontos, a közeljövő programjait is érintő döntések születtek. A négy órás tanácskozás egyik lényeges, sokakat érintő napirendje Kalocsa hagyományosan legnagyobb rendezvényének, a Paprika Fesztiválnak a sorsa volt. Az előterjesztők mondhatni az utolsó pillanatig kivártak, hiszen a koronavírus-járvány miatti jelenlegi és esetleg még várható korlátozó intézkedések alapvetően meghatározták a Paprika Fesztivál helyett tartandó, Paprika Piknikre keresztelt nagyrendezvény helyszínét, annak résztvevőit és programját is. Jó hír, hogy a grémium tagjai a részletek megismerése után, egyetlen tartózkodás mellett, elismerő szavak kíséretében megszavazták a háromnapos, védettségi igazolvánnyal látogatható programokat, melynek fő attrakciója a szeptember 11-én, szombaton, a kalocsai repülőtéren megtartott Halott Pénz koncert lesz.

A képviselő-testületi ülést követően dr. Filvig Géza és Zsikó Zoltán, az eseményt szervező Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ igazgatója állt a sajtó munkatársai elé, és ismertette a Paprika Piknik változatos és vélhetően nagy érdeklődést kiváltó programjait.

Dr. Filvig Géza elöljáróban elmondta:

A képviselő-testület ma döntött és erősítette meg, ha a város a járványhelyzet miatt Paprika Fesztivált nem is, de egy ahhoz hasonló nagyrendezvényt, Csíplek Kalocsa- Paprika Piknik elnevezéssel fog tartani.”És hogy miért vágunk bele? Nyilvánvaló, hogy Kalocsa jó adottságokkal bír, például a hungarikumokat tekintve, de most egy nehéz helyzetben van a pandémia miatt, hiszen sok a törvényi korlátozás.

Van egy jó szlogen, amit majd egyre többet fognak tőlem hallani: „Ha mindenkit boldoggá akarsz tenni, akkor árulj fagyit! Én nem akarok mindenkit boldoggá tenni, csak a kalocsaiakat, a kalocsai emberek nagy részét.

Ám hogy miért is mondom ezt a szöveget: szeptember második hétvégéjén szeretnénk egy olyan programot biztosítani, ami boldogsággal tölti el a lakosságot.”Korábban meghirdettem már, hogy minőségi szolgáltatást akarunk biztosítani a kalocsai embereknek. Kalocsát úgy szeretnénk felhelyezni az ország térképére akár a turisztikában, fejlesztésben és gasztronómiában, ahol a méltó helye van, ahová az értékei szerint való. Kettő hungarikumunk is van, ami a korábbi Paprika Fesztiválok középpontjában is szerepelt: a fűszerpaprika, valamint a népművészet- ennek most is helyet adunk.

Főzőversenyt most nem hirdetünk, baráti társaságoknak fogunk főzési lehetőséget biztosítani. Ez a hétvége a jelenlegi helyzetben a kalocsaiakról kell, hogy szóljon!
Nem tiszteletlenségből, de nem hívunk most vidéki főzőcsapatokat, hiszen a rendezvényeink csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók, tehát aki be van oltva, az jöhet, ami mind az egészségünk, mind a törvényi szabályozás miatt szükségszerű.”
A cél, hogy tegyük boldoggá a kalocsaiakat, legyenek nagy fellépők, legyen nagy buli: ennek jegyében szeptember 11-én, szombaton Halott Pénz koncert lesz Kalocsán. Ezt már régóta várják a kalocsaiak- ezt meg is ígértem, és állom a szavam!”mondta a polgármester, majd átadta a szót Zsikó Zoltánnak.


Zsikó Zoltán kifejtette:

Azt gondolom, igazán örömteli, mindenki szívét egy kicsit melengetni tudó ok miatt vagyunk itt. Ahogy az ember egy jó ételt fűszerez, mi is úgy tettünk ebbe a Kalocsai Pinikbe bele mindent.Nekünk első sorban az a célunk, hogy kedveskedjünk kicsiknek és nagyoknak, és mindenki megtalálja a kedvére valót.

Nagyon büszke vagyok arra: habár a pandémiás helyzet nagyon nagy nehézségeket görgetett elénk az elmúlt időszakban, de mégis büszkék lehetünk, hogy Kalocsa Város Képviselő-testülete szinte egyhangúan úgy döntött, hogy legyen ez a rendezvény és egységesen mindenki egyetértett ennek megszervezésével.

Nagyon örülök annak, hogy olyan stratégiai partnereink vannak ezen a fesztiválon, mint a Halott Pénz, de itt lesz velünk Szalonna és bandája is. Örülök, hogy a Nemzeti Táncszínház is egyik kiemelt kulturális stratégiai partnerünk." Elmondhatom azt is,hogy például

velünk lesz ezen a hétvégén a Fitos Dezső Társulat, a Duna Művészegyüttes, Novák Péter és az Etnofon, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Gypo Circus, vagy a kalocsai No Limit Zenekar. Délelőtt elsősorban a gyerekeknek szeretnénk kedveskedni, délután, este pedig a felnőtteknek. Egy vidámparkot is felállítunk az érsekkertben, ahol kettő színpadon (érsekkerti szabadtéri színpad, kertszínpad) fognak zajlani az események. Lesz egy örömfőzés is, de idén nem a nagyvilágnak szeretnénk főzni, hanem a kalocsai embereknek, baráti társaságoknak és szervezeteknek."

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy jó hangulatú főzéssel egybekötve beszélgessenek, kikapcsolódjanak."

Nagy öröm, hogy egy nagykoncertet is megszervezünk. Korábban egyeztettünk az EDDA-val és Rúzsa Magdival is, de úgy ítéltük meg, hogy az emberi élet és biztonság a legfontosabb, így három nagykoncert helyett csak egyet szerveztünk.

Igazán nagy bejelentés, hogy a repülőtéren meg tudjuk szervezni a Halott Pénz Zenekar koncertjét. Természetesen ott is lesznek vendéglátók, minden optimális lesz, hogy mind a koncertet megelőző néhány órát, és a koncert utáni néhány órát is tartalmasan tudják eltölteni.” A 21 órai koncert előtt és után lesz egy DJ, tehát mindenki megtalálhatja majd a kedvére valót. Feltéve, ha van védettségi igazolványa, mert csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni ezt a rendezvényt is, a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően.”A kalocsa.hu weboldalon, illetve a KIK Facebook oldalán folyamatosan fogjuk tájékoztatni a közönséget a parkolásról, nevezésekről, a különböző helyszínekről, programokról. A fesztivál részletes bemutatását mind az online, illetve a különböző felületeken hirdetni fogjuk.

Most is szervezés alatt van, hogy a Halott Pénznek a koncertjére különböző buszos transzferekkel segítsük a közönség kijutását a repülőtérre és vissza.”Eredetileg úgy tervezzük, hogy mintegy 1500 autónak tudunk biztosítani parkolóhelyet, de mindenki bíztatok arra, hogy vegye igénybe a buszos szolgáltatást, vagy ha tehetik, jöjjenek kerékpárral!

Úgy gondolom, minden adott ahhoz, hogy egy jól sikerült fesztivált szervezzünk meg, hiszen több nagyobb városban el-el maradnak a nagyobb rendezvények, hagyományos fesztiválok, úgyhogy büszkék lehetünk arra, hogy itt Kalocsán megvalósul ez a rendezvény.”
Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok, vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra! – zárta tájékoztatóját Zsikó Zoltán.

Dr. Filvig Géza megerősítette: egészen augusztus 20-ig kivártak, hogy a rendezők és az egyes rendezvények megtudjanak felelni a törvényi előírásoknak, ami védettségi igazolványt jelent. Felmerülhet a kérdés: akinek nincs ilyen, az nem tud kilátogatni?  Sajnálatos, de nem, viszont akik be vannak oltva, őket nem szeretnénk megfosztani attól az élménytől, amit ez a hétvége nyújtani tud! A kalocsaiak boldogsága a fő cél! – zárta a sajtótájékoztatót dr. Filvig Géza.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-06 17:41:11
„Ne bízzuk Kalocsát Bolvári-féle politikai szélkakasokra!” – a DK-közeli Ezalényeg.hu portál ezzel a címmel közölt cikkében rántja le a keresztvizet a Békés Kalocsáért Egyesületről, személyében is támadva a szervezet vezetőjét, Bolvári Ferdinánd polgármesterjelöltet. A cikk alatt kőkemény kommentháború zajlik. Haditudósítónk a helyszínről jelentkezik!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK