2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Paprikafesztivál helyett háromnapos Paprika Piknik a Halott Pénzzel – A kalocsai repülőtér ad helyet a koncertnek

Paprikafesztivál helyett háromnapos Paprika Piknik a Halott Pénzzel – A kalocsai repülőtér ad helyet a koncertnek
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 25., 22:34

A nyári tanácskozási szünet utáni első, augusztus 25-én, szerdán megtartott városi képviselő-testületi ülésen fontos, a közeljövő programjait is érintő döntések születtek. A négy órás tanácskozás egyik lényeges, sokakat érintő napirendje Kalocsa hagyományosan legnagyobb rendezvényének, a Paprika Fesztiválnak a sorsa volt. Az előterjesztők mondhatni az utolsó pillanatig kivártak, hiszen a koronavírus-járvány miatti jelenlegi és esetleg még várható korlátozó intézkedések alapvetően meghatározták a Paprika Fesztivál helyett tartandó, Paprika Piknikre keresztelt nagyrendezvény helyszínét, annak résztvevőit és programját is. Jó hír, hogy a grémium tagjai a részletek megismerése után, egyetlen tartózkodás mellett, elismerő szavak kíséretében megszavazták a háromnapos, védettségi igazolvánnyal látogatható programokat, melynek fő attrakciója a szeptember 11-én, szombaton, a kalocsai repülőtéren megtartott Halott Pénz koncert lesz.

A képviselő-testületi ülést követően dr. Filvig Géza és Zsikó Zoltán, az eseményt szervező Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ igazgatója állt a sajtó munkatársai elé, és ismertette a Paprika Piknik változatos és vélhetően nagy érdeklődést kiváltó programjait.

Dr. Filvig Géza elöljáróban elmondta:

A képviselő-testület ma döntött és erősítette meg, ha a város a járványhelyzet miatt Paprika Fesztivált nem is, de egy ahhoz hasonló nagyrendezvényt, Csíplek Kalocsa- Paprika Piknik elnevezéssel fog tartani.”És hogy miért vágunk bele? Nyilvánvaló, hogy Kalocsa jó adottságokkal bír, például a hungarikumokat tekintve, de most egy nehéz helyzetben van a pandémia miatt, hiszen sok a törvényi korlátozás.

Van egy jó szlogen, amit majd egyre többet fognak tőlem hallani: „Ha mindenkit boldoggá akarsz tenni, akkor árulj fagyit! Én nem akarok mindenkit boldoggá tenni, csak a kalocsaiakat, a kalocsai emberek nagy részét.

Ám hogy miért is mondom ezt a szöveget: szeptember második hétvégéjén szeretnénk egy olyan programot biztosítani, ami boldogsággal tölti el a lakosságot.”Korábban meghirdettem már, hogy minőségi szolgáltatást akarunk biztosítani a kalocsai embereknek. Kalocsát úgy szeretnénk felhelyezni az ország térképére akár a turisztikában, fejlesztésben és gasztronómiában, ahol a méltó helye van, ahová az értékei szerint való. Kettő hungarikumunk is van, ami a korábbi Paprika Fesztiválok középpontjában is szerepelt: a fűszerpaprika, valamint a népművészet- ennek most is helyet adunk.

Főzőversenyt most nem hirdetünk, baráti társaságoknak fogunk főzési lehetőséget biztosítani. Ez a hétvége a jelenlegi helyzetben a kalocsaiakról kell, hogy szóljon!
Nem tiszteletlenségből, de nem hívunk most vidéki főzőcsapatokat, hiszen a rendezvényeink csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók, tehát aki be van oltva, az jöhet, ami mind az egészségünk, mind a törvényi szabályozás miatt szükségszerű.”
A cél, hogy tegyük boldoggá a kalocsaiakat, legyenek nagy fellépők, legyen nagy buli: ennek jegyében szeptember 11-én, szombaton Halott Pénz koncert lesz Kalocsán. Ezt már régóta várják a kalocsaiak- ezt meg is ígértem, és állom a szavam!”mondta a polgármester, majd átadta a szót Zsikó Zoltánnak.


Zsikó Zoltán kifejtette:

Azt gondolom, igazán örömteli, mindenki szívét egy kicsit melengetni tudó ok miatt vagyunk itt. Ahogy az ember egy jó ételt fűszerez, mi is úgy tettünk ebbe a Kalocsai Pinikbe bele mindent.Nekünk első sorban az a célunk, hogy kedveskedjünk kicsiknek és nagyoknak, és mindenki megtalálja a kedvére valót.

Nagyon büszke vagyok arra: habár a pandémiás helyzet nagyon nagy nehézségeket görgetett elénk az elmúlt időszakban, de mégis büszkék lehetünk, hogy Kalocsa Város Képviselő-testülete szinte egyhangúan úgy döntött, hogy legyen ez a rendezvény és egységesen mindenki egyetértett ennek megszervezésével.

Nagyon örülök annak, hogy olyan stratégiai partnereink vannak ezen a fesztiválon, mint a Halott Pénz, de itt lesz velünk Szalonna és bandája is. Örülök, hogy a Nemzeti Táncszínház is egyik kiemelt kulturális stratégiai partnerünk." Elmondhatom azt is,hogy például

velünk lesz ezen a hétvégén a Fitos Dezső Társulat, a Duna Művészegyüttes, Novák Péter és az Etnofon, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Gypo Circus, vagy a kalocsai No Limit Zenekar. Délelőtt elsősorban a gyerekeknek szeretnénk kedveskedni, délután, este pedig a felnőtteknek. Egy vidámparkot is felállítunk az érsekkertben, ahol kettő színpadon (érsekkerti szabadtéri színpad, kertszínpad) fognak zajlani az események. Lesz egy örömfőzés is, de idén nem a nagyvilágnak szeretnénk főzni, hanem a kalocsai embereknek, baráti társaságoknak és szervezeteknek."

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy jó hangulatú főzéssel egybekötve beszélgessenek, kikapcsolódjanak."

Nagy öröm, hogy egy nagykoncertet is megszervezünk. Korábban egyeztettünk az EDDA-val és Rúzsa Magdival is, de úgy ítéltük meg, hogy az emberi élet és biztonság a legfontosabb, így három nagykoncert helyett csak egyet szerveztünk.

Igazán nagy bejelentés, hogy a repülőtéren meg tudjuk szervezni a Halott Pénz Zenekar koncertjét. Természetesen ott is lesznek vendéglátók, minden optimális lesz, hogy mind a koncertet megelőző néhány órát, és a koncert utáni néhány órát is tartalmasan tudják eltölteni.” A 21 órai koncert előtt és után lesz egy DJ, tehát mindenki megtalálhatja majd a kedvére valót. Feltéve, ha van védettségi igazolványa, mert csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni ezt a rendezvényt is, a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően.”A kalocsa.hu weboldalon, illetve a KIK Facebook oldalán folyamatosan fogjuk tájékoztatni a közönséget a parkolásról, nevezésekről, a különböző helyszínekről, programokról. A fesztivál részletes bemutatását mind az online, illetve a különböző felületeken hirdetni fogjuk.

Most is szervezés alatt van, hogy a Halott Pénznek a koncertjére különböző buszos transzferekkel segítsük a közönség kijutását a repülőtérre és vissza.”Eredetileg úgy tervezzük, hogy mintegy 1500 autónak tudunk biztosítani parkolóhelyet, de mindenki bíztatok arra, hogy vegye igénybe a buszos szolgáltatást, vagy ha tehetik, jöjjenek kerékpárral!

Úgy gondolom, minden adott ahhoz, hogy egy jól sikerült fesztivált szervezzünk meg, hiszen több nagyobb városban el-el maradnak a nagyobb rendezvények, hagyományos fesztiválok, úgyhogy büszkék lehetünk arra, hogy itt Kalocsán megvalósul ez a rendezvény.”
Mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok, vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra! – zárta tájékoztatóját Zsikó Zoltán.

Dr. Filvig Géza megerősítette: egészen augusztus 20-ig kivártak, hogy a rendezők és az egyes rendezvények megtudjanak felelni a törvényi előírásoknak, ami védettségi igazolványt jelent. Felmerülhet a kérdés: akinek nincs ilyen, az nem tud kilátogatni?  Sajnálatos, de nem, viszont akik be vannak oltva, őket nem szeretnénk megfosztani attól az élménytől, amit ez a hétvége nyújtani tud! A kalocsaiak boldogsága a fő cél! – zárta a sajtótájékoztatót dr. Filvig Géza.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>
2021. 12. 03., 11:10
Vasárnap este a színházban lesz az ismert színészek nevével fémjelzett előadás, amelyre a színész a KIK közösségi médiás oldalán invitálja a közönséget. Még >>>
2021. 12. 03., 10:45
Januártól a magánszemélyek kezdeményezhetik, hogy az állami nyilvántartásokban tárolt adataik változása esetén értesítést kapjanak azok a közművek és cégek, amelyekkel szerződésük van. Még >>>
2021. 12. 03., 10:22
Íme a harmadik feladvány, játékra fel! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés