2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Megerősítették Kalocsa és Kirchheim unter Teck testvérvárosi kapcsolatát

2023. 05. 31., 10:52

A népművészeti fesztivál nemzetközisége jegyében ez alkalommal erősítették meg ünnepélyes keretek közt Kalocsa és Kirchheim unter Teck partneri kapcsolatát. Környékünk néptáncosai mellett testvérvárosaink, Kúla és Székelykeresztúr hagyományőrzői is részt vettek a kétnapos rendezvényen.

A Himnusz közös eléneklése után Filvig Géza köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelt figyelemmel Valka Károlyt, Kúla alpolgármesterét, Pascal Badert Kirchheim főpolgármesterét, Tapolcsányiné Varga Krisztinát, Homokmégy polgármesterét, valamint a megjelent közjogi méltóságokat az Érsekkertben. A Kalocsai Néplap Online cikke szerint a továbbiakban a polgármester németül mondott köszöntőt, amelyet aztán magyarul is megismételt, örömét fejezve ki, hogy az idei Pünkösdi Népművészeti Fesztivál keretében városszerte olyan sok program volt, amire méltán lehetünk büszkék.

Ezt követően dr. Pascal Bader mondott ünnepi köszöntőt, amelyet az ünnep konferansziéja, Greksa Zsófia foglalt össze magyarul. Kirchheim unter Teck főpolgármestere rámutatott: a mostani testvérvárosi találkozó kiváló lehetőséget biztosít városaink partnerkapcsolatának megerősítésére és kulturális kötelékeink elmélyítésére, amely 1990. május 9-én köttetett Kirchheimben, majd ’91. május 5-én Kalocsán megerősítették a partnerséget, amelynek nyomán mély barátság alakult ki városaink szervezetei és lakói között.

A városvezető méltatta az iskoláink közötti cserekapcsolatokat, amelyek lehetővé tették, hogy a kalocsai és a kirchheimi diákok megismerhessék egymást és egymás lakóhelyét, és leküzdve a kulturális különbségeket tartós barátságokat kössenek, majd kapcsolataikkal hozzájáruljanak az európai együttműködéshez.

Pascal Bader végül hitet tett a két település közti kapcsolatok további építése mellett, majd a két városvezető aláírta a testvérvárosi kapcsolatokat megerősítő dokumentumot.

A fotógaléria megtekintéséhez kattints az alábbi képre!

Képgaléria megtekintése (13 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

 Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK