2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Muharay-díjat kapott dr. Kovács Istvánné – Példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért járt az elismerés

Muharay-díjat kapott dr. Kovács Istvánné – Példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért járt az elismerés
Illés György Cinó  |  2021. 07. 31., 15:49

Budapesten a Nemzeti Táncszínházban ünnepelték a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség 30 éves jubileumát, ahol a Kalocsai- Sárközt többek közt a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület képviselete. A különleges évforduló alkalmából egy díjátadó ünnepségre is sor került, amelyen a példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért dr. Kovács Istvánné vehetett át elismerést.

Július 17- én rendezték meg a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség jubileumi programját, amelyre többek közt a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai is meghívást kaptak. A színes gálaműsor mellett az eseményen egy díjátadó ünnepségre is sor került, amelyen

PÉLDAMUTATÓ HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS KÖZÖSSÉGI TEVÉKENYSÉGÉÉRT DR. KOVÁCS ISTVÁNNÉ ELISMERÉST VEHETETT ÁT.

Héra Éva a köszöntő beszédét azzal kezdte, hogy most ’két asszonyság’ fogja megkapni a díjat, olyanok, akik tevékenységükkel, munkájukkal nagyon sokat tettek, tesznek a szövetség céljainak megvalósításáért, illetve a saját, helyi közösségük fejlesztéséért, valamint a hagyományok ápolásáért és megőrzéséért”
- idézte fel dr. Kovács Istvánné, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület vezetője a díjátadó ünnepségen elhangzottakat.


A szövetség 30. születésnapjánvárosunk mellett a Miske-Drágszél és a Nemesnádudvar együtteseinek táncosai is részt vettek.

Nem csak a mi egyesületünk tagjai voltak ott, hanem kalocsai Fülöp Ferenc-díjas táncosok is. A Millenárison, a Nemzeti Táncszínház épületében került sor a jubileumi műsorra, amelyben a szövetség csoportjai az ország minden részéről felléptek, volt népművészeti és viselet bemutató, valamint egy nagyszabású gálaműsor is. A gála után egy zártkörű eseményen került sor a díjak átadására.”– nyilatkozta az emlékezetes nap után dr. Kovács Istvánné Sztakó Éva, akinek közösségépítő és hagyományőrző munkájátvárosunkban is jól ismerik és elismerik. Ki ne találkozott volna vele a kalocsai, a térségi, vagy országos rendezvényeken?!
De

SZÁMOS NEMZETKÖZI FESZTIVÁLON IS KÉPVISELTE MÁR HAZÁNKAT ÉS BENNE A KALOCSAI- SÁRKÖZ HAGYOMÁNYAIT.

Aktív szervező munkájának e hét végén is beérik egyszerre két gyümölcse is: két pályázati programot, a Cserey József Kórustalálkozót és az aratóbált egymással összekapcsolva, az általa elnökölt egyesület szervezésében és lebonyolításával tartják meg szombaton, amint arról portálunkon is olvashattak.


GRATULÁLUNK KOVÁCS ISTVÁNNÉ SZTAKÓ ÉVÁNAK AZ ELISMERÉSHEZ, MUNKÁJÁHOZ, A FOLYTATÁSHOZ PEDIG SOK ERŐT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁN SZERKESZTŐSÉGÜNK!


Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”
2024-04-09 16:24:00
Cziffra György, a 20. század egyik legnagyobb zongoraművésze szabad lélek volt, aki nem ismert határokat sem a művészetben, sem az országok között. Az emlékére rendezett koncert az ő szellemét idézi: bátor és örömteli kalandozás a műfajok között, mindig a legmagasabb színvonalon. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK