2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Muharay-díjat kapott dr. Kovács Istvánné – Példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért járt az elismerés

Muharay-díjat kapott dr. Kovács Istvánné – Példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért járt az elismerés
Illés György Cinó  |  2021. 07. 31., 15:49

Budapesten a Nemzeti Táncszínházban ünnepelték a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség 30 éves jubileumát, ahol a Kalocsai- Sárközt többek közt a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület képviselete. A különleges évforduló alkalmából egy díjátadó ünnepségre is sor került, amelyen a példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért dr. Kovács Istvánné vehetett át elismerést.

Július 17- én rendezték meg a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség jubileumi programját, amelyre többek közt a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai is meghívást kaptak. A színes gálaműsor mellett az eseményen egy díjátadó ünnepségre is sor került, amelyen

PÉLDAMUTATÓ HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS KÖZÖSSÉGI TEVÉKENYSÉGÉÉRT DR. KOVÁCS ISTVÁNNÉ ELISMERÉST VEHETETT ÁT.

Héra Éva a köszöntő beszédét azzal kezdte, hogy most ’két asszonyság’ fogja megkapni a díjat, olyanok, akik tevékenységükkel, munkájukkal nagyon sokat tettek, tesznek a szövetség céljainak megvalósításáért, illetve a saját, helyi közösségük fejlesztéséért, valamint a hagyományok ápolásáért és megőrzéséért”
- idézte fel dr. Kovács Istvánné, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület vezetője a díjátadó ünnepségen elhangzottakat.


A szövetség 30. születésnapjánvárosunk mellett a Miske-Drágszél és a Nemesnádudvar együtteseinek táncosai is részt vettek.

Nem csak a mi egyesületünk tagjai voltak ott, hanem kalocsai Fülöp Ferenc-díjas táncosok is. A Millenárison, a Nemzeti Táncszínház épületében került sor a jubileumi műsorra, amelyben a szövetség csoportjai az ország minden részéről felléptek, volt népművészeti és viselet bemutató, valamint egy nagyszabású gálaműsor is. A gála után egy zártkörű eseményen került sor a díjak átadására.”– nyilatkozta az emlékezetes nap után dr. Kovács Istvánné Sztakó Éva, akinek közösségépítő és hagyományőrző munkájátvárosunkban is jól ismerik és elismerik. Ki ne találkozott volna vele a kalocsai, a térségi, vagy országos rendezvényeken?!
De

SZÁMOS NEMZETKÖZI FESZTIVÁLON IS KÉPVISELTE MÁR HAZÁNKAT ÉS BENNE A KALOCSAI- SÁRKÖZ HAGYOMÁNYAIT.

Aktív szervező munkájának e hét végén is beérik egyszerre két gyümölcse is: két pályázati programot, a Cserey József Kórustalálkozót és az aratóbált egymással összekapcsolva, az általa elnökölt egyesület szervezésében és lebonyolításával tartják meg szombaton, amint arról portálunkon is olvashattak.


GRATULÁLUNK KOVÁCS ISTVÁNNÉ SZTAKÓ ÉVÁNAK AZ ELISMERÉSHEZ, MUNKÁJÁHOZ, A FOLYTATÁSHOZ PEDIG SOK ERŐT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁN SZERKESZTŐSÉGÜNK!


Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK