2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Muharay-díjat kapott dr. Kovács Istvánné – Példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért járt az elismerés

Muharay-díjat kapott dr. Kovács Istvánné – Példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért járt az elismerés
Illés György Cinó  |  2021. 07. 31., 15:49

Budapesten a Nemzeti Táncszínházban ünnepelték a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség 30 éves jubileumát, ahol a Kalocsai- Sárközt többek közt a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület képviselete. A különleges évforduló alkalmából egy díjátadó ünnepségre is sor került, amelyen a példamutató hagyományőrző és közösségi tevékenységéért dr. Kovács Istvánné vehetett át elismerést.

Július 17- én rendezték meg a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség jubileumi programját, amelyre többek közt a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai is meghívást kaptak. A színes gálaműsor mellett az eseményen egy díjátadó ünnepségre is sor került, amelyen

PÉLDAMUTATÓ HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS KÖZÖSSÉGI TEVÉKENYSÉGÉÉRT DR. KOVÁCS ISTVÁNNÉ ELISMERÉST VEHETETT ÁT.

Héra Éva a köszöntő beszédét azzal kezdte, hogy most ’két asszonyság’ fogja megkapni a díjat, olyanok, akik tevékenységükkel, munkájukkal nagyon sokat tettek, tesznek a szövetség céljainak megvalósításáért, illetve a saját, helyi közösségük fejlesztéséért, valamint a hagyományok ápolásáért és megőrzéséért”
- idézte fel dr. Kovács Istvánné, a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület vezetője a díjátadó ünnepségen elhangzottakat.


A szövetség 30. születésnapjánvárosunk mellett a Miske-Drágszél és a Nemesnádudvar együtteseinek táncosai is részt vettek.

Nem csak a mi egyesületünk tagjai voltak ott, hanem kalocsai Fülöp Ferenc-díjas táncosok is. A Millenárison, a Nemzeti Táncszínház épületében került sor a jubileumi műsorra, amelyben a szövetség csoportjai az ország minden részéről felléptek, volt népművészeti és viselet bemutató, valamint egy nagyszabású gálaműsor is. A gála után egy zártkörű eseményen került sor a díjak átadására.”– nyilatkozta az emlékezetes nap után dr. Kovács Istvánné Sztakó Éva, akinek közösségépítő és hagyományőrző munkájátvárosunkban is jól ismerik és elismerik. Ki ne találkozott volna vele a kalocsai, a térségi, vagy országos rendezvényeken?!
De

SZÁMOS NEMZETKÖZI FESZTIVÁLON IS KÉPVISELTE MÁR HAZÁNKAT ÉS BENNE A KALOCSAI- SÁRKÖZ HAGYOMÁNYAIT.

Aktív szervező munkájának e hét végén is beérik egyszerre két gyümölcse is: két pályázati programot, a Cserey József Kórustalálkozót és az aratóbált egymással összekapcsolva, az általa elnökölt egyesület szervezésében és lebonyolításával tartják meg szombaton, amint arról portálunkon is olvashattak.


GRATULÁLUNK KOVÁCS ISTVÁNNÉ SZTAKÓ ÉVÁNAK AZ ELISMERÉSHEZ, MUNKÁJÁHOZ, A FOLYTATÁSHOZ PEDIG SOK ERŐT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁN SZERKESZTŐSÉGÜNK!


Forrás: KalocsaTV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 27., 09:35
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. szolgáltatásuk minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek 2021.11.02. 8:00-15:00 óra között. Még >>>
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!