2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

VII. Szittyótéri Halászléfőző Fesztivál Szeliden – 20 helyen kínálják a finom halászlét

Zsiga Ferenc  |  2017. 07. 28., 16:51

Immár hetedik éve, hogy Dunapataj-Szeliden július utolsó szombatján rendezik meg a halfőző fesztivált, amely abban különbözik más halas rendezvényektől, hogy itt az előkóstolást követően a finomabbnál finomabb halászlékből bárki ízlése szerint vásárolhat. A július 29-én, szombaton tartandó rendezvény előkészületeiről ma délután győződtünk meg személyesen, és nyugodt szívvel állíthatjuk: a szervezők mindent megtettek, hogy egy újabb emlékezetes rendezvénnyel színesítsék az idei szelidi nyarat. Talán nem árt tudni, hogy a főzés 11-12 órakor kezdődik és a halászlevek legkésőbb 13 órakor már a zsűri asztalán lesznek.

Már a Szeliden találkozó húsz csapat földrajzi elhelyezkedése is figyelemre méltó, mert a helyi nagyágyúk mellett Budapestről, Szombathelyről, Akasztóról, Pirtóról és még felsorolni is sok, honnan érkeznek a halászléfőzés tudományának avatott mesterei.

Váradi Gyula főszervező
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Váradi Gyula főszervező arról számolt be portálunknak, hogy a szelidi vállalkozók mellett Dunapataj Nagyközség Önkormányzata, a Dunapatajért Egyesület is a támogatók között van, például a főzőhelyekhez a helyhatóság biztosítja a sátrakat és a díjakat.

Bor Ferenc és segítője előkészül a holnapi fesztiválra
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A benevezett csapatok mellett a Szittyótéri vendéglők is kitelepülnek és az éttermeik előtt, látványkonyha szerűen készítik a halászlevet, amelyből bárki vásárolhat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A zsűri is figyelemre méltó. A grémium elnöke Blaskó János Venesz-díjas mesterszakács, Kollár Gyula vendéglős, a dunapataji Tanya Bisztró tulajdonosa és Sánta Gábor, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Szancsó, Szelid egyik közismert üdülőtulajdonosa.

A fesztiválról és az eredményekről olvasóink az eseményt követő tudósításunkból tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK