Itt találod az összes cikket a „Váradi Gyula” témában!
Egy hét csúszással indult a nyári szezon, a vendéglátók a hosszú őszben bíznak.
A Szelidi-tó a dél-alföldi régió egyik legjelentősebb turisztikai székhelye, célpontja volt és maradt.
A kitelepült éttermeknél a késő esti órákig mindenkinek jutott a finom halászléből, a hódítóan méretes és szaftos sült halakból, és minden olyan halételből, ami még a legigényesebb vendégek elismerését is kivívta.
Hetek óta százak látogatják, kíváncsi szemek fürkészik, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP-os pályázatai biztosította forrásból milyen látványos, szemet-lelket, a strandszezon indulásával testet gyönyörködtető beruházások történtek.
A fedett nézőterű fedett színpad és a köréje szervezett koncertek, népünnepélyek új lendületet adhatnak a könnyűzenei és kulturális programoknak.
„Ha így folytatjátok, megél ez a fesztivál még vagy 100 évet, a Duna-menti emberek szeretik, mindig szeretni fogják a jó halászlevet…”
A fejlesztések nyomán folytatódik a trend, miszerint Szelid igazán a gyermekes családok kedvelt üdülőhelyévé kezd válni.
A Szittyótér vendéglátó helyei is kitelepülnek és szabadtéri „látványkonyhában” főzik a halászlét.
Ha jó lesz az idő, kétség nincs afelől, hogy idén is özönlenek majd a turisták, strandolók és horgászok Dunapataj - Szelid üdülőfaluba.
Voltak olyan hétvégék a kánikulában, amikor Szelid teltházzal dübörgött.
Kiderült, vétek volt kihagyni azokat a Duna menti halászlére hangolt verziókat, amelyekhez nem tésztát, hanem például a nálunk a szentségtöréssel egyenértékű kovászos kenyeret szolgálták fel.
A július 29-én, szombaton tartandó rendezvény előkészületeiről ma délután győződtünk meg személyesen, és nyugodt szívvel állíthatjuk: a szervezők mindent megtettek, hogy egy újabb emlékezetes rendezvénnyel színesítsék az idei szelidi nyarat.
Kiváló vízminőség mellett, június 14-én indul a hivatalos strandszezon a Szelidi-tónál, ahol a víz hőmérséklete tegnap elérte a 23 fokot.
Aki a Dunapataj - Szeliden megrendezett korábbi hat halászléfőző verseny legalább egyikén részt vett, abban a leghalványabb kétely sem merült fel, hogy a Szittyó téren július 30-án, szombaton immár hetedik alkalommal tartott, szinte fesztivállá szélesedő halfőzés idén is tömegeket vonz.
Az üzletek, vendéglők legtöbbje megújult külsővel, tárt ajtókkal várja a vendégeket, akik közül idén talán még többen választják Dunapataj-Szelidet, ahol a tó vize a legutóbbi laboratóriumi eredmények alapján kiváló minősítést kapott.