2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Négy év hat hónap börtönre ítélték a Dusnoknál ittasan két ember halálát okozó férfit – Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett

Négy év hat hónap börtönre ítélték a Dusnoknál ittasan két ember halálát okozó férfit – Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 04., 08:54

A Kalocsai Járásbíróságon dr. Kálóczi Norbert büntető bíró a terhelt személyes részvételével december 2-án tartott tárgyaláson 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közúti járművezetéstől - és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte P.Z. érsekcsanádi lakost. A férfi 2020. október 23-án alkoholos befolyásoltság hatása alatt vezette személygépkocsiját és Dusnok közelében a szemközti forgalmi sávba áttérve két motorosnak ütközött. A baleset következtében a külön-külön motorkerékpáron közlekedő, egymás mögött haladó 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége a helyszínen életét vesztette. A házaspárt négy árván maradt gyermek gyászolja.

Amint arról a halálos baleset napján, majd a rendőrségi vizsgálat lezárásáról idén április 9-én irt cikkünkben részletesen beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a tavaly október 23-án reggel az 51-es főúton, Dusnok közelében történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset vizsgálatát.
A nyomozás adatai szerint egy 37 éves érsekcsanádi férfi egy személygépkocsival közlekedett az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába, amikor – az út 140.666-os méterszelvényében – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal. A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő is megsérült.


A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították.
Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt folytatták a büntetőeljárást, amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Kalocsai Rendőrkapitányságtól vett át.


A nyomozás során kiderült, hogy a balesetben elhunyt személyek szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, azonban a szakértő kimondta, hogy a sértettek ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs.
A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, esélyük sem volt elkerülni az ütközést.


Lényegét tekintve mindez az ügyészség vádiratában is szerepelt és a tárgyaláson is elhangzott.

Mint emlékezetes, a balesettel portálunk több cikkben foglalkozott. Már aznap koradélutáni gyorshírbenmegírtuk a két ember életét követelő baleset tényét, másnap pedig önálló cikkben foglaltuk össze a balesettel kapcsolatban napvilágot látott információkat, köztük azt is, hogy a balesetet okozó sofőr ittas volt. Később a foktői Pirates Family motoros klub által az elhunyt motorosok árvái javára szervezett jótékonysági estet is népszerűsítettük.


Az ügy már csak azért is nagy társadalmi visszhangot váltott ki, mert az elhunytak négy árvát hagytak hátra: az asszony három lánya mellett a férj korábbi házasságából született fiát. A fiú ráadásul középsúlyos fogyatékossággal küzd, édesanyja pedig, akinek addig gyakorlati segítsége és anyagi támasza volt a szerencsétlenül járt házaspár, most segítség nélkül maradt, nyakán a lakásukon ketyegő, tízmilliós hitellel, miközben addigi négyórás munkáját sem tudta folytatni, és akkor még a biztosítási összeghez való hozzájutásuk is bizonytalan volt.

A Kalocsai Járásbíróságon dr. Kálóczi Norbert az ítéletben kimondta: a vádlott ittassága miatt a biztonságos járművezetésre alkalmatlan állapotban volt, ezért veszítette el uralmát a kocsi felett és kormányozta mintegy 90 kilométer/órás sebességnél balra, majd ütközött a két, a helyszínen életét vesztett sértettel. A bíróság a férfit 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közúti járművezetéstől - és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és a védő tudomásul vette az ítéletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés