2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Négy év hat hónap börtönre ítélték a Dusnoknál ittasan két ember halálát okozó férfit – Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett

Négy év hat hónap börtönre ítélték a Dusnoknál ittasan két ember halálát okozó férfit – Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett
Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 04., 08:54

A Kalocsai Járásbíróságon dr. Kálóczi Norbert büntető bíró a terhelt személyes részvételével december 2-án tartott tárgyaláson 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közúti járművezetéstől - és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte P.Z. érsekcsanádi lakost. A férfi 2020. október 23-án alkoholos befolyásoltság hatása alatt vezette személygépkocsiját és Dusnok közelében a szemközti forgalmi sávba áttérve két motorosnak ütközött. A baleset következtében a külön-külön motorkerékpáron közlekedő, egymás mögött haladó 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége a helyszínen életét vesztette. A házaspárt négy árván maradt gyermek gyászolja.

Amint arról a halálos baleset napján, majd a rendőrségi vizsgálat lezárásáról idén április 9-én irt cikkünkben részletesen beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a tavaly október 23-án reggel az 51-es főúton, Dusnok közelében történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset vizsgálatát.
A nyomozás adatai szerint egy 37 éves érsekcsanádi férfi egy személygépkocsival közlekedett az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába, amikor – az út 140.666-os méterszelvényében – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal. A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő is megsérült.


A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították.
Az igazságügyi vegyészszakértő az alkoholfogyasztás tényét igazolta, ezért a férfival szemben halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt folytatták a büntetőeljárást, amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a Kalocsai Rendőrkapitányságtól vett át.


A nyomozás során kiderült, hogy a balesetben elhunyt személyek szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, azonban a szakértő kimondta, hogy a sértettek ittas állapota és a baleset bekövetkezése között ok-okozati összefüggés nincs.
A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre, esélyük sem volt elkerülni az ütközést.


Lényegét tekintve mindez az ügyészség vádiratában is szerepelt és a tárgyaláson is elhangzott.

Mint emlékezetes, a balesettel portálunk több cikkben foglalkozott. Már aznap koradélutáni gyorshírbenmegírtuk a két ember életét követelő baleset tényét, másnap pedig önálló cikkben foglaltuk össze a balesettel kapcsolatban napvilágot látott információkat, köztük azt is, hogy a balesetet okozó sofőr ittas volt. Később a foktői Pirates Family motoros klub által az elhunyt motorosok árvái javára szervezett jótékonysági estet is népszerűsítettük.


Az ügy már csak azért is nagy társadalmi visszhangot váltott ki, mert az elhunytak négy árvát hagytak hátra: az asszony három lánya mellett a férj korábbi házasságából született fiát. A fiú ráadásul középsúlyos fogyatékossággal küzd, édesanyja pedig, akinek addig gyakorlati segítsége és anyagi támasza volt a szerencsétlenül járt házaspár, most segítség nélkül maradt, nyakán a lakásukon ketyegő, tízmilliós hitellel, miközben addigi négyórás munkáját sem tudta folytatni, és akkor még a biztosítási összeghez való hozzájutásuk is bizonytalan volt.

A Kalocsai Járásbíróságon dr. Kálóczi Norbert az ítéletben kimondta: a vádlott ittassága miatt a biztonságos járművezetésre alkalmatlan állapotban volt, ezért veszítette el uralmát a kocsi felett és kormányozta mintegy 90 kilométer/órás sebességnél balra, majd ütközött a két, a helyszínen életét vesztett sértettel. A bíróság a férfit 4 év 6 hónap börtönre, 5 év közúti járművezetéstől - és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és a védő tudomásul vette az ítéletet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 29., 12:25
A paksi bővítés már nem a papírmunkáról, hanem a valódi építkezésről szól – mondta Szijjártó Péter miután Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal a következő időszak feladatairól. A külgazdasági és külügyminiszter ezt megelőzően az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának meghallgatásán arról beszélt, hogy a két új blokk építése a legszigorúbb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak megfelelően zajlik. A Joint Venture Szövetség pécsi fórumán is kiemelt téma volt a Paks II. beruházás. (x)
2023-11-30 15:30:52
Ismét közeleg december 6-a, Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja, ünnepe is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend immáron tizenhetedik alkalommal szervez ünnepséget, amelynek idén Kalocsa város ad helyet. Az eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke is részt vesz.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 12. 04., 12:53

A Bagossy Brothers Company elhozta az idei tél egyik legszebb dalát!

A ‘Hull a Hó’ című szerzemény felidézi a régmúlt téli képét, amikor térdig érő hóban sétáltunk, a szánkók éjjel is siklottak a domboldalakon, a forralt bor és a fenyőillat sem hiányzott egyetlen családból sem. Még >>>
2023. 12. 04., 12:08
„Minél tovább hisz a gyermek a csodában, annál jobb” – Dr. Vekerdy Tamás szerint. Úgy gondolta, hogy a gyermek egyszer magától is rájön arra, hogy a Mikulás helyett a szülők, nagyszülők csempészik a cipőcskékbe az ajándékokat. Ennek ellenére a gyermekek szeretnek hinni a csodákban és erre szükségük is van. Még >>>
2023. 12. 04., 09:28
A negyedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2023. 12. 03., 14:15
Alig fél év alatt legalább 78 migráns szállítását hangolta össze. Még >>>
2023. 12. 03., 10:07
A harmadik nap feladványa a cikkben! Még >>>
2023. 12. 02., 08:20
A második játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK