2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

A két motorosnak esélye sem volt – Lezárult a dusnoki kettős halálos baleset vizsgálata

A két motorosnak esélye sem volt – Lezárult a dusnoki kettős halálos baleset vizsgálata
Illés György Cinó  |  2021. 04. 09., 13:33

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a tavaly október 23-án reggel az 51-es főúton, Dusnok közelében történt, halálos kimenetelű, egy 44 éves férfi és 50 éves felesége életét követelő közúti közlekedési baleset vizsgálatát. Az ügy iratait átadták az ügyészségnek – tájékoztat ma reggel közzétett cikkében a Police.hu.

A balesettel portálunk is több cikkben foglalkozott. Már aznap koradélutáni gyorshírben megírtuk a két ember életét követelő baleset tényét, másnap pedig önálló cikkben foglaltuk össze a balesettel kapcsolatban napvilágot látott információkat, köztük azt is, hogy a balesetet okozó sofőr ittas volt. Később a foktői Pirates Family motoros klub által az elhunyt motorosok árvái javára szervezett jótékonysági estet is népszerűsítettük.
A rendőrségi vizsgálat mostanára lezárult, annak eredményeiről a Poice.hu oldalon ma jelent meg összefoglaló.

A rendőrség hivatalos portálján közétett cikk így foglalja össze a történteket:
A nyomozás adatai szerint egy 37 éves érsekcsanádi férfi egy személygépkocsival közlekedett az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába, amikor – az út 140.666-os méterszelvényében – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal. A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő is megsérült.

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították.

AZ IGAZSÁGÜGYI VEGYÉSZSZAKÉRTŐ AZ ALKOHOLFOGYASZTÁS TÉNYÉT IGAZOLTA, EZÉRT A FÉRFIVAL SZEMBEN HALÁLT OKOZÓ ITTAS JÁRMŰVEZETÉS BŰNTETTE MIATT FOLYTATTÁK A BÜNTETŐELJÁRÁST.

amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya átvett.

A nyomozás során kiderült, hogy

A BALESETBEN ELHUNYT SZEMÉLYEK SZERVEZETÉBEN SZESZES ITAL FOGYASZTÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ ALKOHOL VOLT,

azonban a szakértő kimondta, hogy

A SÉRTETTEK ITTAS ÁLLAPOTA ÉS A BALESET BEKÖVETKEZÉSE KÖZÖTT OK-OKOZATI ÖSSZEFÜGGÉS NINCS.

A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre,

ESÉLYÜK SEM VOLT ELKERÜLNI AZ ÜTKÖZÉST

– írja a cikk, amelyből az is kiderül, hogy a jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK