2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A két motorosnak esélye sem volt – Lezárult a dusnoki kettős halálos baleset vizsgálata

A két motorosnak esélye sem volt – Lezárult a dusnoki kettős halálos baleset vizsgálata
Illés György Cinó  |  2021. 04. 09., 13:33

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai befejezték a tavaly október 23-án reggel az 51-es főúton, Dusnok közelében történt, halálos kimenetelű, egy 44 éves férfi és 50 éves felesége életét követelő közúti közlekedési baleset vizsgálatát. Az ügy iratait átadták az ügyészségnek – tájékoztat ma reggel közzétett cikkében a Police.hu.

A balesettel portálunk is több cikkben foglalkozott. Már aznap koradélutáni gyorshírben megírtuk a két ember életét követelő baleset tényét, másnap pedig önálló cikkben foglaltuk össze a balesettel kapcsolatban napvilágot látott információkat, köztük azt is, hogy a balesetet okozó sofőr ittas volt. Később a foktői Pirates Family motoros klub által az elhunyt motorosok árvái javára szervezett jótékonysági estet is népszerűsítettük.
A rendőrségi vizsgálat mostanára lezárult, annak eredményeiről a Poice.hu oldalon ma jelent meg összefoglaló.

A rendőrség hivatalos portálján közétett cikk így foglalja össze a történteket:
A nyomozás adatai szerint egy 37 éves érsekcsanádi férfi egy személygépkocsival közlekedett az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába, amikor – az út 140.666-os méterszelvényében – átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal. A baleset következtében a motorokkal közlekedő 44 éves vaskúti férfi és 50 éves felesége olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autót vezető férfi nem használt biztonsági övet, így ő is megsérült.

A helyszíni ittasság-ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt mintavétel céljából előállították.

AZ IGAZSÁGÜGYI VEGYÉSZSZAKÉRTŐ AZ ALKOHOLFOGYASZTÁS TÉNYÉT IGAZOLTA, EZÉRT A FÉRFIVAL SZEMBEN HALÁLT OKOZÓ ITTAS JÁRMŰVEZETÉS BŰNTETTE MIATT FOLYTATTÁK A BÜNTETŐELJÁRÁST.

amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya átvett.

A nyomozás során kiderült, hogy

A BALESETBEN ELHUNYT SZEMÉLYEK SZERVEZETÉBEN SZESZES ITAL FOGYASZTÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ ALKOHOL VOLT,

azonban a szakértő kimondta, hogy

A SÉRTETTEK ITTAS ÁLLAPOTA ÉS A BALESET BEKÖVETKEZÉSE KÖZÖTT OK-OKOZATI ÖSSZEFÜGGÉS NINCS.

A motorosoknak nem volt idejük reagálni a szemből érkező járműre,

ESÉLYÜK SEM VOLT ELKERÜLNI AZ ÜTKÖZÉST

– írja a cikk, amelyből az is kiderül, hogy a jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK