2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Jótékonysági est lesz Foktőn – A Dusnoknál tragikus balesetben elhunyt motoros házaspár árváinak gyűjtenek

Helyszín: Foktő, Klubház
Dátum: 2020. november 07., szombat 18:00
Jótékonysági est lesz Foktőn – A Dusnoknál tragikus balesetben elhunyt motoros házaspár árváinak gyűjtenek

A Pirates Family MC minden év októberében megtartja motoros jótékonysági estjét foktői klubházában. Sajnos idén két adakozó alkalom megszervezését követelte tőlük a sors – a másodikat most hétvégén tartják –, miután az október 23-án történt tragikus közlekedési balesetben elhunyt két klubtársuk, egy vaskúti házaspár, akik összesen négy árvát hagytak hátra: az asszony három lánya mellett a férj korábbi házasságából született fia gyászolja az áldozatokat. A fiú ráadásul középsúlyos fogyatékossággal küzd, édesanyja pedig, akinek eddig gyakorlati segítsége és anyagi támasza volt a szerencsétlenül járt házaspár, most segítség nélkül maradt, nyakán a lakásukon ketyegő, tízmilliós hitellel, miközben valószínűleg eddigi négyórás munkáját sem tudja majd folytatni, és még a biztosítási összeghez való hozzájutásuk is bizonytalan. Azt nem kell ecsetelni, hogy ilyen helyzetben minden segítség jól jön…

Az évi rendes, októberben megtartott jótékonysági estjük bevételeiből származó tárgyi ajándékokat a motoros kalózok – amint arról portálunkon is olvashatnak – a kalocsai Szent Kereszt Kórháznak adták át e hét hétfőn.

A hétvégén már újabb, szomorú apropóból megtartandó eseményükre várják az adakozni vágyókat: klubtársaik, a tragikus körülmények közt elhunyt Benkovics Gábor és felesége Éva árváik számára szerveznek gyűjtést.
Az „Emlék est, adományozó est – Benkó & Éva" címmel Foktőn, a Pirates Family MC Duna-parton található klubházában tartandó jótékonysági rendezvényre a szervezők szeretettel várják mindazokat, akik barátaikkal közösen szeretnének emlékezni az október 23-án történt baleset áldozataira.

Program
18 órától

  • Rockszegecs
  • Metal Daze


Négy árva maradt hátra

Amint emlékezetes, azon a napon az 51-es főút Dusnok és Sükösd közötti szakaszán egy személykocsi ismeretlen okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a két motorkerékpárral közlekedő 44 éves férfival és 50 éves feleségével, akik a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy életüket már nem tudták megmenteni.
Később ismertté vált, hogy a balesetet okozó 37 éves, sükösdi férfi alkoholos befolyásoltság alatt állt, sőt, meg nem erősített sajtóértesülések szerint alkoholmérgezéses állapotban ült volánhoz.

A SZERENCSÉTLENÜL JÁRT HÁZASPÁR UTÁN NÉGY ÁRVA MARADT HÁTRA.

Az asszony három lányáról már korábbi cikkükben írtunk, időközben az is kiderült, hogy az elhunyt férfi korábbi házasságából is született egy gyermeke – őt a férfi a terheket volt feleségével megosztva gondozta.

A fiú fogyatékos, mindenben segítségre szorul

Erre azért volt szükség, mert

A GYERMEK KÖZÉPSÚLYOS ÉRTELMI SÉRÜLT: BÁR JÁRNI TUD, DE NEM KOMMUNIKÁL, ÉS AZ ÉLET SZINTE MINDEN TERÜLETÉN SEGÍTSÉGRE SZORUL.

A baleset folytán szörnyű helyzetbe került Gábor előző párja, akitől ugyan már régen különváltak, de a gyerekük, a 17 éves sérült gyermek örökre összekötötte őket, nevelésében és gondozásában nem csak a volt férj, hanem az apa új párja is segített.


Elapadó bevételek, tízmilliós hitel

A BETEG GYERMEKET NEVELŐ ASSZONY EGY TÍZMILLIÓS HITELLEL A NYAKÁN MARADT MAGÁRA.

A balesetben elhunyt pár eddig besegített a gyermek felügyeletébe, ápolásába is, hogy az anya négyórás állásban dolgozni tudjon. Most azonban az egyik pillanatról a másikra minden támasz nélkül maradt.

A Pirates Family MC egyik alapító tagja, Holler Attila, alias Süni a történtek után úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy amiben csak tudják, támogatják a gyászolókat, így a temetés költségét átvállalták, és állják az ügyvédi költségeket is. Azonban azt is elmondta, hogy

A BETEG GYERMEKET NEVELŐ ASSZONY ANNYIRA NEHÉZ HELYZETBE KERÜLT, AMELYNEK MEGOLDÁSÁHOZ MÁR NEM ELEGENDŐ, AMIT ŐK MAGUK NYÚJTANI TUDNAK.

A házon, amelyben élnek, nagyon súlyos hitel van, miközben a családnak várhatóan gyakorlatilag nem lesz bevétele. Az elhunytak barátja attól is tart, hogy még a biztosító sem fizet majd, ha esetleg a vétkes sofőr járművének kötelező biztosítása nem volt rendezve.

A FOKTŐI KALÓZ MOTOROSOK AZZAL IGYEKEZNEK SEGÍTENI, HOGY E HÉT SZOMBATON, NOVEMBER 7-ÉN JÓTÉKONYSÁGI EMLÉKESTRE VÁRJÁK KLUBHÁZUKBA AZ E CÉLRA ADAKOZNI VÁGYÓKAT.

Aki a rendezvényen nem tud részt venni, de segíteni szeretne a nehéz helyzetbe került családnak, a motoros pár után marat árváknak, az az alábbi számlaszámon teheti meg:

Fekete Horgony Motoros Klub
OTP 11732040-20041425

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK