2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Konferencia a víz világnapján – Sokéves hagyomány szerint találkozott újra Kalocsán a víziközműves szakma

Konferencia a víz világnapján – Sokéves hagyomány szerint találkozott újra Kalocsán a víziközműves szakma
Illés György Cinó  |  2024. 03. 24., 10:40

Március 22. a víz világnapja – ebből az alkalomból régi hagyományát követve szervezett konferenciát a Kiskunvíz Kft. a világnap előtti napon, 21-én, csütörtökön délelőtt 10 órai kezdettel. A szakmai nap keretében a köszöntőket követően négy szakmai előadást hallhattak a Kft. és a szomszédos víziközmű szolgáltató vállalatok szakemberei.

A víz világnapja alkalmából a 2022-ben a Kft. szemléletformáló programot is tartott a kalocsai diákok számára, míg a Városházán pedig a mostanihoz hasonló szakmai fórumot szerveztek, ahogyan tavaly is – ezekről szintén tudósítottunk.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

A szakmai fórum előtt, reggel fél tíz órai kezdettel a Városháza kis házasságkötő termében dr. Filvig Géza polgármester, Font Sándor országgyűlési képviselő, Mátyus Zoltán, a Kiskunsági Víziközmű Kft. ügyvezetője, valamint Volencsik Zsolt, a Nemzeti Víziközmű Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót városunk víziközmű vagyonának a Magyar Állam részére történő átadásáról és működtetéséről, valamint a 2024-ben Kalocsán tervezett víziközmű rekonstrukciókról – erről önálló cikkben számolunk be.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Az ugyanaznap délutáni testületi ülésen pedig a PIP Kft. illetékeseinek tájékoztatását hallgatta meg a képviselők a városunkban tervezett, a Paks 2. beruházáshoz kapcsolódó víziközmű beruházásokról.

A délelőtti szakmai fórumon Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntője, valamint Szigeti Attilának, a Kiskunvíz Kft. műszaki vezetőjének mint házgazdának a programismertetője után először Wunderlich István, a Duna Aszfalt Zrt. projektvezetője a Kalocsa-Paks Duna-híd építési munkáit mutatta be.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

A híd építése célegyenesben van, már a hordót is átgurították rajta az építők.

A továbbiakban Meizl Zita, a Bácsvíz Zrt. HR és kommunikációs vezetője „Megengedheted magadnak” címmel tartott előadást.
Csapó Sándor, az IT Labor Kft. ügyvezető igazgatója az automatizált energetikai kontrolling rendszer bevezetésének lehetőségeit ismertette.
A záró előadásban Szombati Mirtill, a Kiskunvíz Kft. szennyvíztelep-vezetője az új csengődi szennyvíztisztító telepet mutatta be, megosztva a szakmabeliekkel az üzemeltetési tapasztalatokat.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Az előadások után közös ebéd, majd kötetlen eszmecsere következett a résztvevők között a vízi közművek üzemeltetésének, fenntartásának és fejlesztésének, általánosságban az ivóvízellátás, illetve a szennyvíz és a csapadékvíz kezelésének aktuális kérdéseiről.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK