2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Új lendülettel folyik a Szentháromság tér rekonstrukciója – Még az esti órákban is dolgoznak

Zsiga Ferenc  |  2018. 11. 13., 09:05

Kicsit rácáfol az ígéretre, hogy a közeljövőben látványos eredményt senki ne várjon a Szentháromság – tér rekonstrukciójával kapcsolatban, de ezt senki nem veszi zokon. A végeredményt, a végleges burkolat elhelyezését tekintve talán valóban nem látványos, ami a téren az október 31-i érseki sajtótájékoztató óta folyik, de az elmúlt három hónap nyugalmi állapotához képest mégis csak az.

Amint azt korábbi és tegnap készült felvételeink is igazolják, közel két hete jelentős erők, elsősorban földmunka gépek, szállító járművek, betonmixer teherautók, kézi tömörítő gépeket használó munkások dolgoznak szakadatlanul, a munkát még az esti órákban is végzik.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
November 12-én így nézett ki a Szentháromság tér
Forrás: Zsiga Ferenc

Ez megfelel annak a dr. Bábel Balázs érsek által tett bejelentésnek, hogy Vörös Mártának, az érsekség főépítészének sajnálatos balesetből történő, közel három hónapig tartó fölépülése után folytatódik a tér rekonstrukciójának fizikai megvalósítása.

Amint azt Vörös Márta, a érsekség főépítésze megerősítette: a fizikai megvalósítás jelenlegi szakaszában  a régészettel érintett területek, templom előtti térszakasz zúzottkővel való helyreállítása folyik, valamint készülnek azok a tervek, amelyeket a tér jövőbeni arculatát tekintve a közterület tulajdonosának, az önkormányzatnak kell jóváhagynia.

Kalocsán egyházi épületben talán még soha nem volt annyira kritikus hangvételű nyilvános esemény, mint amit ma (szerdán) a Szentháromság térrel kapcsolatban tartottak.
bővebben ...

Mint emlékezetes, Vörös Márta, az érsekség főépítésze korábban a Szentháromság térrel kapcsolatban kifejtette: a tér nem csak a főszékesegyház, Astriceum Érseki Múzeum, volt Hotel Kalocsa épületét foglalja magába,ez a térnek csak egy része. Maga a Szentháromság tér teljes egészében a Katona István ház, a Nagyszeminárium, a Hotel épülete, a Kanonokház, a túloldalon a katolikus óvoda által határolt terület.

Ennek a nagy területnek csak a mintegy egyharmadát érintik a már részben befejezett ásatási munkálatok, amelyek az érseki kastélytól a főszékesegyház bejáratáig tartó, bakhátas téglajárda felszedése után azon a részen is folytatódnak. Először a főszékesegyház főbejárata előtti terület kaphatja majd meg a végleges térburkolatot.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints! 

A négyoldalas szórólapért kattints a képre!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés