2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Újra itt a Kalocsai Borbarátok Találkozója! – Még lehet nevezni, akinek van otthon jóféle „hazai”

Újra itt a Kalocsai Borbarátok Találkozója! – Még lehet nevezni, akinek van otthon jóféle „hazai”
Illés György Cinó  |  2020. 02. 23., 09:30

Még lehet jelentkezni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Kalocsai Borbarátok Találkozójára! Fejenként legföljebb két mintát lehet a versenyre benevezni. A résztvevők a borminősítésből is kiveszik a részüket, és a borkóstolás után finom vacsora is várja őket.

Jövő hétvégén immár nyolcadik alkalommal tartják meg a Kalocsai Borbarátok Találkozóját, amelyen a városunkban tevékenykedő műkedvelő borászok évről évre bemutatják egymásnak az évi termésük legjavát, hogy szakavatott zsűri bevonásával kiválaszthassák a legjobban sikerült nedűket, és készítőik a szép teljesítményekért megfelelő elismerésben is részesülhessenek.

A BORBÍRÁLAT VAKON TÖRTÉNIK, ÉS NEMCSAK A SZAKEMBEREK ALKOTTA ZSŰRI AKARATA ÉRVÉNYESÜL, HANEM MINDEN RÉSZTVEVŐ IS PONTOZZA A BOROKAT, ÍGY A SZAKMAI SZEMPONTOK ÉS A KÖZÍZLÉS IS MEGNYILVÁNUL AZ EREDMÉNYEKBEN.

A rendezvényről már több alkalommal hírt adtunk, legutóbb az ötödik találkozóról, amelyet 2016 decemberében tartottak meg.
Ugyanígy az előző év végén tartották a negyedik alkalmat is, azonban később úgy döntöttek az immár hagyományosnak tekinthető rendezvény kezdeményezői, hogy a kései szüretelésű szőlőkből készült borok is már tisztult állapotban, megnyugodva kerülhessenek pohárba, inkább a következő év elejére időzítik az alkalmat, ezért az utóbbi két évben már februárra tolódott a találkozó időpontja.

EBBEN AZ ÉVBEN JÖVŐ HÉTVÉGÉN, FEBRUÁR 29-ÉN SZOMBATON TARTJÁK MEG A KALOCSAI BORBARÁTOK TALÁLKOZÓJÁT, AMELYRE MÉG JELENLEG IS LEHET NEVEZNI.

A találkozót idén is a szokott helyszínen, a Kalocsai Paprikakutató Állomás ebédlőjében tartják meg.

NEM KIFEJEZETT ÚJBORVERSENYRŐL VAN SZÓ, TEHÁT ÉRETTEBB NEDŰKKEL, SZÉP ÓBOROKKAL IS BÁTRAN LEHET NEVEZNI,

bár a tapasztalat az, hogy inkább a legutóbbi szüretből származó nedűk kerülnek asztalra, esetleg az előző éviek, mivel tudjuk, hogy a mi vidékünk kevésbé kedvez a hosszúérlelésű borok készítésének.

A versenyre egyébként az előző évek mezőnye lelkesen visszajár, de szívesen látják az újólag csatlakozókat is, szóval, aki még nem mutatkozott be a kalocsai borkedvelők előtt termékeivel, azok most bátran előállhat, és ha egyből dicsőséget nem is sikerül aratnia, bár ez sem kizárt, de visszajelzést a termékek élvezeti értékéről, valamint hozzáértők útmutatását arról, hogy hogyan tovább e nemes hobbi terén, mindenképpen kaphat minden résztvevő.

A nevezési díj fejenként 1500 forint, amiért cserébe két mintával lehet nevezni a borversenyre.
A díj magában foglalja a borminősítő kóstoló utáni vacsora árát, valamint a benevezett tételek minősítésének díját is, függetlenül attól, hogy egy, vagy két mintával jelentkeznek a versenyre.


Telefonos egyeztetést követően a mintákat jövő csütörtökön és pénteken lehet leadni munkaidőben az Obermayer tér 9. szám alatti helyszínen, a buszmegállóval a Miskei úton átellenben.

JELENTKEZNI, ILLETVE TOVÁBBI INFORMÁCIÓT KÉRNI A HELYET ADÓ LÉTESÍTMÉNY VEZETŐJÉTŐL, GÁLL TIBORTÓL LEHET A 70/4918964-ES TELEFONSZÁMON.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>
2024. 04. 04., 19:16
Javasoljon olyan helyszíneket, ahol a rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tartson 2024. április 19-én. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK