2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Újra itt a Kalocsai Borbarátok Találkozója! – Még lehet nevezni, akinek van otthon jóféle „hazai”

Újra itt a Kalocsai Borbarátok Találkozója! – Még lehet nevezni, akinek van otthon jóféle „hazai”
Illés György Cinó  |  2020. 02. 23., 09:30

Még lehet jelentkezni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Kalocsai Borbarátok Találkozójára! Fejenként legföljebb két mintát lehet a versenyre benevezni. A résztvevők a borminősítésből is kiveszik a részüket, és a borkóstolás után finom vacsora is várja őket.

Jövő hétvégén immár nyolcadik alkalommal tartják meg a Kalocsai Borbarátok Találkozóját, amelyen a városunkban tevékenykedő műkedvelő borászok évről évre bemutatják egymásnak az évi termésük legjavát, hogy szakavatott zsűri bevonásával kiválaszthassák a legjobban sikerült nedűket, és készítőik a szép teljesítményekért megfelelő elismerésben is részesülhessenek.

A BORBÍRÁLAT VAKON TÖRTÉNIK, ÉS NEMCSAK A SZAKEMBEREK ALKOTTA ZSŰRI AKARATA ÉRVÉNYESÜL, HANEM MINDEN RÉSZTVEVŐ IS PONTOZZA A BOROKAT, ÍGY A SZAKMAI SZEMPONTOK ÉS A KÖZÍZLÉS IS MEGNYILVÁNUL AZ EREDMÉNYEKBEN.

A rendezvényről már több alkalommal hírt adtunk, legutóbb az ötödik találkozóról, amelyet 2016 decemberében tartottak meg.
Ugyanígy az előző év végén tartották a negyedik alkalmat is, azonban később úgy döntöttek az immár hagyományosnak tekinthető rendezvény kezdeményezői, hogy a kései szüretelésű szőlőkből készült borok is már tisztult állapotban, megnyugodva kerülhessenek pohárba, inkább a következő év elejére időzítik az alkalmat, ezért az utóbbi két évben már februárra tolódott a találkozó időpontja.

EBBEN AZ ÉVBEN JÖVŐ HÉTVÉGÉN, FEBRUÁR 29-ÉN SZOMBATON TARTJÁK MEG A KALOCSAI BORBARÁTOK TALÁLKOZÓJÁT, AMELYRE MÉG JELENLEG IS LEHET NEVEZNI.

A találkozót idén is a szokott helyszínen, a Kalocsai Paprikakutató Állomás ebédlőjében tartják meg.

NEM KIFEJEZETT ÚJBORVERSENYRŐL VAN SZÓ, TEHÁT ÉRETTEBB NEDŰKKEL, SZÉP ÓBOROKKAL IS BÁTRAN LEHET NEVEZNI,

bár a tapasztalat az, hogy inkább a legutóbbi szüretből származó nedűk kerülnek asztalra, esetleg az előző éviek, mivel tudjuk, hogy a mi vidékünk kevésbé kedvez a hosszúérlelésű borok készítésének.

A versenyre egyébként az előző évek mezőnye lelkesen visszajár, de szívesen látják az újólag csatlakozókat is, szóval, aki még nem mutatkozott be a kalocsai borkedvelők előtt termékeivel, azok most bátran előállhat, és ha egyből dicsőséget nem is sikerül aratnia, bár ez sem kizárt, de visszajelzést a termékek élvezeti értékéről, valamint hozzáértők útmutatását arról, hogy hogyan tovább e nemes hobbi terén, mindenképpen kaphat minden résztvevő.

A nevezési díj fejenként 1500 forint, amiért cserébe két mintával lehet nevezni a borversenyre.
A díj magában foglalja a borminősítő kóstoló utáni vacsora árát, valamint a benevezett tételek minősítésének díját is, függetlenül attól, hogy egy, vagy két mintával jelentkeznek a versenyre.


Telefonos egyeztetést követően a mintákat jövő csütörtökön és pénteken lehet leadni munkaidőben az Obermayer tér 9. szám alatti helyszínen, a buszmegállóval a Miskei úton átellenben.

JELENTKEZNI, ILLETVE TOVÁBBI INFORMÁCIÓT KÉRNI A HELYET ADÓ LÉTESÍTMÉNY VEZETŐJÉTŐL, GÁLL TIBORTÓL LEHET A 70/4918964-ES TELEFONSZÁMON.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 01., 18:49
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.
2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>