2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Újra itt a Kalocsai Borbarátok Találkozója! – Még lehet nevezni, akinek van otthon jóféle „hazai”

Újra itt a Kalocsai Borbarátok Találkozója! – Még lehet nevezni, akinek van otthon jóféle „hazai”
Illés György Cinó  |  2020. 02. 23., 09:30

Még lehet jelentkezni a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Kalocsai Borbarátok Találkozójára! Fejenként legföljebb két mintát lehet a versenyre benevezni. A résztvevők a borminősítésből is kiveszik a részüket, és a borkóstolás után finom vacsora is várja őket.

Jövő hétvégén immár nyolcadik alkalommal tartják meg a Kalocsai Borbarátok Találkozóját, amelyen a városunkban tevékenykedő műkedvelő borászok évről évre bemutatják egymásnak az évi termésük legjavát, hogy szakavatott zsűri bevonásával kiválaszthassák a legjobban sikerült nedűket, és készítőik a szép teljesítményekért megfelelő elismerésben is részesülhessenek.

A BORBÍRÁLAT VAKON TÖRTÉNIK, ÉS NEMCSAK A SZAKEMBEREK ALKOTTA ZSŰRI AKARATA ÉRVÉNYESÜL, HANEM MINDEN RÉSZTVEVŐ IS PONTOZZA A BOROKAT, ÍGY A SZAKMAI SZEMPONTOK ÉS A KÖZÍZLÉS IS MEGNYILVÁNUL AZ EREDMÉNYEKBEN.

A rendezvényről már több alkalommal hírt adtunk, legutóbb az ötödik találkozóról, amelyet 2016 decemberében tartottak meg.
Ugyanígy az előző év végén tartották a negyedik alkalmat is, azonban később úgy döntöttek az immár hagyományosnak tekinthető rendezvény kezdeményezői, hogy a kései szüretelésű szőlőkből készült borok is már tisztult állapotban, megnyugodva kerülhessenek pohárba, inkább a következő év elejére időzítik az alkalmat, ezért az utóbbi két évben már februárra tolódott a találkozó időpontja.

EBBEN AZ ÉVBEN JÖVŐ HÉTVÉGÉN, FEBRUÁR 29-ÉN SZOMBATON TARTJÁK MEG A KALOCSAI BORBARÁTOK TALÁLKOZÓJÁT, AMELYRE MÉG JELENLEG IS LEHET NEVEZNI.

A találkozót idén is a szokott helyszínen, a Kalocsai Paprikakutató Állomás ebédlőjében tartják meg.

NEM KIFEJEZETT ÚJBORVERSENYRŐL VAN SZÓ, TEHÁT ÉRETTEBB NEDŰKKEL, SZÉP ÓBOROKKAL IS BÁTRAN LEHET NEVEZNI,

bár a tapasztalat az, hogy inkább a legutóbbi szüretből származó nedűk kerülnek asztalra, esetleg az előző éviek, mivel tudjuk, hogy a mi vidékünk kevésbé kedvez a hosszúérlelésű borok készítésének.

A versenyre egyébként az előző évek mezőnye lelkesen visszajár, de szívesen látják az újólag csatlakozókat is, szóval, aki még nem mutatkozott be a kalocsai borkedvelők előtt termékeivel, azok most bátran előállhat, és ha egyből dicsőséget nem is sikerül aratnia, bár ez sem kizárt, de visszajelzést a termékek élvezeti értékéről, valamint hozzáértők útmutatását arról, hogy hogyan tovább e nemes hobbi terén, mindenképpen kaphat minden résztvevő.

A nevezési díj fejenként 1500 forint, amiért cserébe két mintával lehet nevezni a borversenyre.
A díj magában foglalja a borminősítő kóstoló utáni vacsora árát, valamint a benevezett tételek minősítésének díját is, függetlenül attól, hogy egy, vagy két mintával jelentkeznek a versenyre.


Telefonos egyeztetést követően a mintákat jövő csütörtökön és pénteken lehet leadni munkaidőben az Obermayer tér 9. szám alatti helyszínen, a buszmegállóval a Miskei úton átellenben.

JELENTKEZNI, ILLETVE TOVÁBBI INFORMÁCIÓT KÉRNI A HELYET ADÓ LÉTESÍTMÉNY VEZETŐJÉTŐL, GÁLL TIBORTÓL LEHET A 70/4918964-ES TELEFONSZÁMON.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei