2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zászlóátadás – Betlen Zsolt a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság új parancsnoka

Illés György Cinó  |  2018. 06. 22., 15:20

Őrségváltás történt a Kalocsai Tűzoltó-parancsnokság élén: Istella Zsoltot Betlen Zsolt váltja. A Katasztrófavédelem megyei szervezetében történt személyi változásokat dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója jelentette be a tegnap, csütörtök délelőtt tíz órakor kezdődött, ünnepélyes állománygyűlés keretében a kalocsai tűzoltóállomáson.

A Katasztrófavédelem megyei igazgatója a kalocsai lánglovagok új gépjárműfecskendőjének átadása végett érkezett városunkba. Az alkalomra rendezett ünnepélyes állománygyűlés adta alkalmat azonban arra is kihasználta, hogy személyi változásokat jelentsen be a Katasztrófavédelem megyei szervezetében, különös tekintettel azoknak városunkat is érintő jellegére:
Más, fontos beosztásba áthelyezték Istella Zsolt eddigi kalocsai tűzoltóparancsnokot, ezzel egyidejűleg, vagyis 2018. június 16-ai hatállyal

A KATASZTRÓFAVÉDELEM MEGYEI IGAZGATÓJA BETLEN ZSOLT eddigi parancsnokhelyettesT NEVEZTE KI A KALOCSAI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG PARANCSNOKI TISZTÉRE.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A változásokat az igazgató megbízásából Kardosné Magony Mária jelentette be, aki még egy további kinevezést is ismertetett: 2018. június 21-ei hatállyal.

VÉN DÁNIEL TŰZOLTÓSZÁZADOST A KALOCSAI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG PARANCSNOK-HELYETTESI BEOSZTÁSÁBA NEVEZTÉK KI.

A kinevezések bejelentése után a csapatzászló ünnepélyes átadása- átvétele következett, majd a távozó és az újólag kinevezett tűzoltóparancsnok, illetve az őket kinevező Farkasinszki Lóránt ünnepi beszédei következtek.

A Tizenharmadik…

Székfoglaló beszédében Betlen Zsolt először is megköszönte a Katasztrófavédelem megyei igazgatójának, hogy a megüresedő parancsnoki hely betöltésére az ő személyét találta alkalmasnak, és megköszönte a biztatást, támogatást, amit környezetétől kapott.

Amikor tavaly először szóba került a személyi változás ügye, akkor meglepetésként érte, és némi fenntartással is fogadta – idézte föl az új parancsnok, aki nagy megtiszteltetésként értékelte, hogy Simig Rezső nyomába léphet, aki által 1872-ben megkezdett utat folytathatja Kalocsa sorban a 13 tűzoltó parancsnokaként.
Hozzáfűzte:

NEM BABONÁS…


Forrás: Illés György / KALOhírek

A parancsnok visszaemlékezett, hogy 1994-ben, amikor felszerelt, az akkori parancsnok Kunsági Ferenc azt mondta:

Ne felejtsd el: a tűzoltó mindig segít! Betlen Zsolt azóta is ehhez tartja magát, ez az az elv, amivel azonosulni tud.

Ez az, ami a tűzoltó hivatást jelenti: mindenkinek igyekeznek segíteni, segítő kezet nyújtani a bajban. ’94-ben, persze, még nem gondolta, hogy ebben a székben fog ülni majd – tekintett vissza Betlen Zsolt, aki a székről megjegyezte, hogy fizikai értelemben is ugyanaz a szék, mivel a bútorzatot nem cserélték ki az eltelt idő alatt.

Arra is visszaemlékezett az új kalocsai parancsnok, hogy

KEZDŐKÉNT ÖTÖDMAGÁVAL LÉPETT HIVATÁSOS SZOLGÁLATBA, ÉS AZÓTA IS KÜLÖNBÖZŐ BEOSZTÁSOKBAN, DE MINDNYÁJAN A TŰZOLTÓ PÁLYÁN MARADTAK, ÉLETHIVATÁSUKNAK TEKINTVE EZT A PÁLYÁT.

Büszkén mondta el, hogy az eddigi szolgálati idejét mindvégig a Kalocsai Tűzoltó-kapitányság kötelékében töltötte, bár sok alkalommal – például árvízi helyzeteknél – máshol is segédkezett.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az új parancsnok elmondta: a kalocsai tűzoltóságot az Istella Zsolt által megkezdett úton kívánja továbbvinni, főleg két dolgot szem előtt tartva:
Az egyik a működési területén élő polgárok elégedettsége, hogy mindenki érezze, hogy a bajban bármikor a segítségére sietnek, és az adóforintokból a tűzoltóság működtetésére fordított pénz így megtérül.
A másik az ifjúság nevelése. Betlen hangot adott abbéli meggyőződésének, hogy az általános és középiskolás korú fiatalokat még meg lehet szólítani, jó példával, mintaadással követendő magatartásformákat lehet kialakítani náluk, míg felnőtt korban ez már nehezebb feladat.

A parancsnok kiemelte a munkájukhoz szükséges technikai feltételek megteremtésének fontosságát is, hiszen ez az alapja az eredményességnek. Ezért külön örömként említette Betlen Zsolt azt, hogy személycserékhez kapcsolódó protokolláris lépéseket követően ő mutathatta be a kalocsai tűzoltóság új gépjárműfecskendőjét.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Azonban a tárgyak mögé a lélek is kell: az akaratot, szándékot és a kitűzött célokat csak közös erővel, összefogással lehet megvalósítani – foglalta össze a tűzoltói munka lényegét a tisztségét elfoglaló kalocsai tűzoltóparancsnok.

A TŰZOLTÓSÁG, KATASZTRÓFAVÉDELEM MUNKÁJA TECHNIKAI SPORT

– ezt emelte ki többek közt Farkasinszki Lóránt, a Katasztrófavédelem Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója is a székfoglalót követően elmondott beszédében, mondván, akkor tudnak hatékonyan dolgozni, ha a műszaki feltételek adottak. Ezért is tartotta fontos lépésnek az ünnepség végén az új eszköz átadását.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Farkasinszki Lóránt a Kalocsai Tűzoltó-kapitányság állományát jellemezve azt emelte, ki hogy városunk lánglovagjai érdeklődőek, nyitottak minden újdonság iránt, és kellőképpen kritikusak is, észrevételeiket pedig nagyon jól tudják hasznosítani, akár a most használatba vett eszköz további fejlesztése során is.

A MEGYEI IGAZGATÓ HANGSÚLYOZTA: MIND A LEKÖSZÖNŐ MIND A HIVATALÁT FELVEVŐ TŰZOLTÓPARANCSNOK MAXIMÁLISAN ÉLVEZI A BIZALMÁT.

Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a 13-as szám szerencsét hoz majd, és folytatódik a Kalocsai Tűzoltó-parancsnokságon a megkezdett ígéretes munka, végül mindenkinek jó munkát kívánt, és a társszervek támogatását kérte a tűzoltóság feladatainak további eredményes ellátásához.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK