2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Zászlóátadás – Betlen Zsolt a Kalocsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság új parancsnoka

Illés György Cinó  |  2018. 06. 22., 15:20

Őrségváltás történt a Kalocsai Tűzoltó-parancsnokság élén: Istella Zsoltot Betlen Zsolt váltja. A Katasztrófavédelem megyei szervezetében történt személyi változásokat dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója jelentette be a tegnap, csütörtök délelőtt tíz órakor kezdődött, ünnepélyes állománygyűlés keretében a kalocsai tűzoltóállomáson.

A Katasztrófavédelem megyei igazgatója a kalocsai lánglovagok új gépjárműfecskendőjének átadása végett érkezett városunkba. Az alkalomra rendezett ünnepélyes állománygyűlés adta alkalmat azonban arra is kihasználta, hogy személyi változásokat jelentsen be a Katasztrófavédelem megyei szervezetében, különös tekintettel azoknak városunkat is érintő jellegére:
Más, fontos beosztásba áthelyezték Istella Zsolt eddigi kalocsai tűzoltóparancsnokot, ezzel egyidejűleg, vagyis 2018. június 16-ai hatállyal

A KATASZTRÓFAVÉDELEM MEGYEI IGAZGATÓJA BETLEN ZSOLT eddigi parancsnokhelyettesT NEVEZTE KI A KALOCSAI HIVATÁSOS TŰZOLTÓ-PARANCSNOKSÁG PARANCSNOKI TISZTÉRE.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A változásokat az igazgató megbízásából Kardosné Magony Mária jelentette be, aki még egy további kinevezést is ismertetett: 2018. június 21-ei hatállyal.

VÉN DÁNIEL TŰZOLTÓSZÁZADOST A KALOCSAI HIVATÁSOS TŰZOLTÓPARANCSNOKSÁG PARANCSNOK-HELYETTESI BEOSZTÁSÁBA NEVEZTÉK KI.

A kinevezések bejelentése után a csapatzászló ünnepélyes átadása- átvétele következett, majd a távozó és az újólag kinevezett tűzoltóparancsnok, illetve az őket kinevező Farkasinszki Lóránt ünnepi beszédei következtek.

A Tizenharmadik…

Székfoglaló beszédében Betlen Zsolt először is megköszönte a Katasztrófavédelem megyei igazgatójának, hogy a megüresedő parancsnoki hely betöltésére az ő személyét találta alkalmasnak, és megköszönte a biztatást, támogatást, amit környezetétől kapott.

Amikor tavaly először szóba került a személyi változás ügye, akkor meglepetésként érte, és némi fenntartással is fogadta – idézte föl az új parancsnok, aki nagy megtiszteltetésként értékelte, hogy Simig Rezső nyomába léphet, aki által 1872-ben megkezdett utat folytathatja Kalocsa sorban a 13 tűzoltó parancsnokaként.
Hozzáfűzte:

NEM BABONÁS…


Forrás: Illés György / KALOhírek

A parancsnok visszaemlékezett, hogy 1994-ben, amikor felszerelt, az akkori parancsnok Kunsági Ferenc azt mondta:

Ne felejtsd el: a tűzoltó mindig segít! Betlen Zsolt azóta is ehhez tartja magát, ez az az elv, amivel azonosulni tud.

Ez az, ami a tűzoltó hivatást jelenti: mindenkinek igyekeznek segíteni, segítő kezet nyújtani a bajban. ’94-ben, persze, még nem gondolta, hogy ebben a székben fog ülni majd – tekintett vissza Betlen Zsolt, aki a székről megjegyezte, hogy fizikai értelemben is ugyanaz a szék, mivel a bútorzatot nem cserélték ki az eltelt idő alatt.

Arra is visszaemlékezett az új kalocsai parancsnok, hogy

KEZDŐKÉNT ÖTÖDMAGÁVAL LÉPETT HIVATÁSOS SZOLGÁLATBA, ÉS AZÓTA IS KÜLÖNBÖZŐ BEOSZTÁSOKBAN, DE MINDNYÁJAN A TŰZOLTÓ PÁLYÁN MARADTAK, ÉLETHIVATÁSUKNAK TEKINTVE EZT A PÁLYÁT.

Büszkén mondta el, hogy az eddigi szolgálati idejét mindvégig a Kalocsai Tűzoltó-kapitányság kötelékében töltötte, bár sok alkalommal – például árvízi helyzeteknél – máshol is segédkezett.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az új parancsnok elmondta: a kalocsai tűzoltóságot az Istella Zsolt által megkezdett úton kívánja továbbvinni, főleg két dolgot szem előtt tartva:
Az egyik a működési területén élő polgárok elégedettsége, hogy mindenki érezze, hogy a bajban bármikor a segítségére sietnek, és az adóforintokból a tűzoltóság működtetésére fordított pénz így megtérül.
A másik az ifjúság nevelése. Betlen hangot adott abbéli meggyőződésének, hogy az általános és középiskolás korú fiatalokat még meg lehet szólítani, jó példával, mintaadással követendő magatartásformákat lehet kialakítani náluk, míg felnőtt korban ez már nehezebb feladat.

A parancsnok kiemelte a munkájukhoz szükséges technikai feltételek megteremtésének fontosságát is, hiszen ez az alapja az eredményességnek. Ezért külön örömként említette Betlen Zsolt azt, hogy személycserékhez kapcsolódó protokolláris lépéseket követően ő mutathatta be a kalocsai tűzoltóság új gépjárműfecskendőjét.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Azonban a tárgyak mögé a lélek is kell: az akaratot, szándékot és a kitűzött célokat csak közös erővel, összefogással lehet megvalósítani – foglalta össze a tűzoltói munka lényegét a tisztségét elfoglaló kalocsai tűzoltóparancsnok.

A TŰZOLTÓSÁG, KATASZTRÓFAVÉDELEM MUNKÁJA TECHNIKAI SPORT

– ezt emelte ki többek közt Farkasinszki Lóránt, a Katasztrófavédelem Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója is a székfoglalót követően elmondott beszédében, mondván, akkor tudnak hatékonyan dolgozni, ha a műszaki feltételek adottak. Ezért is tartotta fontos lépésnek az ünnepség végén az új eszköz átadását.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Farkasinszki Lóránt a Kalocsai Tűzoltó-kapitányság állományát jellemezve azt emelte, ki hogy városunk lánglovagjai érdeklődőek, nyitottak minden újdonság iránt, és kellőképpen kritikusak is, észrevételeiket pedig nagyon jól tudják hasznosítani, akár a most használatba vett eszköz további fejlesztése során is.

A MEGYEI IGAZGATÓ HANGSÚLYOZTA: MIND A LEKÖSZÖNŐ MIND A HIVATALÁT FELVEVŐ TŰZOLTÓPARANCSNOK MAXIMÁLISAN ÉLVEZI A BIZALMÁT.

Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a 13-as szám szerencsét hoz majd, és folytatódik a Kalocsai Tűzoltó-parancsnokságon a megkezdett ígéretes munka, végül mindenkinek jó munkát kívánt, és a társszervek támogatását kérte a tűzoltóság feladatainak további eredményes ellátásához.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK