2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Istella Zsolt Baján folytatja – Térségünkben fölértékelődik az iparbiztonság ügye

Illés György Cinó  |  2018. 06. 24., 17:03

Őrségváltás történt a Kalocsai Tűzoltó-parancsnokság élén: Istella Zsoltot az eddigi kalocsai tűzoltóparancsnok-helyettes, Betlen Zsolt váltja. A Katasztrófavédelem megyei szervezetében történt személyi változásokat dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója jelentette be a tegnap, csütörtök délelőtt tíz órakor kezdődött, ünnepélyes állománygyűlés keretében a kalocsai tűzoltóállomáson.

A Katasztrófavédelem megyei igazgatója a kalocsai lánglovagok új gépjárműfecskendőjének átadása alkalmából látogatott városunkba. Az új eszköz fogadtatására rendezett ünnepélyes állománygyűlést az igazgató arra is kihasználta, hogy személyi változásokat jelentsen be a Katasztrófavédelem megyei szervezetében.

Őrségváltás

A döntéseket Kardosné Magony Mária ismertette:

AZ IGAZGATÓ 2018. JÚNIUS 16-AI HATÁLLYAL – KÉRELMÉRE – ISTELLA ZSOLT TŰZOLTÓ ALEZREDES, EDDIGI KALOCSAI TŰZOLTÓPARANCSNOKOT A BAJAI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG IPARBIZTONSÁGI FELÜGYELŐI STÁTUSZÁBA NEVEZTE KI.

Megüresedő székét eddigi helyettese, Betlen Zsolt tűzoltó alezredes tölti be.
A csapatzászló átadása és átvétele után a leköszönő parancsnok is beszédet mondott.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Istella Zsolt élete legjobb döntésének nevezte, amikor 1999-ben beadta jelentkezését a tűzoltósághoz, ahol először tűzvédelmi előadóként, nagy odaadással végezte munkáját, az itt élő lakosság tűzbiztonságát szem előtt tartva.

A búcsúzó parancsnok kifejezte háláját elődeinek, elöljáróinak, akik segítették szakmai fejlődését.

Istella viszonylag fiatalon, 2007-ben lett tűzoltóparancsnok, és tíz és fél év parancsnoki szolgálat után bátran jelentette ki, hogy sikerült megfelelnie a kihívásnak.
Köszönetét fejezte ki utódjának, Bethlen Zsolt tűzoltó alezredesnek is, aki helyetteseként folyamatosan segítette munkáját, valamint az összes munkatársának, akikkel együtt dolgozott.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Elmondta: parancsnoksága idején nagyon jó és szoros munka kapcsolatot igyekeztek kialakítani a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, a honvédség, a mentőszolgálat szereivel, a helyi és környékbeli polgármesterekkel, illetve az egyházak vezetőivel.
A volt parancsnok mindenkinek megköszönte az együttműködést, amivel támogatta munkáját és hozzájárult ahhoz, hogy a feladatokat sikeresen tudták ellátni, majd kérte, hogy a továbbiakban is támogassák a kalocsai tűzoltóság tevékenységét.

Új küldetés: iparbiztonság


A továbbiakban új küldetésére tért rá, fölidézve, hogy a 2009-ben bekövetkezett szervezeti átalakítás új lehetőséget hozott számára is:

AZ IPARBIZTONSÁGI TERÜLETEN IS HOSSZÚ TÁVON SZERETNE MEGFELELNI MUNKÁLTATÓJA ÉS SAJÁT MAGA ELVÁRÁSAINAK.

Céljaként jelölte meg, hogy a fennhatósága alá tartozó területeken található veszélyes üzemekben a folyamatos ellenőrzéssel a kockázatok minimálisra csökkenjenek, illetve a vasúti, közúti, vízi úton történő veszélyesanyag-szállítások szabályainak szigorú betartásával is szavatolják az itt élők biztonságát.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Fölértékelődő szakterület

Később az új parancsnokhoz és iparbiztonsági felügyelőhöz az őket kinevező igazgató is szólt a Font Sándor országgyűlési képviselő, Kalocsa város és a környező települések polgármesterei, a járás és a társzervek képviselői, valamint a kalocsai tűzoltóállomány alkotta plénum előtt.

FARKASINSZKI LÓRÁNT VÁROSUNKAT ÉS KÖRNYÉKÉT AZ ALFÖLD EGYIK ÉKKÖVÉNEK NEVEZTE,

amely megérdemli a következő időszakban a remények szerint előtte álló fejlődést – mondta az igazgató, utalva az új Duna-híd építésére és az erőmű beruházás hatásaira.

UGYANAKKOR AZ IPAR FEJLŐDÉSE MELLETT ANNAK BIZTONSÁGI KOCKÁZATAIRA IS TEKINTETTEL KELL LENNI, CSAK ÍGY LEHET BIZTOSÍTANI A TÉRSÉG TÖRETLEN FEJLŐDÉSÉT.

Az ipari volumen növelésével, az áldásos hatásai mellett veszélyt is jelentő paksi erőműbővítéssel, a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel, illetve a mindezek által generált forgalomnövekedéssel és ipari élénküléssel megnövekedő kockázatok kezelése a katasztrófavédelem feladata,

AZ IPARBIZTONSÁGI SZAKTERÜLETNEK A JELENTŐSÉGE TÉRSÉGÜNKBEN VÁRHATÓAN NÖVEKEDNI FOG A KÖZELJÖVŐBEN.

Ezért is nevezte ki az iparbiztonság szakhatósági területére épp az eddigi kalocsai tűzoltóparancsnokot – mondta el a megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki a kinevezetteknek gratulált új tisztségükhöz, a következő időszakra pedig eredményes munkavégzést kívánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK