2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Istella Zsolt Baján folytatja – Térségünkben fölértékelődik az iparbiztonság ügye

Illés György Cinó  |  2018. 06. 24., 17:03

Őrségváltás történt a Kalocsai Tűzoltó-parancsnokság élén: Istella Zsoltot az eddigi kalocsai tűzoltóparancsnok-helyettes, Betlen Zsolt váltja. A Katasztrófavédelem megyei szervezetében történt személyi változásokat dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója jelentette be a tegnap, csütörtök délelőtt tíz órakor kezdődött, ünnepélyes állománygyűlés keretében a kalocsai tűzoltóállomáson.

A Katasztrófavédelem megyei igazgatója a kalocsai lánglovagok új gépjárműfecskendőjének átadása alkalmából látogatott városunkba. Az új eszköz fogadtatására rendezett ünnepélyes állománygyűlést az igazgató arra is kihasználta, hogy személyi változásokat jelentsen be a Katasztrófavédelem megyei szervezetében.

Őrségváltás

A döntéseket Kardosné Magony Mária ismertette:

AZ IGAZGATÓ 2018. JÚNIUS 16-AI HATÁLLYAL – KÉRELMÉRE – ISTELLA ZSOLT TŰZOLTÓ ALEZREDES, EDDIGI KALOCSAI TŰZOLTÓPARANCSNOKOT A BAJAI KATASZTRÓFAVÉDELMI KIRENDELTSÉG IPARBIZTONSÁGI FELÜGYELŐI STÁTUSZÁBA NEVEZTE KI.

Megüresedő székét eddigi helyettese, Betlen Zsolt tűzoltó alezredes tölti be.
A csapatzászló átadása és átvétele után a leköszönő parancsnok is beszédet mondott.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Istella Zsolt élete legjobb döntésének nevezte, amikor 1999-ben beadta jelentkezését a tűzoltósághoz, ahol először tűzvédelmi előadóként, nagy odaadással végezte munkáját, az itt élő lakosság tűzbiztonságát szem előtt tartva.

A búcsúzó parancsnok kifejezte háláját elődeinek, elöljáróinak, akik segítették szakmai fejlődését.

Istella viszonylag fiatalon, 2007-ben lett tűzoltóparancsnok, és tíz és fél év parancsnoki szolgálat után bátran jelentette ki, hogy sikerült megfelelnie a kihívásnak.
Köszönetét fejezte ki utódjának, Bethlen Zsolt tűzoltó alezredesnek is, aki helyetteseként folyamatosan segítette munkáját, valamint az összes munkatársának, akikkel együtt dolgozott.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Elmondta: parancsnoksága idején nagyon jó és szoros munka kapcsolatot igyekeztek kialakítani a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, a honvédség, a mentőszolgálat szereivel, a helyi és környékbeli polgármesterekkel, illetve az egyházak vezetőivel.
A volt parancsnok mindenkinek megköszönte az együttműködést, amivel támogatta munkáját és hozzájárult ahhoz, hogy a feladatokat sikeresen tudták ellátni, majd kérte, hogy a továbbiakban is támogassák a kalocsai tűzoltóság tevékenységét.

Új küldetés: iparbiztonság


A továbbiakban új küldetésére tért rá, fölidézve, hogy a 2009-ben bekövetkezett szervezeti átalakítás új lehetőséget hozott számára is:

AZ IPARBIZTONSÁGI TERÜLETEN IS HOSSZÚ TÁVON SZERETNE MEGFELELNI MUNKÁLTATÓJA ÉS SAJÁT MAGA ELVÁRÁSAINAK.

Céljaként jelölte meg, hogy a fennhatósága alá tartozó területeken található veszélyes üzemekben a folyamatos ellenőrzéssel a kockázatok minimálisra csökkenjenek, illetve a vasúti, közúti, vízi úton történő veszélyesanyag-szállítások szabályainak szigorú betartásával is szavatolják az itt élők biztonságát.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Fölértékelődő szakterület

Később az új parancsnokhoz és iparbiztonsági felügyelőhöz az őket kinevező igazgató is szólt a Font Sándor országgyűlési képviselő, Kalocsa város és a környező települések polgármesterei, a járás és a társzervek képviselői, valamint a kalocsai tűzoltóállomány alkotta plénum előtt.

FARKASINSZKI LÓRÁNT VÁROSUNKAT ÉS KÖRNYÉKÉT AZ ALFÖLD EGYIK ÉKKÖVÉNEK NEVEZTE,

amely megérdemli a következő időszakban a remények szerint előtte álló fejlődést – mondta az igazgató, utalva az új Duna-híd építésére és az erőmű beruházás hatásaira.

UGYANAKKOR AZ IPAR FEJLŐDÉSE MELLETT ANNAK BIZTONSÁGI KOCKÁZATAIRA IS TEKINTETTEL KELL LENNI, CSAK ÍGY LEHET BIZTOSÍTANI A TÉRSÉG TÖRETLEN FEJLŐDÉSÉT.

Az ipari volumen növelésével, az áldásos hatásai mellett veszélyt is jelentő paksi erőműbővítéssel, a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekkel, illetve a mindezek által generált forgalomnövekedéssel és ipari élénküléssel megnövekedő kockázatok kezelése a katasztrófavédelem feladata,

AZ IPARBIZTONSÁGI SZAKTERÜLETNEK A JELENTŐSÉGE TÉRSÉGÜNKBEN VÁRHATÓAN NÖVEKEDNI FOG A KÖZELJÖVŐBEN.

Ezért is nevezte ki az iparbiztonság szakhatósági területére épp az eddigi kalocsai tűzoltóparancsnokot – mondta el a megyei katasztrófavédelmi igazgató, aki a kinevezetteknek gratulált új tisztségükhöz, a következő időszakra pedig eredményes munkavégzést kívánt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés