2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Könnyűzene és „súlyos” irodalom – A KFT erősítette a Kék Madár Fesztivál összművészeti jellegét

Illés György Cinó  |  2023. 06. 07., 13:13

A KFT vasárnap délután négy órától megtartott, MVM-színpadi fellépésén a sétálóutcát megtöltő közönség együtt énekelte a jól ismert slágereket a zenekarral, amelynek tagjai – noha már a nyolcvanas évektől az élvonalhoz tartoznak – energikusan, fáradhatatlanul, tűzzel és szívvel nyomták végig a közel kétórás, monstre koncertjüket, amelyen az újabb szerzemények mellett a legnagyobb klasszikusok, köztük a Balatoni nyár és az Afrika is fölcsendült. Pihenésképpen – vagy fárasztásképp? – az egybegyűltek ízelítőt kaptak Laár András és Bornai Tibor költészetéből is.

Az 1981 óta aktív, népszerű együttes slágerein generációk nőttek föl, így kitűnő választásnak bizonyult a XXXI. Kék Madár Fesztivál vasárnap délutáni sztárvendégének épp ezt a zenekart hívni, hiszen így a közönség soraiban számos korosztály együtt szórakozhatott, közösen énekelve a jól ismert dalokat.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

A koncertet színesítette, egyben a Kék Madár Fesztivál összművészeti jellegét irodalmi vonulattal erősítette Bornai Tibor és Lahr András számos szavalata, akik saját költeményeiket adták elő.

Elhangzott többek közt Bornai Tibor Sorsvers című alkotása is, amely lakonikus végkicsengésében az élet sokak által megtapasztalt, nagy igazságára mutat rá:

Sorsvers

Az élet lottószelvénye a szív.
Ha kitöltjük – szeretettel – nyerni hív.
S míg a sors a szerencsével vív,
aki szívből él,
az élből szív.


[Forrás: Bornai Tibor / Facebook]

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Laár András is hozta a tőle megszokottat. A magyar abszurd költészet emblematikus alakja irodalmi munkássága legszebb gyöngyszemei közül adott elő néhányat.
Egyiket, a Nyúlnyálvers című költeményt videóra is vettük:

A koncert ráadásszáma előtt Lakatos György fesztiváligazgató örömmel köszöntötte az ekkor már négymilliót meghaladó bevétel hírét, ami a színpadra felszólított kitűzőárusok mellett, nem utolsó sorban az Anda Present támogatásának köszönhető, hiszen a cég ingyen készíti el a fesztivál fő bevételi forrását jelentő kitűzőket.

Amint az előző napi Sugarloaf koncerten, úgy a Kft. koncerten is forgalomba került egy egyedi kitűző, Bornai Tibor tervei alapján.

A KFT koncertje idején állt be az idei nézőcsúcs: a sétálóutca megtelt, nemcsak emberekkel, hanem jókedvvel is.
Ebben a csapatban azt szeretjük leginkább, hogy a könnyed szórakozás mellé tartalmas mondanivalót is közvetít. Az elmés dalszövegekből számos filozófiai mélységű bölcsesség sejlik elő az értő fülek tulajdonosai számára.
Az egyik dalból megtudhatjuk például:

Amit megeszel, az te leszel”Kukkantsanak bele videónkkal egy dalrészlet erejéig!


A rendezvény kiemelt támogatója az MVM Zrt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 25., 17:54
A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Még >>>
2023. 09. 25., 10:50
Csendháborítás miatt igyekezett a helyszínre a rendőr, de ott váratlan helyzettel szembesült. Azonnal cselekedett. Még >>>
2023. 09. 25., 10:21
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK