2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Poszeidón kegye kitartott – Jó idővel, jó hangulatban telt a Pirates Family MC kisebb eső keretezte motoros találkozója

Illés György Cinó  |  2018. 08. 28., 21:52

Az elviselhetetlen hőség és a mindent elmosó záporok, zivatarok Szküllája és Kharübdisze között, de minden baj nélkül, biztonságosan hajózott el a foktői Pirates Family MC idei szelidi motoros találkozója: az előző időszakot megkeserítő, elviselhetetlen hőséget eltakarította az első nap nyitókoncertjén hullott, frissítő eső, de az országon, így a környéken is végigsöprő viharok közt Poszeidón mindvégig a Fesztivál helyszíne fölött tartotta a védelmező kezét, mígnem az utolsó koncert vége felé újra némi égi áldást hintett, jelezve: eddig volt szerződtetve…

Amint már megírtuk: a fergetegesre sikerült nyitónapon is lényegében elkerülte a vihar Szelidet, miközben Kalocsán újra komoly károkat és közlekedési fennakadásokat okozott, ezúttal főleg a nagy mennyiségű, rövid idő alatt hullott eső.

A csütörtök esti vihar elkerülte Szelidet – Kegyeibe vette Poszeidón a kalózokat. A Pokolgép és a Country Road koncertjéről hoztunk egy kis videós ízelítőt vigaszul mindazoknak, akik lemaradtak.
bővebben ...

Jó időben, jó helyen

Így maradt ez a továbbiakban is: a nyitónapi frissítő esőcske után végig remek időben szórakozhattak azok, akik a meteorológusok fenyegetései dacára, vállalva a veszélyt csatlakoztak a foktői kalózokhoz a szelidi tópart örömteli megszállásában, bár az utolsó nap végén, éjféltájban ijesztgetett pár csepp eső, de nem volt vészes, nem is ijedt meg senki, amint az alábbi rövid videón is látszik:

KÉSŐBB A ZÁRÓ KONCERT UTOLSÓ NÓTÁI ALATT AZ IMMÁR KICSIT JOBBAN RÁEREDŐ ÉGI ÁLDÁS ISMÉT SEGÍTETT FELFRISSÜLNI AZ EKKORRA MÁR TARTALÉKAI VÉGÉHEZ KÖZELGŐ KÖZÖNSÉGNEK.

Képgaléria megtekintése (52 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezzel együtt is: a Szelidi motoros találkozó minden programelemét megtartották, mégpedig nagy sikerrel, a közönség kiváló körülmények közt, remekül szórakozott, pedig a Kalocsát újra telibe találó viharhoz  hasonló felhőszakadás akár le is húzhatta volna a rolót, már rögtön a nyitónap elején…

IGAZ, VALÓSZÍNŰLEG AZ ORSZÁGSZERTE ELŐRE JELZETT VIHAROS IDŐ ÉS A BEÍGÉRT NAGY MENNYISÉGŰ CSAPADÉK SOKAKAT TÁVOL TARTHATOTT,

hiszen a motorosok nem nagyon szeretik az esőt, így nehezebben indulnak el ilyen körülmények között az ország távolabbi vidékeiről mégoly csábító célpont felé. Ennek ellenére

MÉG A HATÁRON TÚLRÓL, KÜLFÖLDRŐL ÉS AZ ELCSATOLT TERÜLETEKRŐL IS ÉRKEZTEK RÉSZTVEVŐK SZÉP SZÁMMAL.

A helyszín remekül sikerült átrendezése révén elég nehéz felmérni a tömeg méreteit.
A korábbi nézőszám rekord valószínűleg a sok viharedzett kalóz cimbora ellenére sem dőlt meg, de mindvégig nagyon sokan voltak kíváncsiak a találkozó kínálatára, no, meg a régi, itt rendszeresen viszontlátott barátaikra.
Ebben a kis videóban megpróbáljuk érzékeltetni a rendezvény hangulatát:

Ezernyi látnivaló

Idén a vásárközpont szinte plázává bővült.
Aki érdekességekre vágyik, mégsem csak a vásározók pultjain kínált portékák közt találhat izgalmakat:
A tavalyi motoros találkozó alkalmával például gyűjtöttünk egy csomó fotót szép tetoválásokról, és azokból az idei rendezvényhez kapcsolódóan tetoválás-szépségversenyt is szerveztünk, közönség-szavazással, amelynek eredményeit ma tettük közzészívhez szóló videós üzenettel egybekötve.

EGY-EGY ILYEN MOTOROS TALÁLKOZÓ A TECHNIKA SZERELMESEINEK IS KÜLÖNLEGES CSEMEGÉT JELENT,

hiszen gyönyörű, csillogó-villogó motorcsodák egész arzenálját vonultatja fel a motoros klubok és barátai seregszemléje.

Persze a bámészkodók körében a legnagyobb tumultus többnyire a legnagyobb teljesítményű járgányok körül alakul ki.

Most nekünk is felkeltette a figyelmünket és érdeklődésünket két egyedi építésű jármű, mai napi gyors cikkünkben olvashatnak is róluk, és gazdáik rövid videókon is bemutatják a különleges szerkezeteket. Annyit előzetesben elárulhatunk, hogy mi most nem a legerősebbeket választottuk…
Más volt a szempont…

Mókázás, plusz 12 koncert, 3 napon át

A BARÁTSÁG MELLETT FŐKÉPP A ZENE HOZZA ÖSSZE ITT AZT A SOK EMBERT.

Tekinthetnénk úgy is, mint egy rock fesztivált motoros tematikával, bár a programot színesítő vidám műsorszámok, például az idén újra megtartott dinnyefejelő verseny, a portálunkon tavaly részletesebben ismertetett, és vidám videón is bemutatott „sörpörgő”, vagy az éjszakai, 18-as karikás vetélkedők és bemutatók is népszerűek.

A legtöbb ember mégis a koncertek idején sereglett össze a színpad körül.
A találkozó első napjáról már külön cikkben írtunk. A folytatásban is az előre meghirdetett – és portálunkon is közölt – program szerint haladt a műsor.

A pénteki nap kínálatából Kowalsky Meg A Vega és a kalocsai kötődésekkel is rendelkező Leander Kills együttes koncertjéről hoztunk egy-egy részletet ízelítőképpen.
Íme az előbbi együttes produkciója:

A Leander Kills az énekes-gitáros frontember, Köteles Leander révén erre a vidékre – mondhatni – haza jön, földijei közé.

Képgaléria megtekintése (52 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ez meg is látszott a föllépésükön:

A szombati felhozatalból pedig Firkin koncertjének egyik részletét, és a zárószámként színpadra lépett The Garden egy nótáját mutatjuk be.

Az előbbi csapat ír kocsmazenei alapokon álló muzsikája jól megmozgatta a „kemény magot”:

A fesztivál számba menő szelidi motoros találkozó idei utolsó fellépőjeként a The Garden nevű zenekar állt színpadra, koncertjükből itt egy kis ízelítő:

A classic rock slágereket felvonultató repertoárt játszó csapat segített kissé megnyugodnia a korábban három napon át stenkelt közönségnek, akiket végül a hajnali fél kettő körül újra ráeredő eső hűtött le végül.
Végül, de nem végleg:

JÖVŐRE A SZELIDI MOTOROS TALÁLKOZÓN ÚJRA HIDEG SÖR, MELEG ÉTELEK ÉS FORRÓ HANGULAT VÁRJA A MOTOROK ÉS A ROCK SZERELMESEIT!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 12:57:00
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK