2022. 07. 01. péntek
Annamária, Tihamér
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Poszeidón kegye kitartott – Jó idővel, jó hangulatban telt a Pirates Family MC kisebb eső keretezte motoros találkozója

Illés György Cinó  |  2018. 08. 28., 21:52

Az elviselhetetlen hőség és a mindent elmosó záporok, zivatarok Szküllája és Kharübdisze között, de minden baj nélkül, biztonságosan hajózott el a foktői Pirates Family MC idei szelidi motoros találkozója: az előző időszakot megkeserítő, elviselhetetlen hőséget eltakarította az első nap nyitókoncertjén hullott, frissítő eső, de az országon, így a környéken is végigsöprő viharok közt Poszeidón mindvégig a Fesztivál helyszíne fölött tartotta a védelmező kezét, mígnem az utolsó koncert vége felé újra némi égi áldást hintett, jelezve: eddig volt szerződtetve…

Amint már megírtuk: a fergetegesre sikerült nyitónapon is lényegében elkerülte a vihar Szelidet, miközben Kalocsán újra komoly károkat és közlekedési fennakadásokat okozott, ezúttal főleg a nagy mennyiségű, rövid idő alatt hullott eső.

A csütörtök esti vihar elkerülte Szelidet – Kegyeibe vette Poszeidón a kalózokat. A Pokolgép és a Country Road koncertjéről hoztunk egy kis videós ízelítőt vigaszul mindazoknak, akik lemaradtak.
bővebben ...

Jó időben, jó helyen

Így maradt ez a továbbiakban is: a nyitónapi frissítő esőcske után végig remek időben szórakozhattak azok, akik a meteorológusok fenyegetései dacára, vállalva a veszélyt csatlakoztak a foktői kalózokhoz a szelidi tópart örömteli megszállásában, bár az utolsó nap végén, éjféltájban ijesztgetett pár csepp eső, de nem volt vészes, nem is ijedt meg senki, amint az alábbi rövid videón is látszik:

KÉSŐBB A ZÁRÓ KONCERT UTOLSÓ NÓTÁI ALATT AZ IMMÁR KICSIT JOBBAN RÁEREDŐ ÉGI ÁLDÁS ISMÉT SEGÍTETT FELFRISSÜLNI AZ EKKORRA MÁR TARTALÉKAI VÉGÉHEZ KÖZELGŐ KÖZÖNSÉGNEK.

Képgaléria megtekintése (52 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezzel együtt is: a Szelidi motoros találkozó minden programelemét megtartották, mégpedig nagy sikerrel, a közönség kiváló körülmények közt, remekül szórakozott, pedig a Kalocsát újra telibe találó viharhoz  hasonló felhőszakadás akár le is húzhatta volna a rolót, már rögtön a nyitónap elején…

IGAZ, VALÓSZÍNŰLEG AZ ORSZÁGSZERTE ELŐRE JELZETT VIHAROS IDŐ ÉS A BEÍGÉRT NAGY MENNYISÉGŰ CSAPADÉK SOKAKAT TÁVOL TARTHATOTT,

hiszen a motorosok nem nagyon szeretik az esőt, így nehezebben indulnak el ilyen körülmények között az ország távolabbi vidékeiről mégoly csábító célpont felé. Ennek ellenére

MÉG A HATÁRON TÚLRÓL, KÜLFÖLDRŐL ÉS AZ ELCSATOLT TERÜLETEKRŐL IS ÉRKEZTEK RÉSZTVEVŐK SZÉP SZÁMMAL.

A helyszín remekül sikerült átrendezése révén elég nehéz felmérni a tömeg méreteit.
A korábbi nézőszám rekord valószínűleg a sok viharedzett kalóz cimbora ellenére sem dőlt meg, de mindvégig nagyon sokan voltak kíváncsiak a találkozó kínálatára, no, meg a régi, itt rendszeresen viszontlátott barátaikra.
Ebben a kis videóban megpróbáljuk érzékeltetni a rendezvény hangulatát:

Ezernyi látnivaló

Idén a vásárközpont szinte plázává bővült.
Aki érdekességekre vágyik, mégsem csak a vásározók pultjain kínált portékák közt találhat izgalmakat:
A tavalyi motoros találkozó alkalmával például gyűjtöttünk egy csomó fotót szép tetoválásokról, és azokból az idei rendezvényhez kapcsolódóan tetoválás-szépségversenyt is szerveztünk, közönség-szavazással, amelynek eredményeit ma tettük közzészívhez szóló videós üzenettel egybekötve.

EGY-EGY ILYEN MOTOROS TALÁLKOZÓ A TECHNIKA SZERELMESEINEK IS KÜLÖNLEGES CSEMEGÉT JELENT,

hiszen gyönyörű, csillogó-villogó motorcsodák egész arzenálját vonultatja fel a motoros klubok és barátai seregszemléje.

Persze a bámészkodók körében a legnagyobb tumultus többnyire a legnagyobb teljesítményű járgányok körül alakul ki.

Most nekünk is felkeltette a figyelmünket és érdeklődésünket két egyedi építésű jármű, mai napi gyors cikkünkben olvashatnak is róluk, és gazdáik rövid videókon is bemutatják a különleges szerkezeteket. Annyit előzetesben elárulhatunk, hogy mi most nem a legerősebbeket választottuk…
Más volt a szempont…

Mókázás, plusz 12 koncert, 3 napon át

A BARÁTSÁG MELLETT FŐKÉPP A ZENE HOZZA ÖSSZE ITT AZT A SOK EMBERT.

Tekinthetnénk úgy is, mint egy rock fesztivált motoros tematikával, bár a programot színesítő vidám műsorszámok, például az idén újra megtartott dinnyefejelő verseny, a portálunkon tavaly részletesebben ismertetett, és vidám videón is bemutatott „sörpörgő”, vagy az éjszakai, 18-as karikás vetélkedők és bemutatók is népszerűek.

A legtöbb ember mégis a koncertek idején sereglett össze a színpad körül.
A találkozó első napjáról már külön cikkben írtunk. A folytatásban is az előre meghirdetett – és portálunkon is közölt – program szerint haladt a műsor.

A pénteki nap kínálatából Kowalsky Meg A Vega és a kalocsai kötődésekkel is rendelkező Leander Kills együttes koncertjéről hoztunk egy-egy részletet ízelítőképpen.
Íme az előbbi együttes produkciója:

A Leander Kills az énekes-gitáros frontember, Köteles Leander révén erre a vidékre – mondhatni – haza jön, földijei közé.

Képgaléria megtekintése (52 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ez meg is látszott a föllépésükön:

A szombati felhozatalból pedig Firkin koncertjének egyik részletét, és a zárószámként színpadra lépett The Garden egy nótáját mutatjuk be.

Az előbbi csapat ír kocsmazenei alapokon álló muzsikája jól megmozgatta a „kemény magot”:

A fesztivál számba menő szelidi motoros találkozó idei utolsó fellépőjeként a The Garden nevű zenekar állt színpadra, koncertjükből itt egy kis ízelítő:

A classic rock slágereket felvonultató repertoárt játszó csapat segített kissé megnyugodnia a korábban három napon át stenkelt közönségnek, akiket végül a hajnali fél kettő körül újra ráeredő eső hűtött le végül.
Végül, de nem végleg:

JÖVŐRE A SZELIDI MOTOROS TALÁLKOZÓN ÚJRA HIDEG SÖR, MELEG ÉTELEK ÉS FORRÓ HANGULAT VÁRJA A MOTOROK ÉS A ROCK SZERELMESEIT!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK