2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Kalózélet Foktőn – A nyárzáró buli sztárfellépője az Auróra volt, a hétvégi jótékonysági esten Rudán Joe lesz a húzónév

Helyszín: Foktő, Klubház
Dátum: 2022. október 01., szombat 19:00

A rock berkekben a Coda frontembereként ismertté vált, később a Pokolgépben, a P. Mobilban és a Dinamitban is feltűnt, rendkívüli hangbéli adottságokkal rendelkező énekes a szombaton tartandó Pirates Family motoros jótékonysági esten a Rudán Joe Akusztik formációval lép majd közönség elé. A hétvégi a programot a The Viking and the Huns, valamint az újsütetű, 2021-ben alakult, de tapasztalt muzsikusokból verbuválódott Hell City színesíti. Kedvcsinálóként tekintsünk vissza egy-két felvétel erejéig az épp egy hónapja zajlott motoros találkozóra!

A foktői Pirates Family motoros klub minden évben augusztus utolsó hétvégéjén tartja meg a motoros találkozóját, amelyet több évtizeden át Szeliden szerveztek meg, de a koronavírus-járvány kezdete óta, immár harmadik évben a klubházuk környékén rendezték be a találkozó helyszínét. Úgy tudjuk, jövőre újra „kihajóznak”, és visszatérnek a tópartra.
Idén azonban még a foktői Duna-parton várták a vendégeiket augusztus 26-án, pénteken, illetve 27-én, szombaton. Az első napról már frissiben írtunk, most a szombati napra teszünk egy visszapillantást, egyúttal olvasóink figyelembe ajánlva a Kalózok e hétvégi rendezvényét, az ugyancsak évente megrendezett jótékonysági estjüket, amelynek bevételeivel balesetet szenvedett motoros társaikat és azok családjait segítik.

AZ E HÉTVÉGI JÓTÉKONYSÁGI EST PROGRAMJÁT LÁSD A CIKK ALATT! MOST NÉZZÜK, AMIVEL A MOTOROS TALÁLKOZÓ UTÁN ADÓSAK MARADTUNK!

Az augusztus végi nyárzáró buli második napján a Project X nyitotta volna a koncertek sorát, ám az utolsó pillanatban történt műsorváltozás nyomán a kalocsai Tattoos együttes kezdett. Ők tavaly is fölléptek a motoros weekenden, akkor videóra is vettük egy számukat.

Esti főműsorszámként az Auróra együttes lépett színpadra. Koncertjükbe ezúttal a Dragonfotók felvételével pillanthatnak be olvasóink – a Dragonfotók nem csak most, hanem hosszú évek óta fotózza és videózza a foktői, illetve, korábban a szelidi motoros találkozókat, sőt, nem csak a Pirates Family MC bulijait, hanem a térség más motoros rendezvényeit, rock koncertjeit is. Az elkészült felvételeket közösségi médiás felületein teszi közzé, akit érdekel az ilyesmi, annak érdemes figyelemmel kísérni, már csak azért is, mivel a közelegő eseményekről is láthatunk bejegyzéseket.

Az itt megszokott rockzenei felhozatalból picit kilógó, a hard rocktól a heavy metalig terjedő stílus helyett inkább punk-rock muzsikát, zúzós, darálós számokat játszó Auróra egyik nótájáról ezt a felvételt tették közzé

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A foktői kalózok motoros találkozójának már-már elmaradhatatlan, visszatérő vendége a kalocsai Country Road együttes. A mindig remek hangulatot varázsoló csapat produkciójából ezúttal „címadó daluk”, John Denver „Take Me Home, Country Roads” című, örökbecsű slágere magyar nyelven előadott feldolgozását vettük videóra:

A nagyszínpadi szüneteket a Walking Mama együttes töltötte ki a kisszínpadon.
Az előző napi „szünidei matiné” hangulatfelelőseihez, az Indian Joe Bandhez hasonlóan ők is igen színvonalasan játszották el stílusában is igen széles repertoárjukat.

A zenekar jellegzetességét – és valószínűleg a nevüket is –az énekesük adja, aki az e műfajban megszokott, hosszú hajú, szakállas bácsik helyett egy csinos, ifjú hölgy, akinek mégsem jelent kihívást az eredetileg érces férfihangokon megszólaló dalok előadása. Persze, azokat a saját hangszínéhez és hangterjedelméhez igazítva szólaltatja meg, így egészen másképp csendülnek föl a dalok, amelyek hallatán sokan táncra is perdültek, mások együtt énekelték a jól ismert rock slágereket a zenekar nevét színpadi mozgásával is megerősítő „menő mamival”.


Jövőre tehát a remények szerint már újra Szeliden találkozhatunk a foktői kalózcsapattal és barátaikkal a motoros találkozójukon, de a jótékonysági estjüket várhatóan továbbra is a kalózok családias tanyáján tartják majd meg – idén a következő programmal:

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK