2024. 06. 24. hétfő
Iván
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalózélet Foktőn – A nyárzáró buli sztárfellépője az Auróra volt, a hétvégi jótékonysági esten Rudán Joe lesz a húzónév

Helyszín: Foktő, Klubház
Dátum: 2022. október 01., szombat 19:00

A rock berkekben a Coda frontembereként ismertté vált, később a Pokolgépben, a P. Mobilban és a Dinamitban is feltűnt, rendkívüli hangbéli adottságokkal rendelkező énekes a szombaton tartandó Pirates Family motoros jótékonysági esten a Rudán Joe Akusztik formációval lép majd közönség elé. A hétvégi a programot a The Viking and the Huns, valamint az újsütetű, 2021-ben alakult, de tapasztalt muzsikusokból verbuválódott Hell City színesíti. Kedvcsinálóként tekintsünk vissza egy-két felvétel erejéig az épp egy hónapja zajlott motoros találkozóra!

A foktői Pirates Family motoros klub minden évben augusztus utolsó hétvégéjén tartja meg a motoros találkozóját, amelyet több évtizeden át Szeliden szerveztek meg, de a koronavírus-járvány kezdete óta, immár harmadik évben a klubházuk környékén rendezték be a találkozó helyszínét. Úgy tudjuk, jövőre újra „kihajóznak”, és visszatérnek a tópartra.
Idén azonban még a foktői Duna-parton várták a vendégeiket augusztus 26-án, pénteken, illetve 27-én, szombaton. Az első napról már frissiben írtunk, most a szombati napra teszünk egy visszapillantást, egyúttal olvasóink figyelembe ajánlva a Kalózok e hétvégi rendezvényét, az ugyancsak évente megrendezett jótékonysági estjüket, amelynek bevételeivel balesetet szenvedett motoros társaikat és azok családjait segítik.

AZ E HÉTVÉGI JÓTÉKONYSÁGI EST PROGRAMJÁT LÁSD A CIKK ALATT! MOST NÉZZÜK, AMIVEL A MOTOROS TALÁLKOZÓ UTÁN ADÓSAK MARADTUNK!

Az augusztus végi nyárzáró buli második napján a Project X nyitotta volna a koncertek sorát, ám az utolsó pillanatban történt műsorváltozás nyomán a kalocsai Tattoos együttes kezdett. Ők tavaly is fölléptek a motoros weekenden, akkor videóra is vettük egy számukat.

Esti főműsorszámként az Auróra együttes lépett színpadra. Koncertjükbe ezúttal a Dragonfotók felvételével pillanthatnak be olvasóink – a Dragonfotók nem csak most, hanem hosszú évek óta fotózza és videózza a foktői, illetve, korábban a szelidi motoros találkozókat, sőt, nem csak a Pirates Family MC bulijait, hanem a térség más motoros rendezvényeit, rock koncertjeit is. Az elkészült felvételeket közösségi médiás felületein teszi közzé, akit érdekel az ilyesmi, annak érdemes figyelemmel kísérni, már csak azért is, mivel a közelegő eseményekről is láthatunk bejegyzéseket.

Az itt megszokott rockzenei felhozatalból picit kilógó, a hard rocktól a heavy metalig terjedő stílus helyett inkább punk-rock muzsikát, zúzós, darálós számokat játszó Auróra egyik nótájáról ezt a felvételt tették közzé

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A foktői kalózok motoros találkozójának már-már elmaradhatatlan, visszatérő vendége a kalocsai Country Road együttes. A mindig remek hangulatot varázsoló csapat produkciójából ezúttal „címadó daluk”, John Denver „Take Me Home, Country Roads” című, örökbecsű slágere magyar nyelven előadott feldolgozását vettük videóra:

A nagyszínpadi szüneteket a Walking Mama együttes töltötte ki a kisszínpadon.
Az előző napi „szünidei matiné” hangulatfelelőseihez, az Indian Joe Bandhez hasonlóan ők is igen színvonalasan játszották el stílusában is igen széles repertoárjukat.

A zenekar jellegzetességét – és valószínűleg a nevüket is –az énekesük adja, aki az e műfajban megszokott, hosszú hajú, szakállas bácsik helyett egy csinos, ifjú hölgy, akinek mégsem jelent kihívást az eredetileg érces férfihangokon megszólaló dalok előadása. Persze, azokat a saját hangszínéhez és hangterjedelméhez igazítva szólaltatja meg, így egészen másképp csendülnek föl a dalok, amelyek hallatán sokan táncra is perdültek, mások együtt énekelték a jól ismert rock slágereket a zenekar nevét színpadi mozgásával is megerősítő „menő mamival”.


Jövőre tehát a remények szerint már újra Szeliden találkozhatunk a foktői kalózcsapattal és barátaikkal a motoros találkozójukon, de a jótékonysági estjüket várhatóan továbbra is a kalózok családias tanyáján tartják majd meg – idén a következő programmal:

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 23., 09:30
Az idősebb vádlottnak még egy lopásért is felelnie kell, ugyanis pár héttel a rablás előtt betört egy házba. Még >>>
2024. 06. 21., 18:00
Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja Még >>>
2024. 06. 21., 16:51
Bock József életműve példa arra, hogy szívós, kitartó munkával milyen eredményeket lehet elérni. Még >>>
2024. 06. 20., 09:01
Három év alatt 12 magyar és 4 cseh gazdasági társaságot vontak be az adóelkerülő tevékenységbe. Még >>>
2024. 06. 19., 14:34
Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit. Még >>>
2024. 06. 19., 10:56
Az asszonnyal szemben több körözés volt érvényben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK