2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Nincs előzetes letartóztatásban, kórházban ápolják az anyagyilkossággal gyanúsított foktői asszonyt – Megtörtént az igazságügyi elmeorvosi vizsgálat

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 23., 10:05

Dr. Csáby Péter pszichiáter főorvos tájékoztatása szerint nincs előzetes letartóztatásban, kórházban, az ott szokásos rend szerint ápolják az anyagyilkossággal gyanúsított foktői asszonyt, aki állapota javulásával hétvégekre akár otthonába is távozhat.

Az osztályvezető főorvos személyesen hívta portálunkat, hogy a közvéleményt foglalkoztató ügyben a nyomozóhatóságoktól minimálisan rendelkezésre álló és az általunk összegyűjtött információkat sorrendbe és főleg helyre tegye.

Néha a súlyos beteg hozzátartozó kötelességszerű, fizikailag és lelkileg kimerítő ápolása vezet bűncselekmény elkövetéséhez.
bővebben ...

Dr. Csáby Péter elmondta: az asszony közvetlenül a cselekmény elkövetése után, pszichés betegségre utaló tünetei és a magán ejtett sérülések ellátására került kórházba.

Az nem merült fel, hogy megfigyelésre a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerül, viszont elmeorvosi vizsgálata megtörtént az NFKK kecskeméti intézetében. Ennek eredménye a rendőrségre tartozik.


Forrás: Police.hu

A főorvos emlékeztetett arra, valamennyi erőszakos bűncselekmény elkövetése esetén kötelező a gyanúsított elmeorvosi vizsgálata.

A főorvos azzal folytatta: a beteg asszony tisztában van cselekménye súlyával, állapota javulása akár már arra is lehetőséget ad, hogy egy-egy hétvégére otthonába távozzon.

Nem hivatalos véleménye szerint az eljárás jelenlegi szakaszában az asszony által még feltételezetten elkövetett

bűncselekményhez kiterjesztett öngyilkossága vezethetett, de ezt majd az ügyben hivatalosan kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő lesz hivatott pontosan és tényszerűen megállapítani.

A hosszú és elismert szakmai múltra visszatekintő, igazságügyi elmeorvosi szakértői tevékenységet is végző dr. Csáby Péter szerint nagy kérdés: ha a bíróság a feltételezett bűncselekményt, azaz az emberölést az asszony terhére megállapítja, a büntetés kiszabásánál milyen mértékben veszi figyelembe kóros elmeállapotát.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK