2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nincs előzetes letartóztatásban, kórházban ápolják az anyagyilkossággal gyanúsított foktői asszonyt – Megtörtént az igazságügyi elmeorvosi vizsgálat

Zsiga Ferenc  |  2018. 04. 23., 10:05

Dr. Csáby Péter pszichiáter főorvos tájékoztatása szerint nincs előzetes letartóztatásban, kórházban, az ott szokásos rend szerint ápolják az anyagyilkossággal gyanúsított foktői asszonyt, aki állapota javulásával hétvégekre akár otthonába is távozhat.

Az osztályvezető főorvos személyesen hívta portálunkat, hogy a közvéleményt foglalkoztató ügyben a nyomozóhatóságoktól minimálisan rendelkezésre álló és az általunk összegyűjtött információkat sorrendbe és főleg helyre tegye.

Néha a súlyos beteg hozzátartozó kötelességszerű, fizikailag és lelkileg kimerítő ápolása vezet bűncselekmény elkövetéséhez.
bővebben ...

Dr. Csáby Péter elmondta: az asszony közvetlenül a cselekmény elkövetése után, pszichés betegségre utaló tünetei és a magán ejtett sérülések ellátására került kórházba.

Az nem merült fel, hogy megfigyelésre a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kerül, viszont elmeorvosi vizsgálata megtörtént az NFKK kecskeméti intézetében. Ennek eredménye a rendőrségre tartozik.


Forrás: Police.hu

A főorvos emlékeztetett arra, valamennyi erőszakos bűncselekmény elkövetése esetén kötelező a gyanúsított elmeorvosi vizsgálata.

A főorvos azzal folytatta: a beteg asszony tisztában van cselekménye súlyával, állapota javulása akár már arra is lehetőséget ad, hogy egy-egy hétvégére otthonába távozzon.

Nem hivatalos véleménye szerint az eljárás jelenlegi szakaszában az asszony által még feltételezetten elkövetett

bűncselekményhez kiterjesztett öngyilkossága vezethetett, de ezt majd az ügyben hivatalosan kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő lesz hivatott pontosan és tényszerűen megállapítani.

A hosszú és elismert szakmai múltra visszatekintő, igazságügyi elmeorvosi szakértői tevékenységet is végző dr. Csáby Péter szerint nagy kérdés: ha a bíróság a feltételezett bűncselekményt, azaz az emberölést az asszony terhére megállapítja, a büntetés kiszabásánál milyen mértékben veszi figyelembe kóros elmeállapotát.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós 
termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés