2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Szülők és nevelők jótékonysági bálja lesz Homokmégyen

Bényi Eszter  |  2017. 01. 24., 16:04
Szülők és nevelők jótékonysági bálja lesz Homokmégyen

Aki egy kicsit is figyelemmel követi a környékbeli települések eseményeit biztosan észrevette, hogy az utóbbi években egyre többet hallani Homokmégyről, az ottani sportélet, az iskolai- és kulturális közösségek, esetleg egy-egy magán szerveződés kapcsán. Kiváló alkalomnak ígérkezik a most szombaton megrendezésre kerülő batyus jótékonysági bál arra, hogy akár személyesen is megtapasztaljuk a fotókról visszatekintő hamisítatlan hangulatot, egy kicsit bepillantást nyerve az ottani aktív közösség vidám életébe.

Mint ahogy azzal már korábban is foglalkozott portálunk, az idei kalocsai báli körkép egy kicsit szerényebb választékot kínál a bálozni vágyóknak. Azonban ha tényleg nem szeretnénk elfeledni, és újra átélnénk a régi farsangok hangulatát, azért érdemes egy kicsit körülnézni térségünkben, hiszen például a dusnoki Rác Fonó és a homokmégyi Szülők-nevelők jótékonysági bálja garantáltan sok vidámságot ígér. Utóbbit már évek óta nagy sikerrel szervezi meg a helyi Általános Iskola és Óvoda Szülői Munkaközössége, akiknek nevéhez rengeteg községi, szabadidős, iskolai és óvodai program, kirándulás kötődik. Vígné Romsics Beáta, a munkaközösség vezetője pedig igazi lelke ennek a csapatnak, örömömre szolgált vele beszélgetni.

Mit kell tudni a hétvégi bálról?
- Már évek óta rendezünk a farsangi időszakban Szülők-nevelők bálját a helyi Művelődési Házban, ami jótékonysági célú. Igyekszünk minden évben színes, változatos műsorszámokkal kedveskedni a megjelenteknek, ezután pedig zenés mulatság, tombolasorsolás, és nem utolsó sorban a kötetlen szórakozásé a főszerep. Az idei bálon a mi előadásunk mellett Benedek Viktória és a Hajósi Sváb Hagyományőrző Néptáncegyüttes szórakoztatja majd a megjelenteket. A bál batyus jellegű, bár helyben üzemel majd büfé, de mindenki bátran hozhat ételt, italt, sőt! Ilyenkor gyakran cserélődnek a receptek és jobbnál jobb borok is az asztalra kerülnek. A bál teljes bevételével az itteni óvodába és iskolába járó gyerekeket támogatjuk, elsősorban szabadidős programokat szervezünk nekik – kezdett bele Bea a mulatság apropójába.

Hogyan képzeljük el ezeket a programokat?
- Általában mi, a munkaközösség tagjai igyekszünk olyan programokat, foglalkozásokat, vagy évszakhoz illő aktivitásokat szervezni a gyerekeinknek, amelyek egyfajta pluszt adnak nekik, egy újabb lehetőséget és élményt, ami sokszor nagyon hiányzik egy kisebb lélekszámú településen. Például gyereknapot, húsvéti nyuszi délutánt, adventi családi délutánt, vagy egy uszodai kirándulást, mikulást szervezünk nekik. Sok-sok munka van ebben, de nekünk könnyű dolgunk van, hisz nem csak szülői munkaközösségi tagok, hanem barátok, szomszédok, rokonok is vagyunk, és nagyon összetartunk bármiről is legyen szó.

Kiket vártok a hétvégi rendezvényre?
- Az, hogy ezt a nevet adtuk ennek a bálnak elsősorban azért van, mert a munkaközösségünk szervezi, és természetesen a pedagógusok is sokat segítenek ebben. Az előző évek példáját említve egyre többen érkeznek Homokmégyen kívül vidékről is hozzánk olyanok, akiknek már felnőtt gyerekei vannak, a jó hangulat és a befogadó társaság miatt jönnek el. Különösen örülök annak is, hogy egyre több fiatal foglal asztalt a bálunkban, így bátran mondhatom, hogy mi minden korosztályból szívesen várunk párokat, baráti társaságokat, családokat vagy cégeket és tényleg nemcsak Homokmégyről! – zárta Beáta a hétvégi programmal kapcsolatos beszélgetésünket.

És ha még kétségeitek vannak a jó hangulatot illetően, íme egy korábbi videó a Homokmégyi csajok bajor táncairól:A homokmégyi Szülői Munkaközösség ezúton is szeretettel vár mindenkit most hétvégén, azaz január 28-án, szombaton 19 órai vendégvárással a Homokmégyi Művelődési Ház nagytermébe a szokásos Szülők-nevelők jótékonysági báljába! Asztalfoglalás és egyéb információ kapcsán keressétek bátran Vígné Romsics Beátát a +36 70 538 39 76-os telefonszámon!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK