2022. 01. 27. csütörtök
Angelika
: 360 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a báli szezon! – Szerényebb idei választék a mulatni vágyóknak

2017. 01. 18., 11:16

Idén nem tartják meg a tavaly először megrendezett önkormányzati bált, és az önkormányzat jótékonysági bálját sem. Több iskola, a jogászok, több nemzetiségi önkormányzat viszont készül az idényre. A sort a Kertvárosi Általános iskola kezdte, de a mostani szombat sem telik el bál nélkül.

Pénteken indult az idei báli szezon a Kertvárosi Általános Iskola báljával, amelyet Meszesen a Kék Duna Vendéglőben tartottak. Később több iskola is föliratkozik a bálozók sorába, a Katolikus Iskola február 18-án tartja a maga rendezvényét, de az Eperföldi Általános Iskola is tart bált, amelynek időpontjáról még nem születet döntés.

A hagyományos, szélesebb rétegeket érintő bálok közül megtartják a Sportbált és a Jogászbált. Az előbbi a tavalyihoz hasonló keretek közt kerül megrendezésre február 4-én, szombaton, az utóbbit pedig február 11-én, 18.30 órától tartják a Katolikus Intézmény aulájában.

A jogászbál hosszú évek óta az egyik legkiemelkedőbb társasági esemény a városban
Forrás: KALOhírek archív

Első ízben lesz január 29-én Vendéglátós bál, aminek a Balkán Drinkbár biztosít majd helyszínt, és amelyen a környékből a szakma színe java egész biztosan képviselteti magát.

A Lakomacot, azaz a Kalocsai Horvát Önkormányzat bálját most szombaton tartják. A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat az elérhető források függvényében szintén tervez bált, ám erről végleges döntés információink szerint még nincs, így az időpontját sem jelölték ki. Valószínű azonban, hogy – ha megtartják – a Cigánybál lesz az idei báli évad zárószáma.

Az idei farsangi mulatságok itt fölsorolt listája nem föltétlenül teljes, viszont a korábbi években megtartott rendezvények közül több bál biztosan nem kerül megrendezésre az idén.

Így nem tart sem jótékonysági, sem „sima” bált ebben az évben az önkormányzat. Az előbbi bál elmaradásával többéves hagyomány szakad meg, az utóbbi rendezvényt első alkalommal tavaly tartották meg, hagyományteremtő szándékkal, de mérsékelt érdeklődés mellett.

A korábban népszerű Polgári bál hagyománya a 2013-ban rendezett összejövetellel megszakadt, és a Járási bál 2014-es jól sikerült újjászervezése is csak annak a szezonnak a palettáját színesítette.

A járás szinte valamennyi települése és a vadásztársaságok idén is megtartják saját hagyományos mulatságukat, a farsangi időszak így a legtöbbeknek egész biztosan nem telik el szórakozás nélkül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>
2022. 01. 26., 09:31
Az arra jogosultak hamarosan számíthatnak a tavalyi évre vonatkozó személyi jövedelemadó visszatérítésére, ezzel kapcsolatban pedig egy új fontos kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 01. 25., 19:00
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Molnár Gábor, a Fülöp Ferenc Díjas táncos hétfő hajnalban elhunyt! Még >>>
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés