2024. 05. 27. hétfő
Hella
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Itt a báli szezon! – Szerényebb idei választék a mulatni vágyóknak

2017. 01. 18., 11:16

Idén nem tartják meg a tavaly először megrendezett önkormányzati bált, és az önkormányzat jótékonysági bálját sem. Több iskola, a jogászok, több nemzetiségi önkormányzat viszont készül az idényre. A sort a Kertvárosi Általános iskola kezdte, de a mostani szombat sem telik el bál nélkül.

Pénteken indult az idei báli szezon a Kertvárosi Általános Iskola báljával, amelyet Meszesen a Kék Duna Vendéglőben tartottak. Később több iskola is föliratkozik a bálozók sorába, a Katolikus Iskola február 18-án tartja a maga rendezvényét, de az Eperföldi Általános Iskola is tart bált, amelynek időpontjáról még nem születet döntés.

A hagyományos, szélesebb rétegeket érintő bálok közül megtartják a Sportbált és a Jogászbált. Az előbbi a tavalyihoz hasonló keretek közt kerül megrendezésre február 4-én, szombaton, az utóbbit pedig február 11-én, 18.30 órától tartják a Katolikus Intézmény aulájában.

A jogászbál hosszú évek óta az egyik legkiemelkedőbb társasági esemény a városban
Forrás: KALOhírek archív

Első ízben lesz január 29-én Vendéglátós bál, aminek a Balkán Drinkbár biztosít majd helyszínt, és amelyen a környékből a szakma színe java egész biztosan képviselteti magát.

A Lakomacot, azaz a Kalocsai Horvát Önkormányzat bálját most szombaton tartják. A Cigány Nemzetiségi Önkormányzat az elérhető források függvényében szintén tervez bált, ám erről végleges döntés információink szerint még nincs, így az időpontját sem jelölték ki. Valószínű azonban, hogy – ha megtartják – a Cigánybál lesz az idei báli évad zárószáma.

Az idei farsangi mulatságok itt fölsorolt listája nem föltétlenül teljes, viszont a korábbi években megtartott rendezvények közül több bál biztosan nem kerül megrendezésre az idén.

Így nem tart sem jótékonysági, sem „sima” bált ebben az évben az önkormányzat. Az előbbi bál elmaradásával többéves hagyomány szakad meg, az utóbbi rendezvényt első alkalommal tavaly tartották meg, hagyományteremtő szándékkal, de mérsékelt érdeklődés mellett.

A korábban népszerű Polgári bál hagyománya a 2013-ban rendezett összejövetellel megszakadt, és a Járási bál 2014-es jól sikerült újjászervezése is csak annak a szezonnak a palettáját színesítette.

A járás szinte valamennyi települése és a vadásztársaságok idén is megtartják saját hagyományos mulatságukat, a farsangi időszak így a legtöbbeknek egész biztosan nem telik el szórakozás nélkül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK