2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hajnalig vigadtak a 2017. évi jogászbál vendégei

2017. 02. 14., 15:55

A Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete Kalocsai Helyi Csoportja február 11-én, szombaton a Katolikus Intézmény aulájában tartotta a város egyik legkiemelkedőbb társasági eseményét, a 2017. évi jogászbált. Az idén kilencedik alkalommal megtartott bálra Kiskunhalasról, Kiskőrösről és Bajáról is érkeztek a jogvégzett vendégek és partnereik, hogy a színvonalas rendezvényen együtt, jókedvűen búcsúztassák a telet.

A jogi hivatásrendek képviselőit, azok partnereit és barátait ezúttal is dr. Schön Ferenc, a helyi csoport elnöke fogadta, és annak ellenére, hogy az esemény nem kapott nagyobb reklámot, a gyönyörűen feldíszített teremben a résztvevők a köszöntéskor 90 pezsgőspoharat koccintottak össze.

Forrás: Fodor Péter / Fodor fotó

A bíróságokon gyakran ellenérdekű félként, vagy a döntést meghozó bíróként jelen lévő, egymást természetesen jól ismerő jogászok szívélyesen fogadták egymást, de azoknak is volt pár jó szavuk kollégájukhoz, akik csak ritkán találkoznak a különböző hivatalokban.

Dr. Schön Ferenc köszöntőjét követően aztán „hivatalosan” is kezdetét vette a színes és változatos báli műsor és forgatag.

Forrás: Fodor Péter / Fodor fotó

A kitűnő büféasztalos vacsora elfogyasztása előtt a közönség a Bolvári Fanni és Bolvári Zsolt alkotta testvérpár, a Pálinkó Lujza Szegedi Tánciskola versenytáncosai nyitótáncában gyönyörködhetett. Ezt követően a Liszt Ferenc AMI magánének tanszakának tanára, Kereskesné Geri Zsuzsanna és tanítványa, Beros Loretta produkciója következett, Vízi Melinda tanár zongorakísérete mellett. Ha már ott voltak, a versenytáncosok sztendertáncokat és latin táncokat is előadtak, mintegy felütésként, hogy az est hátralévő részében aztán ki-ki kamatoztathassa a látottakat, halottakat.

A táncosok és az előadók szándéka elérte célját, kellő impulzust adott a közönség mint később kiderült, hajnalig tartó mulatozásához. A zenét ezúttal a különböző zenei stílusokban jártas Fantasy Party Duo szolgáltatta. Műsorukat közismert standard-ekből állították össze, és ugyan a duó keretei korlátozottabbak, mint egy komplett zenekaré, muzsikájuk jó hangulatot hozott a terembe.

Forrás: Fodor Péter / Fodor fotó

A jogászbálok elmaradhatatlan részeként idén is volt borkóstoló, amit hét szabadon fogyasztható bor közül a hajósi Arnold András fehér bora nyert. Az első helyezés értékét mi sem emeli jobban, minthogy neves borvidékek, a Balaton-felvidék és a Kunság nedűjeit megelőzve érdemelte ki a közönség szinte egyöntetű elismerését.

A város talán legnagyobb presztizsű bálja azzal a végszóval zárult: jövőre, tizedszer, ugyanitt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés