2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Hajnalig vigadtak a 2017. évi jogászbál vendégei

2017. 02. 14., 15:55

A Magyar Jogászegylet Bács-Kiskun Megyei Szervezete Kalocsai Helyi Csoportja február 11-én, szombaton a Katolikus Intézmény aulájában tartotta a város egyik legkiemelkedőbb társasági eseményét, a 2017. évi jogászbált. Az idén kilencedik alkalommal megtartott bálra Kiskunhalasról, Kiskőrösről és Bajáról is érkeztek a jogvégzett vendégek és partnereik, hogy a színvonalas rendezvényen együtt, jókedvűen búcsúztassák a telet.

A jogi hivatásrendek képviselőit, azok partnereit és barátait ezúttal is dr. Schön Ferenc, a helyi csoport elnöke fogadta, és annak ellenére, hogy az esemény nem kapott nagyobb reklámot, a gyönyörűen feldíszített teremben a résztvevők a köszöntéskor 90 pezsgőspoharat koccintottak össze.

Forrás: Fodor Péter / Fodor fotó

A bíróságokon gyakran ellenérdekű félként, vagy a döntést meghozó bíróként jelen lévő, egymást természetesen jól ismerő jogászok szívélyesen fogadták egymást, de azoknak is volt pár jó szavuk kollégájukhoz, akik csak ritkán találkoznak a különböző hivatalokban.

Dr. Schön Ferenc köszöntőjét követően aztán „hivatalosan” is kezdetét vette a színes és változatos báli műsor és forgatag.

Forrás: Fodor Péter / Fodor fotó

A kitűnő büféasztalos vacsora elfogyasztása előtt a közönség a Bolvári Fanni és Bolvári Zsolt alkotta testvérpár, a Pálinkó Lujza Szegedi Tánciskola versenytáncosai nyitótáncában gyönyörködhetett. Ezt követően a Liszt Ferenc AMI magánének tanszakának tanára, Kereskesné Geri Zsuzsanna és tanítványa, Beros Loretta produkciója következett, Vízi Melinda tanár zongorakísérete mellett. Ha már ott voltak, a versenytáncosok sztendertáncokat és latin táncokat is előadtak, mintegy felütésként, hogy az est hátralévő részében aztán ki-ki kamatoztathassa a látottakat, halottakat.

A táncosok és az előadók szándéka elérte célját, kellő impulzust adott a közönség mint később kiderült, hajnalig tartó mulatozásához. A zenét ezúttal a különböző zenei stílusokban jártas Fantasy Party Duo szolgáltatta. Műsorukat közismert standard-ekből állították össze, és ugyan a duó keretei korlátozottabbak, mint egy komplett zenekaré, muzsikájuk jó hangulatot hozott a terembe.

Forrás: Fodor Péter / Fodor fotó

A jogászbálok elmaradhatatlan részeként idén is volt borkóstoló, amit hét szabadon fogyasztható bor közül a hajósi Arnold András fehér bora nyert. Az első helyezés értékét mi sem emeli jobban, minthogy neves borvidékek, a Balaton-felvidék és a Kunság nedűjeit megelőzve érdemelte ki a közönség szinte egyöntetű elismerését.

A város talán legnagyobb presztizsű bálja azzal a végszóval zárult: jövőre, tizedszer, ugyanitt!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK