2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Félmilliónál is többet hozott a kertvárosis bál

2017. 01. 26., 08:37

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskoláért – Gyermekeinkért Közhasznú Alapítványa szülők-nevelők báljára hívta az intézmény tantestületét és az oda járó diákok anyukáit, apukáit. Voltak is szép számmal a január 13-án - ami boszorkányosan péntekre esett - a meszesi Kék Duna Vendéglőben. Ebből fakadóan a szép bevétel és a további siker sem maradt el.

Nem túlzás azt állítani, hogy a tavalyi év ugyancsak szép mutatóit is sikerült túlszárnyalni az idei bál eredményeit tekintve. Mondhatnánk, hogy a jó hangulatot és a közösen, tartalmasan eltöltött időt nem lehet forintosítani, de ez jelen esetben álszentség lenne, hiszen a rendezvény célja nem titkoltan az volt, hogy a vidám összejövetel hozzásegítse az iskolát rég áhított céljai eléréséhez, természetesen a gyerekek érdekeit szem előtt tartva. Elindult ugyanis az intézmény udvarán évekkel ezelőtt elbontásra ítélt játszótér újjáépítésének az ötlete, valamint a nagyobbak számára a Kubikus parkból is jól ismert, szabadtéri fitneszeszközöket szeretnének telepíteni, ezek azonban igen költséges fejlesztések. Az iskola falai közül idén másodszor Meszesen megtartott rendezvény nyomán úgy tűnik, elhárul minden akadály az említett törekvés elől, tudtuk meg Török Krisztina tagintézmény-vezetőtől.

Több mint százötven résztvevő gyűlt össze, elfogyasztottuk a finom vacsorát és sokáig roptuk a táncot a szülőkkel.

Hangulatfelelőseink Fekete Antal és Sztakó Szabi voltak, akik a legnagyobb slágerekkel készültek az estére – idézi fel az eseményeket. – A bevételünk megint meghaladta a tavalyi évet, ami egyben azt is jelenti, hogy az udvarunk bővítése az idén tavasszal elkezdődhet – újságolja örömmel Török Krisztina, bejelentve, hogy több mint ötszázezer forint tiszta bevételt hozott iskolájuk számára az esemény.

Hogy pontosan mikorra lesz játszótér a befolyt összegből, nehéz megmondani, tekintve, hogy jelentős kiadásról és bonyolult szabályozási rendszerről van szó, főképp, ha iskolai projektről beszélünk. Krisztina ugyanakkor bizakodó, reméli, hogy már a tavasszal a kibővült udvaron múlathatják a jó időt tanulóik.

A játszótér megrendelése elkezdődött, már a sporteszközök felé kacsingatunk. Ha minden a tervek szerint halad, a tavasz folyamán át is adhatjuk a régi fajátékok helyére kerülő új, több részből álló játszóteret, ami nagyobb lesz elődjénél.Az udvar hátsó területeire szeretnénk a szabadtéri fitneszgépeket telepíteni. A testnevelő tanáraink már utána is jártak, hogy milyen típusok azok, amelyek alkalmasak lennének arra, hogy akár testnevelés órai keretek között, akár mondjuk a napközi foglalkozás alkalmával kiszolgálja a gyerekeket – zárta mondandóját a kertvárosi tagiskola vezetője, nyomatékosítva, hogy

nem számolhatott volna be ilyen szép eredményről, ha a múlt heti báljuk mögött nincs ott megannyi támogatójuk.

Őket egy „köszönömfalon” tételesen listáztak az iskola épületének frekventált területén, így mindenki láthatja, kik járultak hozzá ahhoz, hogy az a bizonyos sok százezer forintot a gyerekekre költhesse az intézmény. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021-12-02 09:50:27
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés