2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A helyi MSZP visszautasítja a vádakat – Sem zsarolás, sem pártfinanszírozás

A helyi MSZP visszautasítja a vádakat – Sem zsarolás, sem pártfinanszírozás
Illés György Cinó  |  2018. 01. 23., 17:25

A pénteki képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontja, az MSZP irodahasználati jogának a Pártok Házából való törlésére, és a Hunyadi u. 82. sz. alatti közösségi házba való bejegyzésére tett javaslat vitája nagy indulatokat váltott ki. Több képviselő „zsarolást” emlegetett – bár nem feltétlenül a szó jogi értelmében gondolták. Mások azt feszegették, hogy a város az MSZP-t finanszírozza. Ezekre az állításokra reagált mai közleményében a Magyar Szocialista párt kalocsai helyi szervezetének elnöke.

A heves indulatokat kiváltó vitával kapcsolatban már aznap megjelent egy hírünk, Simon Zoltán képviselő a történtekkel kapcsolatban egy sajtóközleményt juttatott el egy országos portálhoz, amelyet Napi Gyors rovatunkban teljes egészében átvettünk, majd részletes tudósítást is közöltünk a vitáról a mai nap folyamán.

Portálunkhoz más narrációk is eljutottak, amelyeknek ezután adunk teret, most Lakatos János, az MSZP Kalocsai Szervezete elnöke sajtóközleményének közreadásával.

A közleménnyel kapcsolatban csupán annyit bocsátunk előre, hogy abban a vádakat határozottan visszautasító elnök a Fidesz-KDNP helyi képviselőt jelöli meg a pártját ért igaztalan állítások forrásaként, holott valójában Szabó Balázs önkormányzati képviselő, a Jobbik helyi elnöke is legalább annyira rászolgált erre, mint kormánypárti kollégái, hiszen a "zsarolást" például ő emlegtte legelőször és leghangosabban is, így jogosan méltatlankodna, ha megfeledkeznénk róla, Az utóbbiak közül Filvig Géza Simon Zoltán, valamint Török Ferenc hívta föl magára a figyelmet.

Így a helyi MSZP szervezet alább teljes terjedelmében közzétett sajtóközleménye főként a pártszervezetnek az e négy képviselő által hangoztatott, illetve közzétett, és portálunkon már korábban közölt álláspontokra adott válaszát tartalmazza.


Forrás: Illés György/ KALOhírek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Határozottan visszautasítjuk azt a feltételezést, hogy az MSZP Kalocsai Szervezete veszélyeztetné Kalocsa Város 1 milliárd értékű pályázatát. Kalocsa Város Önkormányzatának mindig is tudomása volt arról, hogy az MSZP Szent István király út 3. szám alatti iroda helyisége használati joggal terhelt. Tudta ezt akkor is, amikor a fent említett pályázatot beadta. Az ingatlan csereként történő felajánlásakor a bejegyzett használati jog kérdése képviselő-testületi ülésen is szóba került.

A tervezett fejlesztést támogatjuk, ezért
a Szent István király út 3. szám alatti bérelt irodából polgármester úr kérésére kiköltöztünk, és javaslata alapján elfogadtuk a Közösségi Házban való elhelyezést.

Polgármester úr - a jogszabályoknak megfelelően - két lehetőséget vázolt fel a Szent István király út 3. szám alatti ingatlanon lévő használati jog bejegyzésének törlésére. Az ingatlan értékbecslés szerinti felmérése után 1 millió forint járt volna az ingatlan elhagyásakor, ill. kérhető a használati jog más ingatlanra történő átvitele. Az MSZP a felajánlott lehetőségek közül ez utóbbit választotta. Semmilyen körülmények között sem kívánunk Kalocsa Városától pénzt elfogadni.

Határozottan visszautasítjuk azt az állítást, hogy Kalocsa finanszírozza pártunkat. Szó sincs semmilyen finanszírozásról. A Közösségi Házban Heringes Anita
országgyűlési képviselő által bérlet iroda szerződése az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvényben foglaltak alapján került megkötésre, mely jogviszonnyal összefüggésben a Magyar Szocialista Pártot sem jog nem illeti, sem kötelezettség nem terheli. A piaci alapon megállapított bérleti díjat az országgyűlési képviselő asszony havonta határidőre pontosan kifizeti.

Határozottan visszautasítjuk a Fidesz-KDNP helyi képviselőinek azon kijelentését, hogy az MSZP zsarolja Kalocsát. A tárgyalások során a Magyar Szocialista Párt minden megoldásra nyitott volt. Csak a használati jog továbbvitele került szóba, ingyenességet nem kértünk! A használati jog biztosítására azért van szükségünk, hogy az MSZP Kalocsai Szervezetét senki se tudja kénye-kedve szerint madzagon rángatni, és politikai alkuk vagy megállapodások tárgyává tenni.

Kalocsa, 2018. január 22.

                                                                                Lakatos János

                                                                       MSZP Kalocsai Szervezete

                                                                                      elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK