2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Visszhangos folyosó – Az MSZP-iroda eltérő narrációi

Illés György Cinó  |  2018. 01. 24., 20:53

Nagyot szólt a múlt pénteki testületi ülésnek az a napirendi pontja, amelynek keretében az MSZP irodahasználatának a kiürítés alatt álló Pártok Házából a Hunyadi utcai közösségi házba való „áttelepítéséről” vitáztak. Visszhangos volt a folyosó, nem csak azért mert a vita hevében emelt hangon szólt több képviselő és a polgármester is, ami még a folyosókon is visszhangzott, hanem azért is mert az ülés után, a Városháza folyosóján többen is kifejtették véleményüket a KALOhíreknek.

Már a helyszínen többek közt Simon Zoltán is összefoglalta munkatársunknak álláspontját, amelyet azonban pár órával később már sajtónyilatkozat formájában, országos portálon is olvashattunk, és portálunk is közölt. 

Szokatlan, egyben a napirendhez tartozó javaslat által kiváltott indulatokat is jól jellemzi, hogy Tihanyi Tiborné is a nyilvánossághoz fordult álláspontját ismertetve. A körzetét közvetlenül érintő ügyektől eltekintve ez alig-alig fordult eddig elő, de a rendkívüli izgalmakat hozó vita – amelynek során dr. Bálint József és Szabó Balázs is hangos szóváltásba elegyedett – őt is megszólalásra sarkallta.

A képviselő munkatársunknak kifejtette, hogy szerinte

AZ MSZP NAGYOT HIBÁZOTT, DE MÉG MINDIG NEM KÉSŐ LÉPNIE, HISZEN A MOST SZÁMUKRA MEGADOTT IRODAHASZNÁLATI JOGRÓL MÉG A VÁLASZTÁSOK ELŐTT EGYOLDALÚAN LEMONDHATNAK.  

Ugyanígy vélekedett az üléstermet elhagyó Szabó Balázs is.

A párt döntése…

Ezzel kapcsolatban az ominózus testületi ülés másnapján portálunknak adott telefonos interjújában dr. Bálint József polgármester is hasonló álláspontot fogalmazott meg, mármint, ami azt illeti, hogy a párt még a választásokig, vagy később bármikor lemondhat az irodahasználati jogáról, a másik két párthoz hasonlóan gáláns gesztussal, akár ellentételezés nélkül is.

AZONBAN Ő AZT IS HANGSÚLYOZTA, HOGY EZ KIZÁRÓLAG A PÁRT HATÁSKÖRE, ARRA A VÁROSNAK BEFOLYÁST GYAKOROLNI NINCSEN LEGITIM ESZKÖZE.

A polgármester azt is kiemelte, hogy

AZ MSZP AZ ELLENZÉK ÁLTAL KIFOGÁSOLT ELJÁRÁS SORÁN TÖRVÉNYESEN JÁRT EL.

A párt törvényes jogával élt, nem zsarolta Kalocsát, és miután piaci alapú bérleti díjat fizet majd az irodáért, burkolt pártfinanszírozásról sem lehet szó.

Szintén visszautasítja mind a zsarolás, mind a városi pártfinanszírozás vádját, és az MSZP által alkalmazott eljárás, illetve a benyújtott igény törvényességét és jogszerűségét hangsúlyozza a párt helyi szervezetének elnöke, Lakatos János által kiadott közleny, amelyet szintén teljes terjedelmében közzétettünk.


Forrás: Illés György/ KALOhírek


Törvényes? Az.


A bizottsági elnöki kötelezettségein túlmenően ugyancsak ritkán felszólaló Katus Attila ezúttal az alábbiakban leírtakhoz hasonló érvekkel, hevesen vitázott mér a testületi ülés során is, utána pedig szintén megkereste portálunkat, és elmondta, hogy a maga részéről az egymilliárdos iparfejlesztési beruházás biztos megvalósítása érdekében nem látott más megoldást, mint elfogadni a javaslatot.

Ugyanakkor Katus arról is biztosította portálunkat, hogy előzőleg

TÖBB IRÁNYBAN IS ÉRDEKLŐDÖTT, HOGY VAN-E JOGI LEHETŐSÉG TÖRVÉNYES ESZKÖZ AZ MSZP IGÉNYÉNEK MEGKÉRDŐJELEZÉSÉRE, MEGTÁMADÁSÁRA, VAGY BEFOLYÁSOLÁSÁRA.

Azonban minden jogi ügyekben jártas, általa megkérdezett személy arról biztosította őt, hogy jogi szempontból a párt igénye törvényes, azon fogást találni nem lehet, bár azt sem rejtette véka alá, hogy neki sincs ínyére sem a kényszerhelyzetben meghozott döntés, sem az, hogy az MSZP a civilek és gyerekcsoportok mellett kapott irodát.

Ám szerinte az esztétikai kérdéseknél a felelősség ez esetben súlyosabb, hiszen ha az igény törvényes, akkor innentől kezdve a testület felelőssége, hogy megszavazza-e a párt kérésének elfogadását, vagy elutasítja azt, és szembe néz a következményekkel – vélekedett Katus Attila.

Török Ferenc pedig épp azt emelte ki, hogy neki

NAGYON ISMERŐS VALAHONNAN EZ A „TÖRVÉNYES, CSAK NEM ELEGÁNS” ÉRVELÉS.

A képviselő hozzátette, az emlékeiben felidézett alkalommal is a Szocialista Párt valamely ügyével kapcsolatban hangzott el ez az állítás.


Forrás: Illés György/ KALOhírek


MSZP–Kalocsa
Nulla – mínusz egy, döntetlen!

Időközben az MSZP bejelentette a több baloldali információval közös kalocsai jelöltének kilétét. Kevés meglepetést okozva a tavaly már jelöltként bemutatott, majd Botka László miniszterelnökkel együtt lemondott dr. Angeli Gabriella lesz a párt jelöltje, aki jelöltségének elfogadását e cikkünk témájától teljesen független sajtónyilatkozatában maga jelentette be portálunkon.
Annyiban mégis összefügg e két hír, hogy képviselő-jelöltként esetleg Angeli Gabriella rendelkezhet majd kellő befolyással ahhoz, hogy a felső pártvezetés hatáskörébe tartozó döntés megmásításáért lobbizzon. Ha erre szánja magát, és fáradozásait – Tihanyiné, illetve Bálint József várakozásai szerint – siker koronázza, akkor még a választások előtt megérkezhet a párt lemondó nyilatkozata.
Ez az elhangzottak szerint egyébként – ha az irodát valóban piaci áron vehetik bérbe – a párt számára nem járna semmiféle anyagi hátránnyal az irodahasználati jogról való lemondás, hiszen bárhol máshol a városban ugyanennyiért kaphatnának hasonló adottságú irodát.

A VÁROS SZÁMÁRA VISZONT TEHERTÉTEL A BEJEGYZETT HASZNÁLATI JOG, AMELY EGY ESETLEGES, KÉSŐBBI ÉRTÉKESÍTÉSÉNÉL IS RONTJA AZ ÖNKORMÁNYZAT POZÍCIÓJÁT, CSÖKKENTI A VAGYON ÉRTÉKÉT, EMELLETT BÁRMELY PÁLYÁZATNÁL HÁTRÁNYT JELENTHET, ILLETVE A PÁRT DÖNTÉSÉTŐL, HOZZÁJÁRULÁSÁTÓL TESZI MAJD FÜGGŐVÉ A VÁROS SZÁNDÉKÁNAK ÉRVÉNYESÍTÉSÉT.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK