2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Visszhangos folyosó – Az MSZP-iroda eltérő narrációi

Illés György Cinó  |  2018. 01. 24., 20:53

Nagyot szólt a múlt pénteki testületi ülésnek az a napirendi pontja, amelynek keretében az MSZP irodahasználatának a kiürítés alatt álló Pártok Házából a Hunyadi utcai közösségi házba való „áttelepítéséről” vitáztak. Visszhangos volt a folyosó, nem csak azért mert a vita hevében emelt hangon szólt több képviselő és a polgármester is, ami még a folyosókon is visszhangzott, hanem azért is mert az ülés után, a Városháza folyosóján többen is kifejtették véleményüket a KALOhíreknek.

Már a helyszínen többek közt Simon Zoltán is összefoglalta munkatársunknak álláspontját, amelyet azonban pár órával később már sajtónyilatkozat formájában, országos portálon is olvashattunk, és portálunk is közölt. 

Szokatlan, egyben a napirendhez tartozó javaslat által kiváltott indulatokat is jól jellemzi, hogy Tihanyi Tiborné is a nyilvánossághoz fordult álláspontját ismertetve. A körzetét közvetlenül érintő ügyektől eltekintve ez alig-alig fordult eddig elő, de a rendkívüli izgalmakat hozó vita – amelynek során dr. Bálint József és Szabó Balázs is hangos szóváltásba elegyedett – őt is megszólalásra sarkallta.

A képviselő munkatársunknak kifejtette, hogy szerinte

AZ MSZP NAGYOT HIBÁZOTT, DE MÉG MINDIG NEM KÉSŐ LÉPNIE, HISZEN A MOST SZÁMUKRA MEGADOTT IRODAHASZNÁLATI JOGRÓL MÉG A VÁLASZTÁSOK ELŐTT EGYOLDALÚAN LEMONDHATNAK.  

Ugyanígy vélekedett az üléstermet elhagyó Szabó Balázs is.

A párt döntése…

Ezzel kapcsolatban az ominózus testületi ülés másnapján portálunknak adott telefonos interjújában dr. Bálint József polgármester is hasonló álláspontot fogalmazott meg, mármint, ami azt illeti, hogy a párt még a választásokig, vagy később bármikor lemondhat az irodahasználati jogáról, a másik két párthoz hasonlóan gáláns gesztussal, akár ellentételezés nélkül is.

AZONBAN Ő AZT IS HANGSÚLYOZTA, HOGY EZ KIZÁRÓLAG A PÁRT HATÁSKÖRE, ARRA A VÁROSNAK BEFOLYÁST GYAKOROLNI NINCSEN LEGITIM ESZKÖZE.

A polgármester azt is kiemelte, hogy

AZ MSZP AZ ELLENZÉK ÁLTAL KIFOGÁSOLT ELJÁRÁS SORÁN TÖRVÉNYESEN JÁRT EL.

A párt törvényes jogával élt, nem zsarolta Kalocsát, és miután piaci alapú bérleti díjat fizet majd az irodáért, burkolt pártfinanszírozásról sem lehet szó.

Szintén visszautasítja mind a zsarolás, mind a városi pártfinanszírozás vádját, és az MSZP által alkalmazott eljárás, illetve a benyújtott igény törvényességét és jogszerűségét hangsúlyozza a párt helyi szervezetének elnöke, Lakatos János által kiadott közleny, amelyet szintén teljes terjedelmében közzétettünk.


Forrás: Illés György/ KALOhírek


Törvényes? Az.


A bizottsági elnöki kötelezettségein túlmenően ugyancsak ritkán felszólaló Katus Attila ezúttal az alábbiakban leírtakhoz hasonló érvekkel, hevesen vitázott mér a testületi ülés során is, utána pedig szintén megkereste portálunkat, és elmondta, hogy a maga részéről az egymilliárdos iparfejlesztési beruházás biztos megvalósítása érdekében nem látott más megoldást, mint elfogadni a javaslatot.

Ugyanakkor Katus arról is biztosította portálunkat, hogy előzőleg

TÖBB IRÁNYBAN IS ÉRDEKLŐDÖTT, HOGY VAN-E JOGI LEHETŐSÉG TÖRVÉNYES ESZKÖZ AZ MSZP IGÉNYÉNEK MEGKÉRDŐJELEZÉSÉRE, MEGTÁMADÁSÁRA, VAGY BEFOLYÁSOLÁSÁRA.

Azonban minden jogi ügyekben jártas, általa megkérdezett személy arról biztosította őt, hogy jogi szempontból a párt igénye törvényes, azon fogást találni nem lehet, bár azt sem rejtette véka alá, hogy neki sincs ínyére sem a kényszerhelyzetben meghozott döntés, sem az, hogy az MSZP a civilek és gyerekcsoportok mellett kapott irodát.

Ám szerinte az esztétikai kérdéseknél a felelősség ez esetben súlyosabb, hiszen ha az igény törvényes, akkor innentől kezdve a testület felelőssége, hogy megszavazza-e a párt kérésének elfogadását, vagy elutasítja azt, és szembe néz a következményekkel – vélekedett Katus Attila.

Török Ferenc pedig épp azt emelte ki, hogy neki

NAGYON ISMERŐS VALAHONNAN EZ A „TÖRVÉNYES, CSAK NEM ELEGÁNS” ÉRVELÉS.

A képviselő hozzátette, az emlékeiben felidézett alkalommal is a Szocialista Párt valamely ügyével kapcsolatban hangzott el ez az állítás.


Forrás: Illés György/ KALOhírek


MSZP–Kalocsa
Nulla – mínusz egy, döntetlen!

Időközben az MSZP bejelentette a több baloldali információval közös kalocsai jelöltének kilétét. Kevés meglepetést okozva a tavaly már jelöltként bemutatott, majd Botka László miniszterelnökkel együtt lemondott dr. Angeli Gabriella lesz a párt jelöltje, aki jelöltségének elfogadását e cikkünk témájától teljesen független sajtónyilatkozatában maga jelentette be portálunkon.
Annyiban mégis összefügg e két hír, hogy képviselő-jelöltként esetleg Angeli Gabriella rendelkezhet majd kellő befolyással ahhoz, hogy a felső pártvezetés hatáskörébe tartozó döntés megmásításáért lobbizzon. Ha erre szánja magát, és fáradozásait – Tihanyiné, illetve Bálint József várakozásai szerint – siker koronázza, akkor még a választások előtt megérkezhet a párt lemondó nyilatkozata.
Ez az elhangzottak szerint egyébként – ha az irodát valóban piaci áron vehetik bérbe – a párt számára nem járna semmiféle anyagi hátránnyal az irodahasználati jogról való lemondás, hiszen bárhol máshol a városban ugyanennyiért kaphatnának hasonló adottságú irodát.

A VÁROS SZÁMÁRA VISZONT TEHERTÉTEL A BEJEGYZETT HASZNÁLATI JOG, AMELY EGY ESETLEGES, KÉSŐBBI ÉRTÉKESÍTÉSÉNÉL IS RONTJA AZ ÖNKORMÁNYZAT POZÍCIÓJÁT, CSÖKKENTI A VAGYON ÉRTÉKÉT, EMELLETT BÁRMELY PÁLYÁZATNÁL HÁTRÁNYT JELENTHET, ILLETVE A PÁRT DÖNTÉSÉTŐL, HOZZÁJÁRULÁSÁTÓL TESZI MAJD FÜGGŐVÉ A VÁROS SZÁNDÉKÁNAK ÉRVÉNYESÍTÉSÉT.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés