2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 420 Ft   : 435 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsony a Városházán – Hetvenhárom gyermek karácsonyát aranyozták be a mosolygömbben összegyűlt 400 ezer forintból

Karácsony a Városházán – Hetvenhárom gyermek karácsonyát aranyozták be a mosolygömbben összegyűlt 400 ezer forintból
Illés György Cinó  |  2019. 12. 28., 09:51

A koradélutánra, a negyedik idei adventi gyertyagyújtó ünnepély előttre időzített ünnepségen Madainé Szilágyi Anita konferanszié és mosolygömb-aktivista köszöntötte a megjelenteket, majd Filvig Géza polgármester mondott rövid ünnepi beszédet, nem rabolva sokáig az ajándékosztásra való várakozás miatt izgatott gyerekek idejét Kiss Zsuzsa szavalattal is földobott, zenés műsora után.

A mosolygömb immár jó néhány éves hagyománya szerint megjárt több kereskedelmi egységet is, és ott volt az első, a második és harmadik gyertyagyújtó alkalmon is, ahol a rendezvények szervezőitől kapott forró teáért, forralt borért és zsíros kenyér uzsonnáért cserébe bárki támogathatott adományaival. A negyedik adventi gyertyagyújtást épp a városházi karácsony után tartották, a korábbiaktól eltérően a színházban, ahol már halászlével vendégelték meg a résztvevőket zsíros kenyér helyett.

Miután Madainé Szilágyi Anita köszöntötte az egybegyűlteket, Kiss Zsuzsa, a Veracruz énekesnője adott néhány alkalomhoz illő dalból és egy szavalatból összeállított műsort. Kiss Zsuzsa egyébként torokgyulladás tüneteivel küszködött, ennek ellenére igyekezett odatenni magát, hogy a gyerekeknek még szebb ünnepe lehessen.
Szerintünk sikerült neki, amiről olvasóink is meggyőződhetnek az alábbi felvétel segítségével:


Ezt követően dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere szólt az egybegyűltekhez, örömét fejezve ki, hogy a sok támogató jóvoltából ismét csinos összegből gazdálkodva tudták szebbé tenni a gyermekek karácsonyát, szép ajándékokkal kedveskedve nekik.
Ugyanakkor azt kérte a szülőktől, hogy ne elégedjenek meg ennyivel, hanem fejeljék meg azzal, hogy odatelepszenek gyermekük mellé, mert a szülői szeretet megnyilvánulásait semmiféle játék nem pótolhat, viszont az bármilyen játékot szebbé, emlékezetesebbé tehet a gyermekek számára, maradandó élményeket adva a kicsiknek, és bearanyozva ünnepüket.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György


Végül a polgármester Sztojka István, a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke segítségével szétosztotta az ajándékcsomagokat a gyermekeknek.
A felemelő alkalom hangulatát nehéz volna szavakba önteni… talán a fotók segítenek.
A galéria megtekintéséhez katt a képre!

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 29., 18:11
Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. Tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Még >>>
2022. 09. 29., 15:51
Mivel a víz után a kávé a leggyakrabban fogyasztott ital a világon, így joggal érdemel meg egy saját világnapot. Még >>>
2022. 09. 29., 13:05
A takarékosság jegyében idén nem lesz őszi szünet. Még >>>
2022. 09. 29., 13:01
A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették, a határsértőket pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Még >>>
2022. 09. 29., 09:46
Nagy szeretettel hívják városunk idősebb, nyugdíjas korú lakóit a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ udvarán tartandó ünnepi műsorra! Még >>>
2022. 09. 29., 09:25
Petőfi kora címmel rendezett tudományos konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára XXI. Levéltári Napja alkalmából 2022. szeptember 28-án, szerdán 10 órától a Cifrapalotában. A program moderátora dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora volt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK