2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsony a Városházán – Hetvenhárom gyermek karácsonyát aranyozták be a mosolygömbben összegyűlt 400 ezer forintból

Karácsony a Városházán – Hetvenhárom gyermek karácsonyát aranyozták be a mosolygömbben összegyűlt 400 ezer forintból
Illés György Cinó  |  2019. 12. 28., 09:51

A koradélutánra, a negyedik idei adventi gyertyagyújtó ünnepély előttre időzített ünnepségen Madainé Szilágyi Anita konferanszié és mosolygömb-aktivista köszöntötte a megjelenteket, majd Filvig Géza polgármester mondott rövid ünnepi beszédet, nem rabolva sokáig az ajándékosztásra való várakozás miatt izgatott gyerekek idejét Kiss Zsuzsa szavalattal is földobott, zenés műsora után.

A mosolygömb immár jó néhány éves hagyománya szerint megjárt több kereskedelmi egységet is, és ott volt az első, a második és harmadik gyertyagyújtó alkalmon is, ahol a rendezvények szervezőitől kapott forró teáért, forralt borért és zsíros kenyér uzsonnáért cserébe bárki támogathatott adományaival. A negyedik adventi gyertyagyújtást épp a városházi karácsony után tartották, a korábbiaktól eltérően a színházban, ahol már halászlével vendégelték meg a résztvevőket zsíros kenyér helyett.

Miután Madainé Szilágyi Anita köszöntötte az egybegyűlteket, Kiss Zsuzsa, a Veracruz énekesnője adott néhány alkalomhoz illő dalból és egy szavalatból összeállított műsort. Kiss Zsuzsa egyébként torokgyulladás tüneteivel küszködött, ennek ellenére igyekezett odatenni magát, hogy a gyerekeknek még szebb ünnepe lehessen.
Szerintünk sikerült neki, amiről olvasóink is meggyőződhetnek az alábbi felvétel segítségével:


Ezt követően dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármestere szólt az egybegyűltekhez, örömét fejezve ki, hogy a sok támogató jóvoltából ismét csinos összegből gazdálkodva tudták szebbé tenni a gyermekek karácsonyát, szép ajándékokkal kedveskedve nekik.
Ugyanakkor azt kérte a szülőktől, hogy ne elégedjenek meg ennyivel, hanem fejeljék meg azzal, hogy odatelepszenek gyermekük mellé, mert a szülői szeretet megnyilvánulásait semmiféle játék nem pótolhat, viszont az bármilyen játékot szebbé, emlékezetesebbé tehet a gyermekek számára, maradandó élményeket adva a kicsiknek, és bearanyozva ünnepüket.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György


Végül a polgármester Sztojka István, a Kalocsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke segítségével szétosztotta az ajándékcsomagokat a gyermekeknek.
A felemelő alkalom hangulatát nehéz volna szavakba önteni… talán a fotók segítenek.
A galéria megtekintéséhez katt a képre!

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: KALOhírek / Illés György

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK