2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Advent: a második gyertya is ég – Motoros Mikulásokkal folytatódott az önkormányzati adománygyűjtés

Advent: a második gyertya is ég – Motoros Mikulásokkal folytatódott az önkormányzati adománygyűjtés
Illés György Cinó  |  2019. 12. 10., 18:50

A kalocsai önkormányzat szervezésében, a KKK együttműködésével zajló, jótékonysági akciókkal összekapcsolt adventi gyertyagyújtó ünnepségsorozat második alkalmát tartották december 8-án, vasárnap fél öttől a sétálóutcában. Ezúttal nem vers, hanem próza alapozta meg az ünnepélyes hangulatot az ünnepi beszéd előtt, utána pedig a Veracruz együttes két frontembere, a népszerű énekes házaspár, Kiss Zsuzsa és Kiss Tibor énekelt néhány alkalomhoz illő dalt, Tóth Viktor kíséretével, sőt Zsuzsa még szavalt is egy verset. Néhány számot videón is közreadunk.

A gyertyagyújtó ünnepség előtt az Old Motors Pub szervezésében – rénszarvasszán helyett – motoron érkeztek a Mikulások, és adományt hoztak a mosolygömbbe.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó

A második adventi gyertya meggyújtására szervezett ünnepség emelkedett hangulatát Kopasz Zoltán, a Kalocsai Thália Társulat tagja azzal alapozta meg, hogy Pilinszky János adventi gondolatait tolmácsolta, ami után Gera-Csontos Hajnalka református lelkész mondta el ünnepi gondolatait. A konferanszié szerepét, akárcsak az első gyertya meggyújtásakor, ezúttal is Lakatosné Jambrik Ibolya, a Kalocsai Thália Társulat tagja vállalta föl.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Gera-Csontos Hajnalka a lelkeket az Úrjövetre felkészítő beszéde után meggyújtotta a második gyertyát is a város adventi koszorúján, majd Kiss Zsuzsa és Kiss Tibor, a Veracruz együttes két énekes-frontembere adott énekes műsort, sőt, Zsuzsa még egy verset is elszavalt. Éneküket Tóth Viktor kísérte gitáron.

Képgaléria megtekintése (15 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


Ezen a felvételen belehallgathatunk egy dalrészlet erejéig Zsuzsa énekébe is, majd Aranyosi Ervin "Mi lenne, ha a karácsony…" című verse is elhangzik az énekesnő előadásában.


Később duó felállásban is énekeltek, amiből szintén hoztunk olvasóinknak egy videós ízelítőt.


Végül Kiss Tibor énekelt, a refrénben sok-sok szánkózni vágyó gyerek kívánságát visszhangozva: „Legyen hó, legyen hó!”


Amint a gyertyagyújtó alkalmakon mindig, most is ki volt helyezve a korábban számos helyszínt bejárt adománygyűjtő „mosolygömb”, valamint adventi adománygyűjtő urna várta a pénzfelajánlásokat a vendégváró asztalon is, ahol az adakozókat forralt borral és teával, no, meg lila hagymás zsíros kenyérrel kínálták.
Ehhez az adománygyűjtéshez járultak hozzá a „Mikulásgurulás” önkéntesei, az Old Motors Pub szervezésében.

Az adománygyűjtés céljából korábban már városszerte, különböző kereskedelmi egységekben is kihelyezett urnákban összegyűlő összeg felhasználásával megvásárolt játékokat december 22-én adják majd át, így szépítve meg a szűkösebb anyagi helyzetben lévő kalocsai családok óvodás gyermekei és testvéreik karácsonyát, immár hatodik évben, hasonlóképpen ahhoz, ahogyan tavaly, vagy például 2016-ban is történt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK