2022. 11. 27.
Virgil
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

A Városházára már megjött a Jézuska! – Ajándékok a „mosolygömb” adományaiból

Illés György Cinó  |  2016. 12. 23., 17:27

Harmadéves hagyomány folytatódott idén az önkormányzat és Kalocsa Város Óvodáiért Alapítványának közös jótékonysági akciójával, amelynek keretében idén 84 nehéz sorsú, kalocsai gyermeknek csaltak mosolyt az arcára a mosolygömb adományaiból vásárolt ajándékokkal és egyéb fölajánlásokkal. A több mint félmillió forint értékű pénzadományból vásárolt, illetve több külön fölajánlásból származó ajándékokat vasárnap este adták át a Városházán rendezett családias hangulatú, bensőséges elő-karácsonyi ünnepély keretében.

A Városházán múlt vasárnap este tartott ünnepség tette a koronát az önkormányzat és az óvodai alapítvány közös kezdeményezésére „Csaljunk mosolyt gyermekeink arcára” címmel indított adománygyűjtő akció folyamatára, amelynek keretében immár harmadszor lepték meg a város nehéz sorsú gyermekeit. Ezúttal a mosolygömbben az adventi időszakban összegyűlt 510.000 forintból, illetve a további, 15.000 forint értékben fölajánlott játékadomány és más fölajánlások segítségével több mint kétszer annyi lurkót tudtak megajándékozni, mint a két évvel ezelőtti, első alkalommal.

Az első évben 40, a második évben 63, ebben az esztendőben 84 gyermek kapott ajándékot, és emellett idén külön felajánlások is érkeztek. A Vicai Látás- és Hallásközpont egy kisgyermek részére egy új szemüveg elkészítésének teljes költségét vállalja át, az orvosi vizsgálattól kezdve a keret és lencsék elkészítéséig. A Kalocsai Úszó Egyesület 15 alkalmas úszásoktatást ajánlott fel. A Gyuri Hal ABC egy család számára az ünnepi halászléhez minden hozzávalót biztosít, beleértve a hal mellett a paprikát és minden más hozzávalót.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Mosolygömb-staféta

Az ajándékozás fő fundamentumát mégis a mosolygömbben összegyűlt több mint félmillió forint jelentette. A Korona Rádió által indított mosolygömb stafétáját a polgármesteri hivatal munkatársai vették át, akik a sétálóutcában, az adventi gyertyagyújtások alkalmával várták az fölajánlásokat forralt borral, meleg teával, zsíros kenyérrel kínálva az adományozókat.
Időközben számos kalocsai üzletben és létesítményben, intézményben is fölbukkant a mosolygömb, így az adományozók különböző időpontokban megtalálhatták a vándor gyűjtőpontot az uszodában, dr. Szabó Emese rendelőjében, az Arizóna Pub Ételbárban, a Belvárosi Dallmayr Kávéházban, a Tesco Lottózónál, a Gyuri Hal ABC-ben, illetve annak Tesco melletti lerakatánál, a Vicai Látás- és Hallásközpontban, a Treff Vegyesboltban, a Kalocsai Teniszklubnál, az An-Ju Nyelviskolában, a Szent Kereszt Kórházban, valamint az Old Motors Pubban.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Személyre szóló meglepetések

A pénz fölhasználásával személyre szabott, névre szóló ajándékokat vásároltak a kiválasztott gyermekeknek. A megajándékozottak kiválasztása elsősorban a kisgyermekes családok nehézségeit, anyagi helyzetét jól ismerő óvónői kollektíva javaslatai alapján történt, és a személyesen nekik szánt ajándékokat is az ő tanácsaik alapján választották ki, kifejezetten az adott gyermek igényei, szokásai, kifürkészett, titkos vágya, vagy életkori sajátosságainak megfelelően.

Az ajándékátadó, a múlt vasárnapi adventi gyertyagyújtás után, este hat óra körül kezdődött ünnepségen az ajándékozás előtti várakozás izgalmas perceit az Old Motors Pub tette könnyebbé, akik egy közönség sorai közt körbejárva egy nagy kosár szaloncukrot osztottak szét. Ez után Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezető köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Bálint József polgármester jókívánságai után Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Az est meghitt hangulatáról – a gyermekek örömén kívül – Petrovics Anikó énekes műsora gondoskodott, aki alkalomhoz illő énekekből, musical-slágerekből és film betétdalokból álló csokrot nyújtott át a hallgatóságnak.
Végül a polgármester az egyenként szólított gyerekeknek átadta a várva-várt ajándékokat, majd állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult a nap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!
2022-11-20 16:06:00
Az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaság részvételével kezdte meg november 14-én a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyéni gazdaságok összeírását. A válaszadók november 25-ig online, azt követően pedig december 15-ig összeírók segítségével, személyesen vagy telefonon keresztül válaszolhatnak a kérdésekre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>
2022. 11. 24., 12:01
Összesen kilenc olyan munkaszüneti nappal számolhatnak a magyarok, amelyek hétköznapra esnek. Még >>>
2022. 11. 24., 09:10
A programsorozat idén a textilre összpontosít, így sok kezdeményezés a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentésére, a ruhák újrahasznosítására, élettartamuk meghosszabbítására irányul. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK