2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A Városházára már megjött a Jézuska! – Ajándékok a „mosolygömb” adományaiból

Illés György Cinó  |  2016. 12. 23., 17:27

Harmadéves hagyomány folytatódott idén az önkormányzat és Kalocsa Város Óvodáiért Alapítványának közös jótékonysági akciójával, amelynek keretében idén 84 nehéz sorsú, kalocsai gyermeknek csaltak mosolyt az arcára a mosolygömb adományaiból vásárolt ajándékokkal és egyéb fölajánlásokkal. A több mint félmillió forint értékű pénzadományból vásárolt, illetve több külön fölajánlásból származó ajándékokat vasárnap este adták át a Városházán rendezett családias hangulatú, bensőséges elő-karácsonyi ünnepély keretében.

A Városházán múlt vasárnap este tartott ünnepség tette a koronát az önkormányzat és az óvodai alapítvány közös kezdeményezésére „Csaljunk mosolyt gyermekeink arcára” címmel indított adománygyűjtő akció folyamatára, amelynek keretében immár harmadszor lepték meg a város nehéz sorsú gyermekeit. Ezúttal a mosolygömbben az adventi időszakban összegyűlt 510.000 forintból, illetve a további, 15.000 forint értékben fölajánlott játékadomány és más fölajánlások segítségével több mint kétszer annyi lurkót tudtak megajándékozni, mint a két évvel ezelőtti, első alkalommal.

Az első évben 40, a második évben 63, ebben az esztendőben 84 gyermek kapott ajándékot, és emellett idén külön felajánlások is érkeztek. A Vicai Látás- és Hallásközpont egy kisgyermek részére egy új szemüveg elkészítésének teljes költségét vállalja át, az orvosi vizsgálattól kezdve a keret és lencsék elkészítéséig. A Kalocsai Úszó Egyesület 15 alkalmas úszásoktatást ajánlott fel. A Gyuri Hal ABC egy család számára az ünnepi halászléhez minden hozzávalót biztosít, beleértve a hal mellett a paprikát és minden más hozzávalót.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Mosolygömb-staféta

Az ajándékozás fő fundamentumát mégis a mosolygömbben összegyűlt több mint félmillió forint jelentette. A Korona Rádió által indított mosolygömb stafétáját a polgármesteri hivatal munkatársai vették át, akik a sétálóutcában, az adventi gyertyagyújtások alkalmával várták az fölajánlásokat forralt borral, meleg teával, zsíros kenyérrel kínálva az adományozókat.
Időközben számos kalocsai üzletben és létesítményben, intézményben is fölbukkant a mosolygömb, így az adományozók különböző időpontokban megtalálhatták a vándor gyűjtőpontot az uszodában, dr. Szabó Emese rendelőjében, az Arizóna Pub Ételbárban, a Belvárosi Dallmayr Kávéházban, a Tesco Lottózónál, a Gyuri Hal ABC-ben, illetve annak Tesco melletti lerakatánál, a Vicai Látás- és Hallásközpontban, a Treff Vegyesboltban, a Kalocsai Teniszklubnál, az An-Ju Nyelviskolában, a Szent Kereszt Kórházban, valamint az Old Motors Pubban.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Személyre szóló meglepetések

A pénz fölhasználásával személyre szabott, névre szóló ajándékokat vásároltak a kiválasztott gyermekeknek. A megajándékozottak kiválasztása elsősorban a kisgyermekes családok nehézségeit, anyagi helyzetét jól ismerő óvónői kollektíva javaslatai alapján történt, és a személyesen nekik szánt ajándékokat is az ő tanácsaik alapján választották ki, kifejezetten az adott gyermek igényei, szokásai, kifürkészett, titkos vágya, vagy életkori sajátosságainak megfelelően.

Az ajándékátadó, a múlt vasárnapi adventi gyertyagyújtás után, este hat óra körül kezdődött ünnepségen az ajándékozás előtti várakozás izgalmas perceit az Old Motors Pub tette könnyebbé, akik egy közönség sorai közt körbejárva egy nagy kosár szaloncukrot osztottak szét. Ez után Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezető köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Bálint József polgármester jókívánságai után Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Az est meghitt hangulatáról – a gyermekek örömén kívül – Petrovics Anikó énekes műsora gondoskodott, aki alkalomhoz illő énekekből, musical-slágerekből és film betétdalokból álló csokrot nyújtott át a hallgatóságnak.
Végül a polgármester az egyenként szólított gyerekeknek átadta a várva-várt ajándékokat, majd állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult a nap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés