2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Városházára már megjött a Jézuska! – Ajándékok a „mosolygömb” adományaiból

Illés György Cinó  |  2016. 12. 23., 17:27

Harmadéves hagyomány folytatódott idén az önkormányzat és Kalocsa Város Óvodáiért Alapítványának közös jótékonysági akciójával, amelynek keretében idén 84 nehéz sorsú, kalocsai gyermeknek csaltak mosolyt az arcára a mosolygömb adományaiból vásárolt ajándékokkal és egyéb fölajánlásokkal. A több mint félmillió forint értékű pénzadományból vásárolt, illetve több külön fölajánlásból származó ajándékokat vasárnap este adták át a Városházán rendezett családias hangulatú, bensőséges elő-karácsonyi ünnepély keretében.

A Városházán múlt vasárnap este tartott ünnepség tette a koronát az önkormányzat és az óvodai alapítvány közös kezdeményezésére „Csaljunk mosolyt gyermekeink arcára” címmel indított adománygyűjtő akció folyamatára, amelynek keretében immár harmadszor lepték meg a város nehéz sorsú gyermekeit. Ezúttal a mosolygömbben az adventi időszakban összegyűlt 510.000 forintból, illetve a további, 15.000 forint értékben fölajánlott játékadomány és más fölajánlások segítségével több mint kétszer annyi lurkót tudtak megajándékozni, mint a két évvel ezelőtti, első alkalommal.

Az első évben 40, a második évben 63, ebben az esztendőben 84 gyermek kapott ajándékot, és emellett idén külön felajánlások is érkeztek. A Vicai Látás- és Hallásközpont egy kisgyermek részére egy új szemüveg elkészítésének teljes költségét vállalja át, az orvosi vizsgálattól kezdve a keret és lencsék elkészítéséig. A Kalocsai Úszó Egyesület 15 alkalmas úszásoktatást ajánlott fel. A Gyuri Hal ABC egy család számára az ünnepi halászléhez minden hozzávalót biztosít, beleértve a hal mellett a paprikát és minden más hozzávalót.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Mosolygömb-staféta

Az ajándékozás fő fundamentumát mégis a mosolygömbben összegyűlt több mint félmillió forint jelentette. A Korona Rádió által indított mosolygömb stafétáját a polgármesteri hivatal munkatársai vették át, akik a sétálóutcában, az adventi gyertyagyújtások alkalmával várták az fölajánlásokat forralt borral, meleg teával, zsíros kenyérrel kínálva az adományozókat.
Időközben számos kalocsai üzletben és létesítményben, intézményben is fölbukkant a mosolygömb, így az adományozók különböző időpontokban megtalálhatták a vándor gyűjtőpontot az uszodában, dr. Szabó Emese rendelőjében, az Arizóna Pub Ételbárban, a Belvárosi Dallmayr Kávéházban, a Tesco Lottózónál, a Gyuri Hal ABC-ben, illetve annak Tesco melletti lerakatánál, a Vicai Látás- és Hallásközpontban, a Treff Vegyesboltban, a Kalocsai Teniszklubnál, az An-Ju Nyelviskolában, a Szent Kereszt Kórházban, valamint az Old Motors Pubban.

Képgaléria megtekintése (37 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Személyre szóló meglepetések

A pénz fölhasználásával személyre szabott, névre szóló ajándékokat vásároltak a kiválasztott gyermekeknek. A megajándékozottak kiválasztása elsősorban a kisgyermekes családok nehézségeit, anyagi helyzetét jól ismerő óvónői kollektíva javaslatai alapján történt, és a személyesen nekik szánt ajándékokat is az ő tanácsaik alapján választották ki, kifejezetten az adott gyermek igényei, szokásai, kifürkészett, titkos vágya, vagy életkori sajátosságainak megfelelően.

Az ajándékátadó, a múlt vasárnapi adventi gyertyagyújtás után, este hat óra körül kezdődött ünnepségen az ajándékozás előtti várakozás izgalmas perceit az Old Motors Pub tette könnyebbé, akik egy közönség sorai közt körbejárva egy nagy kosár szaloncukrot osztottak szét. Ez után Madainé Szilágyi Anita anyakönyvvezető köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Bálint József polgármester jókívánságai után Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Az est meghitt hangulatáról – a gyermekek örömén kívül – Petrovics Anikó énekes műsora gondoskodott, aki alkalomhoz illő énekekből, musical-slágerekből és film betétdalokból álló csokrot nyújtott át a hallgatóságnak.
Végül a polgármester az egyenként szólított gyerekeknek átadta a várva-várt ajándékokat, majd állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult a nap.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK