2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Bensőséges karácsonyi ünnepség a kórházban

Zsiga Ferenc  |  2016. 12. 19., 17:33

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban advent harmadik hetében, december 15-én, csütörtökön rendezték meg az intézmény hagyományos karácsonyi ünnepségét. A szépen feldíszített karácsonyfa, a Katolikus Iskola 9. osztályos, fellépésre váró tanulóinak ünnepi öltözete, vidámsága és mosolya utalt leginkább arra, hogy karácsony a szeretet, a családok, a kisebb-nagyobb közösségek ünnepe. A karácsonyi ünnepségen az intézmény vezetője mellett dr. Bábel Balázs érsek és dr. Bálint József polgármester köszöntötte a kórház dolgozóit, akik közül többen az ünnepek alatt is a betegágy mellett, munkahelyükön töltik a karácsonyt és a szilvesztert.

A Katolikus Iskola diákjainak betlehemes játéka ezúttal szakított a korhű jelmezekkel, Jézus születésének történetét a 21. századba emelte. Így például Jézus szülei, József és Mária a hajléktalan szállón nem kaptak menedéket, ám a zenei aláfestéssel hangulatosabbá tett produkcióban éppúgy megjelent a betlehemi csillag, a három királyok, mint ahogy a kis Jézus is megszületett. A közönség a diákok és felkészítő tanáraik produkcióját kitörő tapssal ismerte el.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Bábel Balázs érsek Babits Mihály egyik ritkán hallható versét olvasta fel, amelyben a beteg költő halállal vívott küzdelmét a karácsony közeledte erősítette. Az érsek elismeréssel szólt a gyógyító munkáról és arra kérte az ünnepek alatt is küldetésüket teljesítő egészségügyi dolgozókat, hogy a betegágyon fekvő embertársaink ünnepét egy-egy jó szóval, gesztussal tegyék szebbé.

Dr. Bálint József polgármester hasonló gondolatkörből merített, egyben megköszönte az intézmény dolgozóinak egész évben végzett áldozatos munkáját.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Mócza György, a kórház vezetője ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy az ünnepi készülődés közepette az intézmény egész éves munkáját is értékelje, a folyamatban lévő beruházás aktualitásairól adjon áttekintést a jelenlévőknek, köztük az ünnepségen részt vevő dr. Bedics Andrea járási hivatalvezetőnek. A Bács-kiskun Megyei Kórház vezetése részéről Hegedűs Iván gazdasági igazgató vett részt az ünnepségen.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A kórház karácsonyi ünnepsége a Menza Kft. kitűnő vendéglátásával és jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel ért véget.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei