2022. 01. 28. péntek
Karola, Károly
: 359 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A héten kezdődik! – Kézműves várás és karácsonyi programok Kalocsán

2016. 12. 12., 22:17
A héten kezdődik! – Kézműves várás és karácsonyi programok Kalocsán

Idén a Karácsonyi forgatag programjai a korábbi évek forgatókönyvétől eltérően alakulnak. Mint megtudtuk, a gyakorlat és a mérsékelt érdeklődés nyomán döntött úgy a szervező Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár, hogy napi színpadi műsorok helyett „házon belüli” rendezvényekre, illetve közös szalonnasütésre invitálja a látogatókat.

Bár a héten meggyúló negyedik gyertya a sétálóutca adventi koszorúján hűen jelzi, hogy karnyújtásnyira a karácsony, a belváros ünnepi hangulatba öltözésére néhány napot még várnunk kell.

A hangulatosan kivilágított fák között forralt bort szürcsölgetve ugyan egy-egy pillanatra már magunkba szippanthattuk az ünnepi érzést, péntektől már kürtöskalács illata is belengi a főutca szívét, és megérkeznek a kézművesek is, akik minden évben árulják portékáikat, valamint felállítják a betlehemi jászlat. Az abban lévő csacsit és birkákat simogatni és etetni is lehet majd (az erről szóló tájékoztatótáblára kerülő infók szem előtt tartásával), valamint kicsik és nagyok kedvükre válogathatnak majd a Művelődési Házon kívüli és azon belüli eseményekből.

Bár az alkalomhoz dukáló hóesés elmaradt december 6-án, Miklós napján, a Télapó idén sem feledkezett meg „kötelezettségeiről”. Kalocsára az összegyűlt gyereksereg daloló hívására ajándékokkal teli puttonnyal és krampusz segítőjével hintón érkezett.
bővebben ...

– Szombaton a sétálóutca ismét egyike lesz a városszerte több ponton folyó karácsonyi közös ebédosztásnak, amelyet immáron ötödször hívnak életre a szervezők. Vasárnap a negyedik adventi gyertyát gyújtja meg András Marianna, a Kalocsai Eperföldi Általános Iskola igazgatónője, a műsort pedig az iskola diákjai fogják adni. Annyit még elárulhatok, hogy a program végén lesz egy kis meglepetésünk is, de erről nem szeretnék többet mondani, jöjjenek ki az eseményre – vezette fel a közelgő eseményeket dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető.

– Hétfőn és kedden a gyerekeket a Művelődési Ház sétálóutcai épületének emeleti termébe várjuk, ahol kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, illetve karácsonyi filmeket fogunk vetíteni. Amíg ők moziznak, a szülők csatlakozhatnak az utcán gyűlőkhöz, akiket közös szalonnasütésre és teázásra várunk – folytatta.

– A szerdai nap a KORONAfm100 rádióé, ekkor lesz a színházban az „Óz, a csodák csodája” családi előadás a Körúti Színház társulatának játékával, míg csütörtökön átadjuk azokat a tartós élelmiszercsomagokat, amelyeket sikerült összeállítanunk a november óta folyó gyűjtés eredményeképp – mondta dr. Magóné Tóth Gyöngyi, hangsúlyozván, hogy erre nem csak a csomagot kapó meghívottakat, hanem minden érdeklődőt várnak. Annál is inkább, hiszen az ünnepi műsorért kúlai testvértelepülésünk gyerekei felelnek majd, valamint a Pünkösdi Egyház helyi szervezetének a tagjai készülnek zenés, táncos, bábműsorral.

A karácsonyi vásár december 23-án zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>
2022. 01. 26., 14:54
Az Európa legnagyobb beltéri betleheméről is híres község, a „Kis-Balaton fővárosa” nem először büszkélkedhet az éves rekorddal. No, de januárban?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés